WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Ania to zrozumiałe...wykrzyc, wygadaj sie...ale prosze nie rezygnuj!!!
ogolnie czujemy sie jakby odizolowani.. nikt nam nic nie mowi.. ..ehh..chyba faktycznie wszystko nam mowi ze mamy wyjechac stad, czuje sie jak jakis odludek.. zabolalo mnie to ze nas olali..
-
azibomba wrote:dlaczego pęcherzyki nie chcą pękać?
Hmmm,robilas jakies badania? Bo w moim przypadku nie peka bo mam wysoka prolaktyne przy tym sa cykle bezowulacyjne i takie tamAnutka lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Anutka wrote:ach kochana... musze się wygadać... mężus ma infekcje i mamy zakaz
... a ja biorę bromek i miałam nadziej, że w tym cyklu sie uda... tabletki mam na miesiąc, a po nich pewnie znowu prolaktyna wzrośnie
a czemu tylko na miesiac masz tabsy? Lekarz zalozyl ,ze tak szybko Ci pomoga na obnizenie prl?Anutka lubi tę wiadomość
znalałam cos takiego:
Najczęściej jest to sprawa hormonalna. Zespół Policystycznych Jajników w skrócie nazywanym PCO lub PCOS - jest to charakterystyczny obraz jajnika z mnogą ilością pęcherzyków. Konieczna jest w takiej sytuacji stymulacja hormonalna. Najczęściej stosuje się czasową antykoncepcję hormonalną, która sztucznie naśladuje cykl, dzięki czemu wiele torbieli wchłania się. Przy staraniach o dziecko często \"wymusza się\" pęknięcie pęcherzyków za pomocą podania odpowiedniego stężenia LH (w zastrzyku).Oczywiście przyczyny mogą być inne niż PCO, może to być sprawa jednorazowa. Wg oceny ginekologów - około 80% kobiet przynajmniej 1 raz w życiu miała torbiel, część nadal ją ma - nie wiedząc o tym. -
alka89 wrote:a czemu tylko na miesiac masz tabsy? Lekarz zalozyl ,ze tak szybko Ci pomoga na obnizenie prl?
a Twoj maz robil jakies badania,ze wykazalo infekcje czy jakies dolegliwosci? Moj niegdy sie nie badal,tylko bad nasienia robilAnutka lubi tę wiadomość
alka89 wrote:a Twoj maz robil jakies badania,ze wykazalo infekcje czy jakies dolegliwosci? Moj niegdy sie nie badal,tylko bad nasienia robil
-
Anutka,a jaka masz dawke i jakie wyniki? Cos pisalas ostatnio,ale sorki,ale nie pamietam . Powiem Ci,ze przy moich wynikach lekarz odrazu dal na pol roku i mowil,ze wczesniej nie da skierowania bo nie ma szans zeby taki poziom spadl,zrobilam na wlasna reke,ale ta bez obciazenia i w innym dniu cyklu i okazalo sie,ze spadlo calkowicie i jeszcze ponizej normy...powtorze dla pewnosci w 22 dniu cyklu z obciazeniem bo nie wiem czy to cud czy ten dzien cyklu...
Anutka lubi tę wiadomość
jestem i ja na moment
widze ze znow niezbyt pogodne wiesci...Anutka, alka89 lubią tę wiadomość
-
alka89 wrote:Anutka,a jaka masz dawke i jakie wyniki? Cos pisalas ostatnio,ale sorki,ale nie pamietam . Powiem Ci,ze przy moich wynikach lekarz odrazu dal na pol roku i mowil,ze wczesniej nie da skierowania bo nie ma szans zeby taki poziom spadl,zrobilam na wlasna reke,ale ta bez obciazenia i w innym dniu cyklu i okazalo sie,ze spadlo calkowicie i jeszcze ponizej normy...powtorze dla pewnosci w 22 dniu cyklu z obciazeniem bo nie wiem czy to cud czy ten dzien cyklu...
mam nadziej, ze pomoże, nie obciążałam, robiłam tylko podstawową... i boje się, że ładnie spadnie po nich PRL a
nie będzie i też nic z tego a jak będą mogły już byc
to tabsów nie będzie i znowu PRL skoczy i dupa
-
Anutka wrote:posiew nasienia i moczu ok, badanie nasienia ok... ale sa leukocyty i nie wieadomo skąd, a dziś wyskoczyły mu czerwone plamki na "sprzęcie" "(
Te leukocyty to moze problem z nerkami,co? bo wczoraj wlasnie bylam w szpitalu z tego powodu i okazalo sie,ze nerka sie rozlewa,choc dolegliwosci nie mialam ,tylko wlasnie ten wynik w moczu,kamieni tez nie ,nic tylko jeszcze krew w moczu,ale nie byla widoczna tylko w badaniu tak wyszloAnutka lubi tę wiadomość
alka89 wrote:Te leukocyty to moze problem z nerkami,co? bo wczoraj wlasnie bylam w szpitalu z tego powodu i okazalo sie,ze nerka sie rozlewa,choc dolegliwosci nie mialam ,tylko wlasnie ten wynik w moczu,kamieni tez nie ,nic tylko jeszcze krew w moczu,ale nie byla widoczna tylko w badaniu tak wyszlo