Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Warszawianki i inne okoliczanki :P
Odpowiedz

Warszawianki i inne okoliczanki :P

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch to zależy, mnie gin zapisała z dnia na dzień właściwie. To nie jest taki zabieg, że miesiąc się czeka. Ale na pewno prywatnie jest większy komfort no i nie trwa to cały dzień. Ja byłam 7:30 na izbie przyjęć a o 13 było badanie.

Liliputkowo trzymam mocno kciuki!

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:09

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość dziewczyny! Dostaliśmy sie do badania klinicznego in vitro :) w środę omawiamy stymulację, pózniej czekamy do @ i działamy :)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 22:09

• nada Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo super! O ile obniży to cenę invitro?

PplPp1.png

Wysłany: 12 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Liliputkowo super! O ile obniży to cenę invitro?
    O całość :) nic nie płacimy :) wydaliśmy tysiąc na badania ale z własnej głupoty bo nie zauważyłam ze ich termin sie skończył a nie miałam czasu ogarnąć bezpłatnych wiec musiałam zapłacić. Jeśli ta próba sie nie powiedzie a zaplodnią sie zarodki to pózniej na swój koszt zrobimy transfer ale przy całej procedurze in vitro transfer to pestka. Wiec jestem przeszczęśliwa ze sie udało :)

Nuch, nada lubią tę wiadomość

❤2.02.2021
  • nada Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę! Wow! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki :)

PplPp1.png

Wysłany: 15 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz otrzymaliśmy stymulację. Mamy rozpisany cały plan invitro. Teraz czekamy na @ i do dzieła powinna sie pojawić w ciagu 7 dni. Pierwszy raz w życiu czekam na nia z utęsknieniem :)

Nuch lubi tę wiadomość

❤2.02.2021
  • nada Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie. Kciuki mocno zaciśnięte. Czyli cała symulacja trwa cykl, tak? Nie dłużej? Jak często wizyty?

PplPp1.png

Wysłany: 15 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie stymulację mam na 5 dni. Od 2 dc. Wizyty 6dc, 8dc i 10dc na każda wizytę musE przeznaczyć ok 3-4 godzin bo dwie godziny przed wiozyta pobranie krwi. I obserwujemy pecherzyki jak bedzie ok to zostajemy przy dawce a jak za mało to jeszcze mi dowala zastrzyków :) mimo tych gonitw załatwiania ciagle badań i stresu czy nas wezmą czy nie jestem strasznie spokojna( aż dziwne) :) zobaczymy jak to bedzie . Trzymajcie kciuki :)

❤2.02.2021
  • Anettaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    O całość :) nic nie płacimy :) wydaliśmy tysiąc na badania ale z własnej głupoty bo nie zauważyłam ze ich termin sie skończył a nie miałam czasu ogarnąć bezpłatnych wiec musiałam zapłacić. Jeśli ta próba sie nie powiedzie a zaplodnią sie zarodki to pózniej na swój koszt zrobimy transfer ale przy całej procedurze in vitro transfer to pestka. Wiec jestem przeszczęśliwa ze sie udało :)

hej , jakos tak trafiłam tutaj. nic nie płacicie ? chyba po za lekami ? nas leki przy pierwszej stymulacji wyniosły ok.1000 zł plus własnie za kilka badan bo nie mielismy oraz za chyba 3 wizyty łącznie 450 zł.

• nada Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Liliputkowo dawaj znać jak tam :)

PplPp1.png

Wysłany: 30 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jutro powinnam zacząć stymulację ale jeszcze nie wiem czy zacznę. Duże sie pozmieniało w moim życiu i nie wiem czy to dobry moment. Jutro będę decydować.

❤2.02.2021
  • maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście w Warszawie jest otwarta teraz klinika niepłodności Invicta.Mam problemy z plamieniem, krwawieniem i chciałam skonsultować się z lekarzem, ale wiele klinik jest teraz zamkniętych. Na razie miałam video-rozmowę z lekarzem. Pierwszy raz miałam taką wizytę i powiem wam, że jestem zadowolona. Bo niczym się nie różniła od wizyty w klinice. Będę musiała zrobić badania, aby na podstawie wyników lekarz mógł mi wypisać receptę. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Dr mówił, że umawiają pacjentek w taki sposób, aby nie było tłumów w placówce. Trzymajcie kciuki!

‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ