X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wczesne objawy okresu
Odpowiedz

Wczesne objawy okresu

Oceń ten wątek:
  • Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Serio jakiś chory dzień 🤦🏽‍♀️ nie mogę się dzisiaj ogarnąć…

Ja bym chciała żebym i ja się dzisiaj ogarnęła i mój okres 🤦

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Ja bym chciała żebym i ja się dzisiaj ogarnęła i mój okres 🤦
    Nie wiem, napewno potwierdzam że dziś jest okropny dzień.
    Nie dziwi Cię to jednak, że mamy czwartek a okresu brak? 😊🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam skierowanie na mocz, kreatyninę, mocznik i USG jamy brzusznej. Ogólnie lekarka mi powiedziała że nerki mogą utrudniać zajście w ciążę i powiedziała że będziemy działać, żeby to umożliwić.

A po okresie zapisuje się do ginekologa, może czas zbadać hormony 🙈

Tyle że okresu nie ma nadal, ale brzuch boli🤣 a może to od pęcherza? Sama już nie wiem, zobaczymy jutro wyniki z moczu🙈

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Dziewczyny mam skierowanie na mocz, kreatyninę, mocznik i USG jamy brzusznej. Ogólnie lekarka mi powiedziała że nerki mogą utrudniać zajście w ciążę i powiedziała że będziemy działać, żeby to umożliwić.

Tyle że okresu nie ma nadal, ale brzuch boli🤣 a może to od pęcherza? Sama już nie wiem, zobaczymy jutro wyniki z moczu🙈

No dobrze to narazie nie ma co się martwić. Trzeba zrobić badania 😊 także głowa do góry!
    Hormony ktore pamiętaj bada się między 3-5 dniem cyklu, to w razie czego pilnuj tego.
    Też dalej nie mam okresu, ale brzuch mnie nie boli. Co już zgłupiałam czy właściwie to dobrze 🤦🏽‍♀️

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Nie wiem, napewno potwierdzam że dziś jest okropny dzień.
    Nie dziwi Cię to jednak, że mamy czwartek a okresu brak? 😊🥰

Proszę Cię...ja już mam tego dość 🙈 dziś non stop latam do toalety, bo momentami mnie takie bóle chwytają że jestem przekonana że już dostałam a nadal nic :/ znowu pojawiły się biegunka, ból piersi nadal jest .... Myślałam że już wczoraj dostanę, z uwagi na Fakt że tak wcześnie zaczął mnie boleć brzuch. A tu widzę że jak na złość się wszystko wydłuża.
    Jeszcze dzień się nie skończył więc lada moment mam nadzieję będzie, bo chce już zacząć spokojny nowy cykl ;)

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    No dobrze to narazie nie ma co się martwić. Trzeba zrobić badania 😊 także głowa do góry!
    Hormony ktore pamiętaj bada się między 3-5 dniem cyklu, to w razie czego pilnuj tego.
    Też dalej nie mam okresu, ale brzuch mnie nie boli. Co już zgłupiałam czy właściwie to dobrze 🤦🏽‍♀️

Co ja bym dała że mnie tak nie bolał. Hmmm mi się wydaje że każde odstępstwo od standardowego cyklu może być dobrym znakiem ;)

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:

A badając mocz oznaczyłaś sobie od razu betę?

• Cinka Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Może to delikatne krwawienie około owulacyjne? Uwierz mi że nasz organizm -nawet jak dotychczas chodził jak w zegarku, potrafi zachować się nagle inaczej w danym cyklu. Z tego co piszesz to ten śluz zabarwiony krwią pojawia się w okresie około owulacyjnym, więc ja bym obstawiała, że to jest to. Ale oczywiście obserwuj się i sprawdzaj czy nadal będzie się panował w kolejnych dniach

A czy to możliwe, żeby występowało dwukrotnie aż?

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinka wrote:
    A czy to możliwe, żeby występowało dwukrotnie aż?

Bardzo rzadko zdarza się podwójna owulacja, aczkolwiek nie jest tu wykluczone. Tutaj natomiast miałam na myśli fakt że okres okoloowulacyjny trwa kilka dnia - przed owulacja i po niej. I w trakcie tego okresu może pojawić się niewielkie krwawienie.

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Co ja bym dała że mnie tak nie bolał. Hmmm mi się wydaje że każde odstępstwo od standardowego cyklu może być dobrym znakiem ;)
    Ja wiem, że Ty mi tak kraczesz 😂😂😂 ale naprawdę nie spodziewam się, że to to 🤪
    Nie ma właściwie nic co mogłoby na to wskazywać aktualnie 🤔 lepiej Ty sprawdź jak do rana nie przyjdzie okres bo czesto dziewczyny piszą, że właśnie tak się czują w pierwszej fazie 🤷🏽‍♀️

❤️❤️❤️

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    Ja wiem, że Ty mi tak kraczesz 😂😂😂 ale naprawdę nie spodziewam się, że to to 🤪
    Nie ma właściwie nic co mogłoby na to wskazywać aktualnie 🤔 lepiej Ty sprawdź jak do rana nie przyjdzie okres bo czesto dziewczyny piszą, że właśnie tak się czują w pierwszej fazie 🤷🏽‍♀️

❤️❤️❤️

A temperaturą, służ? Jak to nic, to bardzo dużo ;) ❤️

Ja mam naprawdę silne bóle :/ myślę że jeszcze dziś, najpóźniej w nocy mnie nawiedziła 🙈

Nie wyobrażają są ciszy przy tak silnych i długo trwających bólach. Muszę koniecznie sprawdzić u siebie hormonu, dlatego tak już chcę żeby ten okres przyszedł i się skończył 🤣

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    A temperaturą, służ? Jak to nic, to bardzo dużo ;) ❤️

Ja mam naprawdę silne bóle :/ myślę że jeszcze dziś, najpóźniej w nocy mnie nawiedziła 🙈

Nie wyobrażają są ciszy przy tak silnych i długo trwających bólach. Muszę koniecznie sprawdzić u siebie hormonu, dlatego tak już chcę żeby ten okres przyszedł i się skończył 🤣

To akurat może być tak, że serio cykl mi się wydłuża. Zobaczymy jutro jak ta temperatura czy spadnie 🤦🏽‍♀️
    Wgl to widzicie mój wykres? Bo próbowałam udostępnić z aplikacji 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    A badając mocz oznaczyłaś sobie od razu betę?
    Dopiero jutro idę, albo w sobotę nawet. Nie wiem zastanawiam się. Może do soboty dostanę ten okres 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, opowiem Wam coś na dobry humor 😁
    Mój 3,5 latek w nocy się kręcił i nagle mówi przez sen NO KURWA, przekręcił się na bok i spał smacznie dalej 🤣🤣
    Myślałam że się posikam… świadomie nigdy nie powtarza takich słów 🤣🤣a tu przez sen wyszło, że jednak nas czasem słucha, kiedy nie trzeba 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii876 wrote:
    To akurat może być tak, że serio cykl mi się wydłuża. Zobaczymy jutro jak ta temperatura czy spadnie 🤦🏽‍♀️
    Wgl to widzicie mój wykres? Bo próbowałam udostępnić z aplikacji 🤔
    Nic nie widzę 🙈

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Mój 3,5 latek w nocy się kręcił i nagle mówi przez sen NO KURWA, przekręcił się na bok i spał smacznie dalej 🤣🤣
    Myślałam że się posikam… świadomie nigdy nie powtarza takich słów 🤣🤣a tu przez sen wyszło, że jednak nas czasem słucha, kiedy nie trzeba 🙈

Mój prawie 4 latek przyniósł z przedszkola powiedzonko Kurwa mac i pieldole 🙈🤣

• Arletka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Dopiero jutro idę, albo w sobotę nawet. Nie wiem zastanawiam się. Może do soboty dostanę ten okres 🤣🤣

To zrób sobie przy okazji betę, będziesz wiedziała za jednym razem :)

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Hahaha hit 😂😂😂 dobry agent
    Tylko co mu się śniło ciekawe, że aż taki nerw był 😂

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka wrote:
    Mój prawie 4 latek przyniósł z przedszkola powiedzonko Kurwa mac i pieldole 🙈🤣
    O to już takie historie słyszałam, że w przedszkolu się dzieje 🤪

• Marii876 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kxllla wrote:
    Nic nie widzę 🙈
    To ja nie wiem co tu nagrzebalam 😂
    Widzę że link się da wkleić bab708106b7e50f75d8994c5017118e5.png
    To u mnie o taki

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ