Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kushina wrote:Cześć wszystkim Można się dołączyć?
Staramy się 6 cykl, na początku może niezbyt intensywnie, ale od tego cyklu mierzę temperaturę, żeby na 100% nie przeoczyć dni płodnych Najgorsze jest to, że mam bardzo długie cykle (35-dniowe) i kiedy nie wychodzi to muszę strasznie długo czekać na kolejną "szansę"
nie jestes jedyna ja mam tez długie cykle i w dodatku nieregularne zazwyczaj co 33-38dni ale zdazaly sie i takie co trwaly ponad 2 miesiace
jak chcesz byc wpisana na 1 strone to podaj info -
nick nieaktualnypati87 wrote:witamy,
nie jestes jedyna ja mam tez długie cykle i w dodatku nieregularne zazwyczaj co 33-38dni ale zdazaly sie i takie co trwaly ponad 2 miesiace
jak chcesz byc wpisana na 1 strone to podaj info
Hej Pati. Tak, bede wdzieczna za wpisanie na 1 strone. Mam 29 lat, dzieci jak na razie brak
Moze jeszcze napisze cos wiecej o sobie: jestem z woj. mazowieckiego. Po slubie prawie 5 lat.
Leczę się na niedoczynnosc tarczycy, mam tez hashimoto. Ostatni raz badalam TSH w styczniu i wyszlo mi ponad 2,5. Z tego co czytalam to za duzo przy staraniu o ciążę, ale lekarka nie chciala mi zwiekszyc dawki leku, chociaz powiedzialam jej o staraniach. W dodatku jakies pol roku temu mialam duzo nizsze TSH, ok. 0,2 czyli az za niskie, ale to pokazuje, ze tendencja jest u mnie wzrostowa. Zastanawiam sie czy to moze byc powodem niepowodzen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 19:27
-
Hej dziewczyny Chciałabym prosić was o interpretacje moich wyników badań, były robione w 15 dniu cyklu... Wiem, że LH i FSH robi się na początku, ale miałam okazję zbadać na darmo więc nie zaszkodzi pomyślałam...
http://ifotos.pl/zobacz/201603191_swsxeqw.jpg
W tym samym dniu byłam u pani ginekolog i przypuszczała, że owulacja mogła już nastąpić... Czy po tych wynikach mogłabym wywnioskować, że ona była ? Oczywiście o progesteronie mówię Z góry dziękuje :**
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ratunku. Mój wykres zwariował. Usunęłam zapisy śluzu z 1 fazy cyklu bo tak jak pisałam był on dziwny, trudny do określenia. Chciałam żeby ovu pokazało dzień owulacji na podstawie samych temperatur. I co... Pokazuje na 13 dc gdzie skok temp. był 22 dc i sądzę że wtedy mogła być owulacja. Mam rację? Zresztą miałam w tym czasie bóle owulacyjne. Zerknijcie proszę na mój wykres bo ja już zgłupiałam totalnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 11:38
-
śliwka, miałam tak samo w moim szczęsliwym cyklu w 2014r
Ovu sugerowało mi owulację około 14 dnia, ale ja bóle owulacyjne czułam znacznie później, wiedziałam, że się miałam ją później - dlatego zaznaczyłam ją "ręcznie" na wykresie.
Pierwsze testy wychodziły negatywne, dopiero w 11 dniu po "mojej" owulacji wyszedł mi pierwsyz pozytyw (i beta 13,7!), wg z Ovu to był już 21 dzień po tamtej niby owulacji
Mam nadzieję, że u Ceibei będzie tak samo!
śliwka w czekoladzie lubi tę wiadomość
-
Przywitam się może
W listopadzie 2014 r urodziłam córeczkę Hanię, teraz ma już 16 miesięcy a my postanowiliśmy z mężem, że rozpoczniemy starania o rodzeństwo dla niej
Na razie niezbyt intensywne - po prostu odstawiamy gumki i niech los zdecyduje
Powodzenia dla wszystkich starających się! -
Dotty84 wrote:śliwka, miałam tak samo w moim szczęsliwym cyklu w 2014r
Ovu sugerowało mi owulację około 14 dnia, ale ja bóle owulacyjne czułam znacznie później, wiedziałam, że się miałam ją później - dlatego zaznaczyłam ją "ręcznie" na wykresie.
Pierwsze testy wychodziły negatywne, dopiero w 11 dniu po "mojej" owulacji wyszedł mi pierwsyz pozytyw (i beta 13,7!), wg z Ovu to był już 21 dzień po tamtej niby owulacji
Mam nadzieję, że u Ceibei będzie tak samo!
Rzeczywiście zupełnie podobnie W takim razie może jeszcze nie wszystko stracone Dzięki za tę wiadomość.
I życzę powodzenia w staraniach. Mieć rodzeństwo to wspaniała sprawa. Mam dwie córki i widzę jak się kochają i świetnie się razem rozwijają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 12:23
-
Witam wszystkie "nowe" dziewczyny, w naszym wiosennym wątku
Mi ovu w tym miesiącu owulacje pokazał w 9 dniu cyklu, ale kompletnie w to nie wierzę. Niestety mierzyłam temperaturę jak chciałam i pewnie taki wyszedł efekt 16 dnia cyklu zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Niestety przez egzaminy nie miałam czasu mierzyć tempki , a szkoda bo wtedy pewnie na 100 % bym wiedziała czy była owu i kiedy -
Cześć dziewczyny. Mi też w bieżącym cyklu ovu źle wyznaczył owulację, na 9 dc. Mam ją prawdopodobnie dziś, czyli w 13 dc. Na razie nic nie zaznaczam ręcznie, wiem, że program czasem zmienia zdanie. Także Śliwka, jeszcze jest nadzieja
Rosax, bardzo mi przykro. Przytulam.
Mamuśka, kiedy masz wyniki? Odpoczywaj teraz
Marzymisie, jestem w połowie cyklu.
Po ostatnich wątpliwościach, nieoczekiwana zmiana planów. Wczoraj z małżonkiem mieliśmy miły wieczór. Tak miły, że zakończył się spontanicznym przytulaniem. Dziś postanowiliśmy dokończyć robotę Teraz pozostaje czekać. Jako, że prawdopodobnie mam dziś owoulkę, ogłaszam, że jestem w cionszyrosax3, śliwka w czekoladzie, ZakreconaŻona, werni lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualnyDotty - powodzenia i buziaki dla małej Hani
Emerald - taki spontan jest najlepszy, trzymam kciuki, zeby okazal sie owocny
A ja mam moze troche glupie pytanie. Od tego cyklu pierwszy raz mierze temperature (waginalnie) i po kilku dniach zauwazylam u siebie takie dziwne klucie w dole brzucha, niepodobne do bólu na @, to taki bardziej miejscowy ból. Czy to mozliwe, ze wcisnelam sobie termometr za gleboko i sie nim pokłułam? Od kilku dni bardziej uwazam przy mierzeniu i dzisiaj juz ból zniknal. Mam nadzieje, ze to bylo to, bo juz sie dolowalam, ze to jakas infekcja czy cos gorszego i trzeba bedzie przesunac starania. -
Emerald, w takim razie czekamy na wieści Mnie też już kusi i nie jest wykluczone, że nie doczekam ze staraniami do maja. Martwię się tylko o to moje tsh bo jest już koło 4
Wyniki będą najszybciej za 3 tygodnie. Chyba koło 11 kwietnia mają być z tego, co pamiętam