Warszawianki i inne okoliczanki :P
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka dziewczyny
liliputkowo90 kurcze, współczuję, ale myślę, że już niedługo te smutki. Invitro w Twoim przed 35 rokiem życia daje duże szanse na powodzenie! Trzymam kciuki. Ja jestem przed moją pierwsza inseminacja, jeden jajowód niedrożny, także czekamy na owulacje z tego dobrego.
Kasia witaj a u was, z czym problemy? Gdzie podchodzicie do IVF? -
nada wrote:no i jak tam, są wyniki? trzymam kciuki!
jakie plany na majówkę dziewczyny?5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
nick nieaktualny
-
nada wrote:Gratulacje Karolina liliputkowo która klinikę wybieracie?5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Cześć dziewczyny, jestem z pod Piaseczna. Staramy się o 2 dziecko, na razie trzeci miesiąc, ale z moim PCOS i 37 na karku na pewno trochę to potrwa. Staranie o pierwszego syna trwały rok.
36 lat
05.2013 - syn
06.2019 - [*] 8 tydz. puste jajo
27.08 (11 dpo) beta - 43,3, prg - 35,10
29.08 (13 dpo) beta - 127
02.09 (17 dpo) beta - 705, prg - 28,20
-
Nie polecę nic, moje doświadczenia z klinikami kończą się na Invimedzie z którego nie byłam zadowolona. Pan doktor u którego byłam chciał mnie naciągnąć i się bardzo zraziłam. Teraz chodzę prywatnie do doktor która zleca badania na Karowej. Jest to spora oszczędność dla mnie. Jeżeli iui się nie powiedzie będę myśleć co dalej. Na razie trzymajcie kciuki za moją owulacje. Mam jeden jajowód niedrożny, musi wystąpić z tego drożnego żeby w ogóle do IUI podejść.
W ogóle na czym polegają takie badania kliniczne?
Rafka witaj ! Będzie dobrze, zobaczysz. Badałaś AMH? W jakim wieku urodziłaś pierwsze dziecko jeżeli można spytać ?
-
nada wrote:Nie polecę nic, moje doświadczenia z klinikami kończą się na Invimedzie z którego nie byłam zadowolona. Pan doktor u którego byłam chciał mnie naciągnąć i się bardzo zraziłam. Teraz chodzę prywatnie do doktor która zleca badania na Karowej. Jest to spora oszczędność dla mnie. Jeżeli iui się nie powiedzie będę myśleć co dalej. Na razie trzymajcie kciuki za moją owulacje. Mam jeden jajowód niedrożny, musi wystąpić z tego drożnego żeby w ogóle do IUI podejść.
Rafka witaj ! Będzie dobrze, zobaczysz. Badałaś AMH? W jakim wieku urodziłaś pierwsze dziecko jeżeli można spytać ?5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
nada wrote:Nie polecę nic, moje doświadczenia z klinikami kończą się na Invimedzie z którego nie byłam zadowolona. Pan doktor u którego byłam chciał mnie naciągnąć i się bardzo zraziłam. Teraz chodzę prywatnie do doktor która zleca badania na Karowej. Jest to spora oszczędność dla mnie. Jeżeli iui się nie powiedzie będę myśleć co dalej. Na razie trzymajcie kciuki za moją owulacje. Mam jeden jajowód niedrożny, musi wystąpić z tego drożnego żeby w ogóle do IUI podejść.
Rafka witaj ! Będzie dobrze, zobaczysz. Badałaś AMH? W jakim wieku urodziłaś pierwsze dziecko jeżeli można spytać ?
Nada mój syn skończy w tym roku 6 lat więc już trochę czasu minęło. Daje sobie jeszcze ten cykl na luz, jak się nie uda to jestem w maju umówiona do lekarza i wtedy poproszę o komplet badań
36 lat
05.2013 - syn
06.2019 - [*] 8 tydz. puste jajo
27.08 (11 dpo) beta - 43,3, prg - 35,10
29.08 (13 dpo) beta - 127
02.09 (17 dpo) beta - 705, prg - 28,20
-
Moje pierwsze iui. Ale zobaczymy, musi się trafić owulacja w końcu z lewego. Jak się nie trafi przez 3 cykle to invitro. Zmęczona jestem już tym wszystkim. Zapisać się do mojej gin w terminie to też jest sztuka. A samo iui robią tylko w konkretnie dni na Karowej, wiec szanse, że to się zgra też są małe.
Liliputkowo trzymam kciuki, ze się zakwalifikujcie. A program miejski rozważaliście? -
nada wrote:Moje pierwsze iui. Ale zobaczymy, musi się trafić owulacja w końcu z lewego. Jak się nie trafi przez 3 cykle to invitro. Zmęczona jestem już tym wszystkim. Zapisać się do mojej gin w terminie to też jest sztuka. A samo iui robią tylko w konkretnie dni na Karowej, wiec szanse, że to się zgra też są małe.
Liliputkowo trzymam kciuki, ze się zakwalifikujcie. A program miejski rozważaliście?5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
no właśnie......... ten mój nieszczęsny jajowód. Zastanawiam się nad laparo. Może się udałoby się na Karową? Tylko chyba po zabiegu trzeba się wstrzymać chwilę ze straniami, tak? W ogóle moja ginekolog zaczęła przyjmować w trzecim miejscu. Muszę jechać aż na Gocław do niej. Troche mnie to irytuje, bo wcześniej przyjmowała na Woli i to pod domem, na piechotkę sobie szłam. A teraz taki kawał drogi i do tego konsultacje u niej podrożały. Wcześniej za 180 zł miałam i wizytę i USG, a tam pokazuje 270! . W ogóle mieszkam blisko Bociana, a pracuje tuż obok kliniki Invicta. Zastanawiam się, czy nie podjąć leczenia w którejś z tych klinik... Koszta większe, ale chociaż nie trzeba tyle kombinować z terminami... i lekarz prawie na zawołanie.
-
nada wrote:no właśnie......... ten mój nieszczęsny jajowód. Zastanawiam się nad laparo. Może się udałoby się na Karową? Tylko chyba po zabiegu trzeba się wstrzymać chwilę ze straniami, tak? W ogóle moja ginekolog zaczęła przyjmować w trzecim miejscu. Muszę jechać aż na Gocław do niej. Troche mnie to irytuje, bo wcześniej przyjmowała na Woli i to pod domem, na piechotkę sobie szłam. A teraz taki kawał drogi i do tego konsultacje u niej podrożały. Wcześniej za 180 zł miałam i wizytę i USG, a tam pokazuje 270! . W ogóle mieszkam blisko Bociana, a pracuje tuż obok kliniki Invicta. Zastanawiam się, czy nie podjąć leczenia w którejś z tych klinik... Koszta większe, ale chociaż nie trzeba tyle kombinować z terminami... i lekarz prawie na zawołanie.5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:no właśnie. Ja chce spóbować z moją gin inseminacje na NFZ, trzymam się myśli, że się uda
Liliputkowo, kiedy dostaniecie informacje, o ewentualnej kwalifikacji do programu?Nynka lubi tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021