X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wczesne objawy okresu
Odpowiedz

Wczesne objawy okresu

Oceń ten wątek:
  • Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Cykle zazwyczaj 30-dniowe
    Dziś wychodzi około 10dpo, bo nie wiem kiedy dokładnie była owulacja :(
    O to masz podobnie jak ja 😊
    Testu rozumiem, że nie robiłaś?

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Wiec u mnie tak, 10 dpo, machnęłam test ale negatywny, cycki dalej spore (co jest całkiem spoko 😂), temperatura 37,1, śluzu rano po dach.
    Oczekiwanie na okres trwaaaaaa

A Wy jak?

Może po prostu za wcześnie zrobiłaś ;) odczekaj jeszcze parę dni i koniecznie powtórz, bo objawu masz rokujące ;)

Ja jutro lub pojutrze powinnam dostać okres, więc czekam z utęsknieniem na koniec tej męczarni - brzucha nadal boli - raz mniej raz bardziej...no i bolą piersi ;/

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Hej dziewczyny, witam się po raz pierwszy :) mimo, że podglądam forum od pół roku.

Też staramy się od czerwca zeszłego roku (średnio co dwa/trzy cykle, partner był za granicą), jednak po tym czasie zaczynam czuć presję i złość, że się nie udaje..

Od dwóch miesięcy jest już na miejscu, poprzedni cykl nieudany.
    Obecnie jestem w 26dc. silny okresowy ból brzucha od 24dc., ból piersi od wczoraj... czuję się jakby za chwile okres miał przyjść. Czuję, że znów się nie udało.

Od nowego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę :)

Witaj:)

Fajnie że dołączyłaś :) jeszcze nie przekreślaj wszystkiego, dopóki nie ma okresu ;) ja w tym cyklu wyjątkowo odczuwam już bóle okresowe od 15 DC :/ też zaczęliśmy się starać z mężem na razie na zasadzie luźnego podejścia. I widzę że masz rok młodszego ode mnie synka :)

kxllla lubi tę wiadomość

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe, a u Ciebie jak tam? Testowałaś dzisiaj? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    O to masz podobnie jak ja 😊
    Testu rozumiem, że nie robiłaś?

Robiłam, bo nie wytrzymałam przedwczoraj, oczywiście negatywny, ale to by był 8dpo mniej więcej.. czułość 10mlu/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Witaj:)

Fajnie że dołączyłaś :) jeszcze nie przekreślaj wszystkiego, dopóki nie ma okresu ;) ja w tym cyklu wyjątkowo odczuwam już bóle okresowe od 15 DC :/ też zaczęliśmy się starać z mężem na razie na zasadzie luźnego podejścia. I widzę że masz rok młodszego ode mnie synka :)

Staram się, ale naprawdę czuję jakby za chwilę miała nadejść @.. ale to i tak bardzo wcześnie bo cykle mam 30-dniowe, a jest 26dc...
    Tak, z lutego 2021r. planowany na zasadzie co ma być to będzie, bez spiny, po prostu luz bez zabezpieczenia, praktycznie nie myślałam o ciąży i sama przyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:52

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Staram się, ale naprawdę czuję jakby za chwilę miała nadejść @.. ale to i tak bardzo wcześnie bo cykle mam 30-dniowe, a jest 26dc...
    Tak, z lutego 2021r. planowany na zasadzie co ma być to będzie, bez spiny, po prostu luz bez zabezpieczenia, praktycznie nie myślałam o ciąży i sama przyszła :)

Ja mam z ostatniego lipca 2020 i dokładnie takie samo mieliśmy podejście - planowany, bardzo chciany, ale na zasadzie co ma być to będzie.

Hmmm kurczę to rzeczywiście też wcześnie odczuwasz bóle okresowe;/ ja w tym cyklu zaczełam się tak czuć już 11 dni przed terminem okresu - dramat. Nawet nie zdążyłam pożyć nadzieją, że a nuz się udało 🙈

kxllla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Ja mam z ostatniego lipca 2020 i dokładnie takie samo mieliśmy podejście - planowany, bardzo chciany, ale na zasadzie co ma być to będzie.

Hmmm kurczę to rzeczywiście też wcześnie odczuwasz bóle okresowe;/ ja w tym cyklu zaczełam się tak czuć już 11 dni przed terminem okresu - dramat. Nawet nie zdążyłam pożyć nadzieją, że a nuz się udało 🙈

Ja od niedzieli mam bóle i przez chwile się próbowałam łudzić, że to może implantacja, no ale przyszedł ból piersi, nerwówka straszna no i negatywny test :(
    Ale tak to jest, że jak się bardzo chce to nie chce wyjść. 4 lata między dziećmi by było dla mnie idealne, 5 to max i już mam schizę że się nie uda przez tyle czasu

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Phoebe, a u Ciebie jak tam? Testowałaś dzisiaj? ;)
    No właśnie bo Nam Phoebe gdzieś zaginęła 😊

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Ja od niedzieli mam bóle i przez chwile się próbowałam łudzić, że to może implantacja, no ale przyszedł ból piersi, nerwówka straszna no i negatywny test :(
    Ale tak to jest, że jak się bardzo chce to nie chce wyjść. 4 lata między dziećmi by było dla mnie idealne, 5 to max i już mam schizę że się nie uda przez tyle czasu
    Spokojnie, test robiłaś mega wcześnie więc jeszcze jest szansa 😘
    Coś poza bólem brzucha i piersiami? Zacznij mierzyć temperaturę - pomaga w monitorowaniu tego jak wygląda Twój cykl 😊

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Może po prostu za wcześnie zrobiłaś ;) odczekaj jeszcze parę dni i koniecznie powtórz, bo objawu masz rokujące ;)

Ja jutro lub pojutrze powinnam dostać okres, więc czekam z utęsknieniem na koniec tej męczarni - brzucha nadal boli - raz mniej raz bardziej...no i bolą piersi ;/
    A no właśnie bo to już jutro albo czwartek! Dobra trzymam kciuki żeby jednak nie przylazł 😂😘😘😘😘
    Ja dziś do tego kicham i mam jakiś katar 🤦🏽‍♀️ oszalejeeeeeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Coś poza bólem brzucha i piersiami? Zacznij mierzyć temperaturę - pomaga w monitorowaniu tego jak wygląda Twój cykl 😊

Właśnie wczoraj kupiłam termometr owulacyjny i od nowego cyklu zacznę monitorować :)
    Troszkę jeszcze mam nadzieję, ale nikłą.

Widzę, że mamy podobny cykl i objawy.. będziesz jeszcze testować? Kiedy planowo @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:

Tylko mega wkurw w weekend, że aż płakałam ze złości hehe :) I mega senna jestem, ale zganiam na pogodę no i okres oczywiście.

• Anikaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Wiec u mnie tak, 10 dpo, machnęłam test ale negatywny, cycki dalej spore (co jest całkiem spoko 😂), temperatura 37,1, śluzu rano po dach.
    Oczekiwanie na okres trwaaaaaa

A Wy jak?
    Dzień dobry 😃 ale wiesz, że 10 dpo może nic nie wyjść więc jest nadzieja 😃

• Anikaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Hej dziewczyny, witam się po raz pierwszy :) mimo, że podglądam forum od pół roku.

Też staramy się od czerwca zeszłego roku (średnio co dwa/trzy cykle, partner był za granicą), jednak po tym czasie zaczynam czuć presję i złość, że się nie udaje..

Od dwóch miesięcy jest już na miejscu, poprzedni cykl nieudany.
    Obecnie jestem w 26dc. silny okresowy ból brzucha od 24dc., ból piersi od wczoraj... czuję się jakby za chwile okres miał przyjść. Czuję, że znów się nie udało.

Od nowego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę :)
    Hej 😊 nie jest powiedziane, że się nie udało. Ja zrobiłam wczoraj test i wyszedł pozytywny, a od 22 dc miałam ból miesiączkowy ból jajników z przerwami, ból brzucha nie ciągle ale co jakiś czas i zdarza się że dalej to czuję. Także nic straconego 😃

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    A no właśnie bo to już jutro albo czwartek! Dobra trzymam kciuki żeby jednak nie przylazł 😂😘😘😘😘
    Ja dziś do tego kicham i mam jakiś katar 🤦🏽‍♀️ oszalejeeeeeee

Dziękuje, ale ja mam tak typowy dla mnie ból, który jest przed każdym okresem, że absolutnie nie biorę pod uwagę ciąży ;/

TakE oby ten cykl już się zakończył 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikaa wrote:
    Hej 😊 nie jest powiedziane, że się nie udało. Ja zrobiłam wczoraj test i wyszedł pozytywny, a od 22 dc miałam ból miesiączkowy ból jajników z przerwami, ból brzucha nie ciągle ale co jakiś czas i zdarza się że dalej to czuję. Także nic straconego 😃

Gratuluję 😘

Dziękuję za słowa otuchy :)
    W którym dpo wyszedł test?

Anikaa lubi tę wiadomość

• Anikaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Gratuluję 😘

Dziękuję za słowa otuchy :)
    W którym dpo wyszedł test?
    Dziękuję 😊 13dpo, 28 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anikaa wrote:
    Dziękuję 😊 13dpo, 28 dc

Ah.. To jeszcze jest cień szansy :)

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Dziękuje, ale ja mam tak typowy dla mnie ból, który jest przed każdym okresem, że absolutnie nie biorę pod uwagę ciąży ;/

TakE oby ten cykl już się zakończył 🙏

Oby te kolejne cykle nie były takie bo dopiero będzie jazda 😂

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ