Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
Odpowiedz

Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania

Oceń ten wątek:
  • śliwka w czekoladzie Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj. Whiskey... Zdecydowanie nie lubię. Za to wino wytrawne lub piwo uwielbiam. Właśnie wracam z mężem ze spotkania ze znajomymi. Miałam prowadzić, ale mąż przyjaciółki postawił wszystkim piwo no i szybka zmian planów-wracamy pociągiem. Mąż trochę kręcił nosem, bo miałam nie pić, wczoraj zaczęliśmy starania. Ale jakoś nie mam złudzeń, że za 1 razem się udało. A nawat jeśli to chyba nierealne żeby dwa piwa coś zaszkodzić miały poważnie bo jeszcze nic się nie zagnieździło. Mam rację czy jednak mąż słusznienie się zloscil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 23:30

4e634f5768c915a68aa13319a51c3735.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację.Jeśli się udało, Wasz skarb dryfuje sobie teraz, dzieląc się, przesuwany rzęskami jajowodu do macicy. Jeszcze jest od Ciebie niezależny :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście wszystko jest tak skonstruowane, że zanim się zorientujemy ze jesteśmy w ciąży to zarodek jest chroniony i nie ma z nami łączności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odreagowuje dalej stres bo czuję wielkie wewnętrzne napięcie teraz związane z pracą do tego czuje się jakby mi rosła temperatura. Jakaś masakra :( bezsenna noc przede mną chyba...

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję przestać pić jak zaczniemy starania. Choć już teraz w towarzystwie mało piję :) Dlaczego ? Bo szczerze mówiąc znajomym chcę powiedzieć o ciąży koło 3 miesiąca. Gdybym nagle przestała pić to od razu by się zorientowali. Jednak u Nas przy dłuższych spotkaniach zawsze jakoś alkohol jest, a ja raczej go nie odmawiam, więc byłoby to podejrzane ;)

Emerald, myślę sobie, że zawsze lepiej komuś się wygadać, zwłaszcza gdy dotyka Nas jakaś tragedia. Nie mniej jednak czasami ciężko o tym mówić, tym bardziej osobom, które nie za bardzo są w stanie Nas zrozumieć. Ja raczej bure jestem osobą wylewką ;) My np bliskim osobom powiedzieliśmy, że od maja planujemy się starać. Ale dopóki nie zajdę to nie potwierdzę, że się staramy :) Nie chcę potem pytań, czy żeby inni wiedzieli, że mamy np jakieś problemy z zajściem :)

w4sqpc0z3is213tz.png

Wysłany: 5 marca 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem uspokojona. Wprawdzie wiedziałam to wszystko, ale wiadomo, że kobiety mają zdolność do zadreczania się.

Właściwie nie chciałam pić i pierwszą kolejkę popijalam skoczek. Ale kumpel potem przyniósł piwo no i tłumaczenia, że nie bo prowadzę (a zawsze wracaliśmy pociągiem i nigdy nie stronilam od % jak już udało się spotkać). No więc tak wyszło , że dwa powoli wysaczylam. W ciągu 5 h więc w ogóle nawet nie czuję %.

Ok. Idę spać. Mąż słaby i zaziebiony więc dziś grzecznie nyny.
    Buziaki dla Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 00:30

• werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubu teściowa i mojego siostra (przyjechały do nas) doradzają żeby wziąć ślub za rok bo ten jest przestepny no i ze chcemy w lipcu to nie ma r. Zobaczymy jak to będzie. Ja to nie wierzę w te zabobony.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w sobotę.
    Czy u Was też jest dziś tak zimno i szaro?

WERNI Jak one są wierzące to powiedz, że te zabobony są niezgodne z wiarą. Każdy miesiąc jest dobry jeżeli chcecie wziąć ślub. Jakby mnie tak ktoś gadaniem denerwował to bym ślub zaplanowała w tym roku w miesiącu bez r. Jak jesteście dla siebie stworzeni to na Wasze małżeństwo takie głupoty nie będą miały wpływu.

emerald_m lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ślub w styczniu i jakoś wiedzie mi się nie najgorzej ;)

werni, emerald_m lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie żony Hollywood. Nie ma to jak problemy pierwszego świata. Ja też tak mogę żyć :-D

śliwka w czekoladzie lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też szaro ale póki co nie najgorzej. Siedzę jeszcze w szlaroku i ciepłych skarpetach, wszędzie pootwierałam okna i wdycham rzeskie powietrze. Małż pojechał na uczelnie a ja do ok 20:30 jestem skazana na siebie.
    Oczywiście plany są ambitne, misja-posprzatac mieszkanie i depilacja :)
    Póki co zjadłam śniadanko i chyba napije się kawki :)
    A te żony Hollywoodu...ojj, ja bym nie chciała tak żyć. Wole skromniej i nie na pokaz niż mieć problemy ich kalibru hi hi.
    Miłego dnia Kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:29

Wysłany: 5 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żony Hollywoodu :D hehe uwielbiam, zawsze tak się uśmieję z nich. Traktuje to jak dobry serial komediowy. Serio, zabawne są.

Poza tym jakaś niemoc i dół mnie złapał. Mąż chory, śpi, na nic ochoty nie ma, wg prognoz mam dni płodne, nawet śluz na to wskazywał, spodziewałam się skoku temp. a tu cisza, nic się nie dzieje, śluz znów raczej niepłodny. Zgłupiałam już. W każdym razie ten miesiąc chyba nie będzie owocny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zdecydowanie dawno po śniadaniu bo bym już z głodu umarła. Kawka też już była :-)

Pewnie trzeba będzie też jak każda przyzwoita polska rodzina (:-D) ogarnąć sprzątanie bo w końcu sobota.

Oczywiście się nabijam z tych żon ich mężów i ich problemów w stylu "no cóż będę musiał jeździć maserati a nie porsche".

marzymisie lubi tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierni, ja uważam, że ślub to Wasza decyzja :) Jak macie ochotę, by odbył się w tym roku, to nie patrzcie na innych, tylko do dzieła :) W końcu typ ma być "Wasz" dzień i szczerze mówiąc żaden rok, czy odpowiedni miesiąc nikomu nie zagwarantuje szczęścia, braku problemów itd. Gdyby tak było, to nie byłoby tylu rozwodów ;)

Zakręcona, ja też oglądałam te żony Hollywood i zawsze mówiłam do męża, że jeden miesiąc w roku chciałbym mieć wakacje i żyć tak jak one, ale tylko miesiąc, żeby odpocząć i trochę poszaleć :D

U mnie też szaro. Wczoraj była piękna pogoda, a dziś miało być cieplej, więc zaplanowaliśmy z mężem spacer. Teraz żałuję, że nie poszliśmy wczoraj. Dobrze, że chociaż na zakupach byliśmy, to trochę wyszłam, bo tak to cały czas w domu siedzę już ponad 2 tygodnie, a jeszcze zostało 10 dni :) Najdłuższy mój urlop, bo cały miesiąc, tylko w pn jeżdżę do pracy :D

werni lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakreconazona
    Ja wczoraj generalnie sprzątalam bo dziś do 17ej jestem na zajęciach.
    Jak na razie szybko mi leci.
    A zapomniałam wczoraj napisać ze mój ukochany kupił mi mate do ćwiczeń w Lidlu wiec juz wygodnie mi się ćwiczy chodakowską :) bo tak to kolana mnie bolały od niektórych cwiczen

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni
    Jakby tak każdy wierzył w zabobony i gdyby była to prawda to by nie było wogole ślubów w inne miesiące bez r

werni lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wierzę w te wszystkie przesądy. Moi rodzice brali ślub 13-tego i jest ok:)

werni lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was Kochane i koduje sobie w głowie, jaki ze mnie leń. Wy tak ćwiczycie a ja jedynie leżing na kanapie. Jedyne z czego jestem zadowolona to fakt, że ostatnio nie wożę dupska wszędzie autem tylko więcej chodzę i nawet to lubię o dziwo :)

Nie potrafię się zmobilizować do ćwiczeń. Jak już wykupie karnet na siłownię, to ide kilka razy i to wszystko. Jakoś nie lubię sama a koleżanka ma pracę zmianową i nie możemy sie zgrać.
    Wiem, że muszę sie za siebie wziąć, bo zaprocentuje i pewnie lepiej zniose ciążę i późniejszy czas. Wrrr
    A zaraz mamy babskie pogaduchu z koleżanką i dodatkowe kalorie wpadną .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 15:17

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie, ja też jestem leń :) Nie będę tutaj z siebie robić bohaterki, też strasznie mi się nie chce ćwiczyć. Na siłownię nie chodzę, bo wiem, że to by nie wypaliło. Ja mam większą mobilizację ćwiczyć w domu. Zazwyczaj ćwiczę koło 19 jak są fakty. Tv gra, a ja ruszam do boju :) Najtrudniejszy jest pierwszy miesiąc. Potem jak się zobaczy efekty to już jest przynajmniej mobilizacja.A z Chodakowską naprawdę nie da się, by efektów nie było ;) Z tym, że jak zaczęłam ćwiczyć, to prawie żadnego ćwiczenia z tego killera nie byłam w stanie wykonać ha ha ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ