X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
Odpowiedz

Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęłam nowy cykl. Walczymy dalej.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inez, Werni ma rację. Możecie próbować. Mój też w tym miesiącu zaczyna kurację antybiotykami. Chociaż mówi,że do płodnych się jeszcze wstrzyma.

Inez87 lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, trzymam kciuki :)

Coś tu faktycznie cicho ostatnio.

Kolorowych snów.

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki marzymisie :* tez idę spać. Dziś i ostatnio to jestem poza domem a net tylko w domu mam. Jutro z samego rana tez mnie nie ma bo idę do urzędu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie nastawiam w tym cyklu, że sie uda.
    To będą nasze pierwsze starania, ale fakt ze zrobiłam wcześniej komplet badań, uświadomił mi że łatwo nie będzie i myślę że nie będzie chociaż takiego rozczarowania jak się nie uda. Oboje zdajemy sobie sprawę z tego.

Pozytywne w tym wszystkim jest to, że mam 5kg mniej :)

Werni jak Twoja prolaktyna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzymisie wrote:
    Ja sie nie nastawiam w tym cyklu, że sie uda.
    To będą nasze pierwsze starania, ale fakt ze zrobiłam wcześniej komplet badań, uświadomił mi że łatwo nie będzie i myślę że nie będzie chociaż takiego rozczarowania jak się nie uda. Oboje zdajemy sobie sprawę z tego.

Pozytywne w tym wszystkim jest to, że mam 5kg mniej :)

Werni jak Twoja prolaktyna?

Kurcze idziesz jak burza z tymi kilogramami :) tez rok temu robilam komplet badan zanim zaczelam sie starac i niestety bylo pare rzeczy do ogarniecia i zalowalam ze nie zaczelam sie najpierw starac a potem szukac przyczyny problemu jakby sie nie udawalo.

• asiaa1987 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę napiszcie mi pokrótce jakie mam zrobic badania krwi aby sprawdzić czy wszystko ok u Mnie i w którym dniu cyklu??

Bo ja jestem zielona....
    Proszę pomóżcie ;)

31.08.2017 Moja kochana córeczka przyszła na świat
    3330 gram 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa a co budzi Twoją wątpliwość? Bo nie ms co szukać dziury w całym ;) a jak Ci nie daje spokoju to poziom prolaktyny i tsh.

marzymisie lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Asiaa a co budzi Twoją wątpliwość? Bo nie ms co szukać dziury w całym ;) a jak Ci nie daje spokoju to poziom prolaktyny i tsh.

Zakręcona ma rację, jeśli nie masz żadnych męczących dolegliwości a cykle regularne, to na luzie.

Chyba, że już długo się staracie.

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Kurcze idziesz jak burza z tymi kilogramami :) tez rok temu robilam komplet badan zanim zaczelam sie starac i niestety bylo pare rzeczy do ogarniecia i zalowalam ze nie zaczelam sie najpierw starac a potem szukac przyczyny problemu jakby sie nie udawalo.

Bez przesady, to rozłożone w czasie, więc nie tak gwałtownie, raczej stopniowo i rozsądnie.Chyba już stanie mi ta waga, bo jak dla mnie to moje optimum i więcej gubić nie potrzebuję.
    A ja sama nie wiem,czy żałować że wcześniej nie ruszyłam z badaniami, chyba bym nie mogła przez dłuższy czas żyć ze świadomością, że coś nie tak.

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wybaczcie, że się nie udzielam, ale póki nie mam jasności sytuacji z moją ciążą jest mi ciężko. Nie potrafię nawet określić swoich uczuć. Miewam momenty nadziei i zwątpienia na zmianę. Czekam na wtorkową wizytę, a czas się dłuży.
    Regularnie za to Was czytam, więc jestem na bieżąco. Czekam na zielone wieści. Mam nadzieję, że szybko nadejdą :D

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślałam Emerald, za każdym razem jak tu zaglądam szukam wieści od Ciebie, ale doskonale Cię rozumiem.
    Trzymam kciuki

• śliwka w czekoladzie Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dużo pracy, w tygodniu zawodowej (koleżanka na urlopie) a w weekend trzeba ogarniać ogrodowe rzeczy.

Czekam na testowanie, chciałam już dziś biec po test na jutro, ale powstrzymam się, zrobię w 13 dpo, jak nie wytrzymam, a jak będę miała jeszcze trochę cierpliwości to zaczekam aż @ się nie pojawi 15 dpo i wtedy zrobię...

Z objawów (bardziej chyba urojonych) to miałam mega senność (3 dni z rzędu przesypiałam w dzień 2 h), czasem łapały mnie skurcze w macicy nagłe, no i mdłości lekkie, a dziś po śniadaniu to serio myślałam, że puszczę pawia. Ale tak jak piszę - wszystko to może być sugestią.

Odczucia... nie wiem czy czuję, że się udało... raczej chyba nie. A podobno kobieta to wie, więc staram się nie nastawiać.

Werni powodzenia, będę trzymać kciuki.
    Emerald, więcej optymizmu :) ja nadal wiem, że będzie okej. Czekam na wieści po wizycie :)

Miłego weekendu :)

werni lubi tę wiadomość

4e634f5768c915a68aa13319a51c3735.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald będzie dobrze.

Niestety nie zbadałam prl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no i się nie powstrzymalam. Kupiłam test :( Jutro zrobię z rana. Taki paskowy, najtańszy z Tesco - Pepino. Nie wiem czy wykryje 9 dpo, ale nie mogłam się powstrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwko trzymam kciuki za dwie tlusciutkie krechy :)

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Śliwko trzymam kciuki za dwie tlusciutkie krechy :)

Dziękuję :) Chociaż wiem , że 90% testów nie wykryje tak wczesnej ciąży... Eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliwka w czekoladzie wrote:

Kto wie moze Ty zlamiesz regule ;)

Siedze z eM. i ogladam na TLC In vitro. Jakis odjazd. Ale bardzo bym chciala juz byc po tym 9mc pozniej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliwka w czekoladzie wrote:

Śliwka mi Pink Test strumieniowy wykrył w 10 dpo, ale on jest bardzo czuły. Nie wiem czy taki z Tesco będzie wystarczająco czuły, ale oczywiście życzę, żeby od razu się pokazały dwie kreseczki :) Natomiast jeśli się nie pokażą, to polecam powtórkę następnego dnia właśnie pink testem :)

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce jest napisane, że wykrywa ciążę dwa dni od zapłodnienia (chodzi pewnie o zagniezdzenie). Aczkolwiek, tak jak pisałam, nie nastawiamy się na drugą kreche. A i tak pewnie będzie mi przykro jak się nie pojawi. Ach, te emocje i nadzieje :)

Rano dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:19

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ