Walentynkowe maleństwa! - lutowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Teczova spokojnie to tylko owulak ale może kurde coś zaskoczyło zaczęłam mieć podejrzenia ze lekarz świadomie powiedział ze bezowulacyjny żebym bzykała się na luzie bo on zawsze powtarza Pani ma zapomnieć o tym ze ma jajniki i macice tylko cieszysz się mężem i synem o resztę zadbam ja :p
-
Iga66 wrote:Przy pierwszych monitoringach zrobiłbym pełny monitoring zeby poznac swoj organizm, chodź i to co zaproponowała Twoja gin będzie wystarczające
Ja mam cykle 26 dni i u mnie wygląda to tak:
Solidny monitoring to usg w pierwszej fazie U mnie 10dc aby ocenic czy jest pęcherzyk dominujący, grubość endo, potem usg przed owu 13-14dc widać przyrost pęcherzyka i Endo oraz można określić spodziewana owy i ostatni po owy- widać czy pęcherzyki pękł, czy jest płyn i Endo.
Teraz chodzę na monitoring w wersji szybkiej czyli usg w 10-12dc żeby zobaczyć czy jest pęcherzyk i zmierzyć Endo, a prowadzę wykresy i badam proga żeby potwierdzić owu.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Dziewczyny ja juz jestem niemal pewna ze mam zespol lUF - czyli moje pęcherzyki nie pękają. Przekształcają się w ciałko zolte w kom jajowa w srodku. Na ostatnim usg jest ciałko zólte niby wszystko super, ale płynu w zatoce douglasa nie ma wiec wiadomo ze nie pęknal. Po 2 dniach od owulki płyn powinien byc.... takze szans na ciaze to u mnie nie bedzie zalamalam sie teraz.
-
Meggs wrote:Dziewczyny ja juz jestem niemal pewna ze mam zespol lUF - czyli moje pęcherzyki nie pękają. Przekształcają się w ciałko zolte w kom jajowa w srodku. Na ostatnim usg jest ciałko zólte niby wszystko super, ale płynu w zatoce douglasa nie ma wiec wiadomo ze nie pęknal. Po 2 dniach od owulki płyn powinien byc.... takze szans na ciaze to u mnie nie bedzie zalamalam sie teraz.
-
Nie wiem jak jest z tym płynem. Czytałam ze po pęknięciu powinien być. Pózniej sie wchłania. Ale chyba nie tak szybko zeby po dniu go nie było.
A z pęcherzykami moga byc dwie opcje - ze zrobi sie torbiel albo ze jest piekne cialko zolte i super progesteron - jak u mnie tylko ze komorka jajowa jest uwieziona w srodku tego cialka zoltego. -
Meggs wrote:Nie wiem jak jest z tym płynem. Czytałam ze po pęknięciu powinien być. Pózniej sie wchłania. Ale chyba nie tak szybko zeby po dniu go nie było.
A z pęcherzykami moga byc dwie opcje - ze zrobi sie torbiel albo ze jest piekne cialko zolte i super progesteron - jak u mnie tylko ze komorka jajowa jest uwieziona w srodku tego cialka zoltego.
A że tak wtrącę, bo zerknęłam czy są nowe serduszka Płyn jest może dzień po owulacji i się wchłania. Ja nigdy nie miałam płynu w zatoce, a chodziłam na monitoringi kilkanaście razy. Zawsze tylko ciałko żółte jak była owulacja. Także głowa do góry, cycki do przodu i czekamy na twój pozytywMeggs lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A ja mam doła... umyłam się, globulke zaaplikowałam, zrobiłam pyszne śniadanko ale i tak mam takiego dola, że w tym miesiącu tyle pechowych spraw- przeziębienie, temperatura, antybiotyk, wyjałowienie, masakra. Dobrze, że chociaż wyniki dobre to jeszcze to mnie ratuje...
-
Meggs kupuje bilet do Warszawy żeby Ci nakopać do d*py!!! Płyn może być a może go nie być, utrzymuje się ponoć do kilkunastu godzin po owu, ja teraz tez nie miałam. A we wrzesniu na usg mialam plyn a nie uslyszalam slowa o ciałku z kolei. Zerknij na zdjęcie pęcherzyka, który teraz jest już ciałkiem - wygląda na pewno jak taki zapadniety balon, z którego uszła połowa powietrza.
No do pionu Cię trzeba ustawić! Samorodna specjalistka od LUF-a nam się ujawniłaprzedszkolanka:), Słoneczko12, Beti82, Meggs lubią tę wiadomość
-
Anionka, kiedyś czytałam, że wszystkie przeciwności jakie nas spotykają, a w szczególności kiedy się namnożyły, są dla nas próbą cierpliwości i wytrwałości. Trzeba wierzyć, że wszystko jest po coś i że niedługo zza chmur wyjdzie słońce, dla Ciebie również
AnitaK, Ani0nka, Beti82 lubią tę wiadomość
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
Kozgo - ja mam przeczucie co do Ciebie i do Nony jak ostatnio do Przedszkolanki, wiec tylko czekam na Wasze dwie krechy
Meggs - u mnie tez nigdy nie bylo plynu w zatoce, ale lekarka powiedziala mi, ze nie musi byc go widac, zeby stwierdzic pekniecie pecherzyka, uwierzylam jej, ale jak przeczytalam o zespole LUF to tez weszlo mi do glowy, ze go mam. Martwi mnie tez ta ostatnia sytuacja, kiedy nie bylo widac wzgorka jajonosnego... Mozliwe, ze komorki jajowej nie bylo w ogole.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Jak mi się w tym cyklu uda odpukać to się okaże ze wszystkie te niepowodzenia były przez ten zły szef na cesarce ale aż nie mogę uwierzyć ze rok chodziłam po różnych lekarzach i dopiero w grudniu ten mój się tego dopatrzył.
Nikodemko bardzo bym chciała ale jak wiadomo owulak o niczym jeszcze nie przesadza zobaczymy w pon bete -
U mnie owulaki były pozytywne i bic z tego. Chyba mam jakieś zaburzenia hormonalne, bo nawet podczas @ wyszedł pozytyw.. Nigdy już bie będę się nimi nakręcać.
Kozgo, kciuki za betę! Będzie serduszko przy Twoim nicku, czuję toWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:23
Czekamy na pierwszy cud - owoc naszej miłości
“Cierpliwy do czasu dozna przykrości,
ale później radość dla niego zakwitnie.”
Syr 1, 23
[/u -
Dziewczyny ktore biora miovarian/ovarin/inofem itp dlaczego trzeba to odstawic w ciazy? Pytam z ciekawosci ze wzgl na myo-inozytol? Jak to biore to ładnie mi waga spada Juz chyba Nona pisala ,ze chudnie po tym
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 23:52
Nikodemka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 23:53
Kluffka lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Dzięki dziewczyny. Alex ❤
Wstałam w parszywym nastroju. Temp. w dól, okresowe bóle brzucha i wiecie o tragedię nie trudno. A jak zaczelam czytac internety to juz w ogole... opinia lekarza ze płyn powwinien utrzymywac sie do miesiączki....
Ale dobrze ze mam Was
Niezapominajko ❤ to jak kiedy wpadniesz? Czekam z niecierpliwoscia dzięki za kopniaka od razu mi lepiej.
Nikodemko u mnie tez tego wzgorka nie bylo. Ale na kilka dni przed owu chyba go nie ma jeszcze.Niezapominajka2 lubi tę wiadomość