Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z Nową nadzieją ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja na pociechę opowiem o swojej ósemce, też dolnej. Była koszmarem - a jak zrobiono zdjęcie rtg, to kilku dentystów i studentów przybiegło to oglądać w milczącym szoku, bo ząb nie dość, że rósł krzywo, to korzeń zakręcał i dochodził aż pod szóstkę.
I po takim ciekawym wstępie czas na puentę. Otóż wyrwanie - fakt, wykonane przez profesora chirurgii szczękowej - trwało niedługo. Po powrocie do domu położyłam się spać z zimnym okładem na policzku. Nie musiałam brać ani jednej tabletki przeciwbólowej a co było w dniach następnych, już nie pamiętam... więc pewnie nic godnego odnotowania.
Landryneczka, koniecznie idź do odpowiedniego dentysty (nie każdy się tego podejmie) i bądź dobrej myśli. Każdy wyrwany ząb to inna historiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:14
-
Ależ moja opowieść miała być optymistyczna!
Ja się potwornie boję wizyt u dentysty (nic sobie nie daję zrobić bez znieczulenia), a niestety często muszę do stomatologa chodzić. Tyle że najczęściej strach ma wielkie oczy. Znieczulenie nie bolało, wyrywania nie poczułam. Tzn. czułam, że mi ząb ciągną, ale to nie był ból!
I jeszcze jedno - już teraz czujesz się fatalnie. Na taki ból zęba rzadko pomagają tabletki. Więc po zabiegu odczuwa się tak ogromną ulgę....
Powodzenia!
No i zazdroszczę Ci zasadniczo zdrowych zębów :oWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:23
Landryneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySam zabieg nie bolal, znieczulenie ze pol szczeki nie czulam, az po samo ucho mi to jeszcze go rozlupal na pol i nie mogl wyjac drugiej czesci ale udalo mu sie. Na pewno dostaniesz antybiotyk bo jak juz masz spuchniete dziaslo to jest stan zapalny a dzieki temu szybciej sie goi i az tak nie boli nie denerwuj sie, dasz rade!
Ja w tym cyklu pojde zbadac sobie progesteron po owulce a w nasteonym cos kolo 4dc prolaktyne, tsh, fsh i lh. Mialam zrobic te badania teraz ale jakos przlecialo i nie zauwazylam ze juz po ptakach badania wylacznie dla siebie, no a jeslu bedzie cos nie tak to umowie sie do gin, albo poczekam na coroczna kontrole.Landryneczka lubi tę wiadomość
-
Landryneczko idz jak najszybciej do stomatologa..najlepiej chirurga.. z racj itego ze pozniej moze byc gorzej ;/ pracuej w stomatologii i poki dopieor zaczal bolec to idz.. ja takodkladalam i mialam szczekoscisck.. ;/
-
Dziewczyny proszę polubcie moje pytanie do eksperta. W dziale "Diagnostyka i leczenie niepłodności". Tytuł: Trzy poronienia. Szanse na kolejne dziecko. Będę bardzo wdzięczna. W pierwszej kolejności lekarz odpowiada na te pytania, które mają najwięcej polubień!
Tutaj link do pytania:
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/trzy-poronienia-szansa-na-kolejne-dziecko,5738.html
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyJa poszlam i powiedzialam ze mnie boli i z marszu mnie przyjal, bez umawiania, zloty czlowiek. konkretny fachowca, wytlumaczyl wszystko, znieczulil, pytal jak sie czuje, czy boli, niezle sie nade mna nameczyl a nic a nic nie bolalo. Wedlug mnie lepszy facet bo ma wieksza krzepe i sile a jednak do tego sila jest potrzebna.
Landryneczka, nie wyobrazam sobie takiegi rwania bez znieczulenia. O zgrozo! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo i ja się dołączam do wątku Ja byłam w sumie pewna, że w grudniu się nam uda, ale dzisiejsza @ nie pozostawiła złudzeń.
W związku z tym dzisiaj kupiliśmy wycieczkę do Maroka na czerwiec! i zamierzam polecieć więc odpuszczamy napięcie i staramy się na luzieLandryneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alinka, świetny plan!
Ode mnie wyszli goście, nieco już posprzątałam. I jestem z siebie dumna, bo wypiłam lampkę wina. Wiem, to głupota taka - ale jestem po owulacji i dotychczas odmawiałam sobie w tym czasie każdej kropli alkoholu. Na nic się to nie zdało, więc teraz chociaż podelektuję się ciekawym smakiem.
Dobrej nocy wszystkimperelka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hey. Przepraszam chwilę tu nie zaglądałam.
Milejdi kat C+E to ja bym się jeszcze zastanowiła. Wiem że dobre zarobki z drugiej strony jakim kosztem.
Ja się o dziwo przestałam bać dentysty. Ochroniarz mojego bloku polecił mi super babkę i na prawdę się nie stresuje. Wcześniej nienawidziłam chodzić do dentysty a teraz jak już muszę to idę
Słuchajcie a ja dzisiaj wreszcie zawzięłam się w sobie i poćwiczyłam. Postanowienie noworoczne zaczęte Teraz musze się go trzymać.
Co do wakacji to mieliśmy plan pojechać sobie gdzieś w ciepłe kraje no ale... Mój sie stara o nową pracę i szlag wszystko trafił bo urlopu nie dostanie. Wiec ja podzieliłam urlop tak ze najwyżej gdzieś na weekend pojedziemy -
Ja miałam tylko jedno postanowienie noworoczne - przestać się przejmować, no ale jak już się rozkręcę... może faktycznie poćwiczę?
Z tym że ja raczej wrócę do jogi. Niedawno była na OF porada dnia o jodze. Dwa w jednym, obniżę poziom stresu i wzmocnię się fizycznie.
Wakacyjnych planów jeszcze nie mam, ale dojrzewam do skorzystania z zaproszenia znajomych do Skandynawii. Są promocyjne loty, mamy zapewniony nocleg...
Czuję, że odżywam
Hm, ja mam iść na prolaktynę (m.in.) w drugiej połowie cyklu. To już nie wiem, jak to jest. Ale wiecie co, nie będę się tym zamartwiać.
A wirtualny babski wieczór przy lampce wina to jest myśl
Udanej sobotyperelka89, Landryneczka lubią tę wiadomość