Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Wątek "wszystko źle"
Odpowiedz

Wątek "wszystko źle"

Oceń ten wątek:
  • paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 dnia mocny do nastepnego dnias nic i czasem plamienia lub resztki okresu

Ania_84 lubi tę wiadomość

• paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz po seksie nieudanym nie moge siedzieć jakby mięśnie cipki mnie bolały i mnie ktoś ciągnął w duł nigdy tak nie miałam że nawet podmyć sie nie mogłam bo miałam problem ustaniu bo strasznie ciągneło

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszla do gina- najlepiej takiego ktory ma odrazu usg transvaginalne bo tak to se nic nie odradzi dobrego :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego jestem psychiczna od paru dni czuje w pkoju zapach żygowin jak powiedziałam o tym mężowi to zrobił oczy 5 zł morze rzeczywiście odwala mi psychiką :(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz do gina- uspokoisz sie sama i moze cos poradzicie na dolegliwosci :)
    Kazda z nas napewno przechodzi to samo co miesiac :)
    Ja raz sobie wszystko wmawialam i chodzilam jak bmba zegrowa rczalam smaialam sie rycalama - po okresie az wkoncu poszlam do gina powiedzial ze wsio jest ok i zebym sie nie martila - kazal mi pic meliske :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki lece lulu :) bo zmeczona jestem :) dobranoc :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • paticzka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziękuje za porady

• XYZ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam naprawdę dość tego planowania, tego kombinowania z kalendarzem w ręku. W zeszłym miesiącu był seks w dni płodne codziennie. W tym mieliśmy kochać się w okresie płodnym co drugi dzień, żeby za bardzo nie osłabić nasienia, które mamy słabiuuutke.
    I co? Mąż zaczyna chorować, ląduje na antybiotykach (więc wszystkie parametry nasienia na pewno znowu pikują w dół, choć tak mozolnie pracowaliśmy nad ich poprawą przez prawie kwartał!), a ja najwyraźniej nie mam owulacji - śluz płodny się skończył (zresztą w tym cyklu było go ZNACZNIE mniej niż zazwyczaj),jajników w ogóle nie czuję, temperatura stoi w miejscu, a ja będąc w połowie cyklu mam już wszystkie objawy jak tuż przed nadejściem @.
    Mam dość tych pieprzonych starań!!!!!
    0zlosc.gif0zlosc.gif0zlosc.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 09:56

• XYZ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha-no i jeszcze siedzę w pracy (bo dzisiaj odrabiamy za jakiś wolny dzień w styczniu) i z uwagi na weekend i luźniejszą atmosferę wszyscy poprzychodzili ze swoimi dziećmi, więc mamy prawdziwe domowe przedszkole. A mnie się rzygać chce już od tego seplenienia, gaworzenia, zachwytów, grzechotek.
    Jako jedyna bezdzietna siedzę skwaszona za swoim kompem z nosem w stosie papierów i mam wszystkiego dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 09:59

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ no to mozemy sobie podac reke. Ja tez stracilam ochote na staranka :(
    Wczoraj mialam dola i dzis znow sie obudzilam i ryczec mi sie chce. Poprostu niewychodze w weekend z domu. Najchetnie to przespalabym kilka dni :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w firmie niefajne zmiany będą, załamię się jak nie zajdę w ciążę :( dołączam do grona smutasów :(

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    u mnie w firmie niefajne zmiany będą, załamię się jak nie zajdę w ciążę :( dołączam do grona smutasów :(

rozumie cie, u mnie rowiez chodza plotki ze niedlugo firma moze byc sprzedana albo przeniesiona. Tez chce zajsc najszybciej aby mnie niemogli przeniesc.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 u nas znowu będą zmiany na stanowiskach, kierowniczka idzie na l4 (ciąża), druga dziewczyna wyprowadza się do Niemiec, więc też w styczniu odchodzi... przerasta mnie ta sytuacja, boję się, że awansuje osoba, która nie powinna... wolałabym rzucić l4 i się tą całą sytuacją nie przejmować...
    Ostatnio chodzę jakaś taka przybita, generalnie to mogłabym cały czas płakać :/

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieprzejmuj sie, napewno bedzie dobrze. Ale wiem co czujesz. Moze sobie poplacz, czasem pomaga :) Ja sie juz dzis z rana poplakalam.
    U mnie w firmie wczoraj tez kierowniczka juz odeszla na maciezynski. Niedlugo rodzi. Zastapila ja inna ktorej nikt nie lubi. Poza tym niedawno zaszla w ciaze nastepna kolezanka. Ot tak! raz dwa i byla ciaza :( a mi sie nie udaje. Ja nawet nie mowie ze chce zajsc bo szefuncio nielubi ciezarnych. Ale i tak plotki juz po firmie chodza ze chce zajsc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 11:19

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie plotki mogą chodzić i tak nie jesteś w ciąży, więc możesz im pokazać środkowy palec :D ja nie rozumiem dlaczego pracodawcy nie chcą ciężarnych, w końcu l4 i macierzyński zus płaci...

• Chanela Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzeba zatrudnić kolejną osobę na miejsce, przyuczyć. A jak na tamtym miejscu była osoba która sobie świetnie radziła to szef może być niezadowolony. Zapewne u mnie tak będzie, że niby będzie ok, ale jednak widać że nie wszystkim to będzie pasować.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Turkaweczko trzymam kciuki żeby jednak AMH dało Wam nadzieje <prztul>

Anoolka - mam pytanie jesli mozna - dlaczego przez dentyste maszodlozone staranka >> bo wiesz - ja tez z dentysta jestem na bakier - mimo iz z nimi pracuej ....i tak sie zbieram i zbieram - ale jakos nigdy czasu nie znajduje ;/

Wstyd się przyznać ale do tej pory chodziłam tylko jak bolało :/
    A nie chce się starać jak chodzę do dentysty bo to dla mnie ogromny stres i nie wyobrażam sobie żeby się tak stresować w ciąży :(
    A tak w ogóle poszłam w końcu bo jestem po dwóch poronieniach i chcę wyeliminować każde ryzyko do następnej ciąży. Już nie mówiąc o tym że wyszły mi dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe i one mogą wskazywać albo na jakąś chorobę autoimmunologiczną albo na jakąś mega infekcję.
    Nie ma to jak porządna motywacja ehh ;)

• vanessa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Aha-no i jeszcze siedzę w pracy (bo dzisiaj odrabiamy za jakiś wolny dzień w styczniu) i z uwagi na weekend i luźniejszą atmosferę wszyscy poprzychodzili ze swoimi dziećmi, więc mamy prawdziwe domowe przedszkole. A mnie się rzygać chce już od tego seplenienia, gaworzenia, zachwytów, grzechotek.
    Jako jedyna bezdzietna siedzę skwaszona za swoim kompem z nosem w stosie papierów i mam wszystkiego dość.

Oj skąd ja to znam... tego nie da się opisać słowami jakie to okropne uczucie mieć problemy z zajściem w ciążę i siedzieć w gronie dzieci. Jedno trudno znieść a co dopiero kilka i te zachwyty, uśmieszki itp.
    Ogromnie Ci współczuję 50przytula.gif na szczęście już ten dzień się skończył i masz go za sobą.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu poniedziałek... nic mi się nie chce.. niby cieszę się że idą świeta, że w sumie okres jest mily i przyjemny ale... no właśnie.. czegoś mi brakuje.. czuję taką ogromną pustkę w sercu. Strasznie chciałabym już zajść w ciążę.. w zeszłym roku jeszcze takich checi nie miałam i bardziej cieszyłam sie tym okresem przed swiatecznym... kurcze! ja uważam że jak przez 4 cykle nic nie wyszło to już nic nie wyjdzie.. czuję to.

Katha81 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotakota proszę przestać myśleć o sobie tak negatywnie! Na pewno nie jest tak jak mówisz!
    Turkaweczko ostatnio wyczytałam, że jacyś naukowcy odkryli, że całe to gadanie że rodzimy się z określoną ilością jajeczek i w końcu one się wyczerpuję to zupełna bujda. Podobno to czynniki środowiskowe wpływają na ich ilość i jakość, ale wszystko można obrócić. Na razie zabrali się za badania, ale jest nadzieja, trzeba wierzyć! Proponuję ci, żebyś się zaopatrzyła w pas Św. Dominika, kiedyś czytałam bardzo podobną historię do Twojej i dziewczyna ma już 2 dzieci, dzięki temu pasowi i modlitwom. Oczywiście kwestia wiary to sprawa osobista, ale może warto..

Kwestii pracy nawet nie komentuję, moje marzenie to uciec stąd na macierzyński i nic z tego nie wychodzi. Tyle, że mam w pracy drugą koleżankę, która się stara o dzidzie i mamy ten sam problem:( Boję się tylko o to, że jak ona zajdzie wcześniej, a jest młodsza, to ja się już całkiem załamię mimo, że życzę jej dobrze, bo wiem jak to boli.

Iownka, kotakota lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ ‹ 19 20 21 22 23 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ