Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiejsza porada dnia:
" Czasami wystarczy zmiana jednego czynnika (np. w Twoim otoczeniu lub w organizmie Twoim lub partnera), a cykl może okazać się tym szczęśliwym!"
2 tygodnie temu kupiłam sobie 3 kwiatki z przeceny. No to teraz na pewno w ciąże zajdęktosiowa, Blondik, kattalinna, Basik122, odrobinacheci, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
To ja lecę po skarpety do Pepco
ciepłe nogi w zimie to ważny czynnik
i może ustrzelę bliźniaki!!!
marzusiax, lauda., WiedźmaMaKota, Blondik, Maczek, Basik122, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
tez mam chrapke na te skarpety
jutro się wybiorę
lauda, może zbliża się godzina zero
Zwei, nie panikujco ma być to będzie
a musi być dobrze
zasłużyłaś
J. załozył Madzi konto JUnior, dają do niego takie wizytówki do wręczania rodzinie z informacją, że to konto Twojej wnuczki, kuzynki itpnieco bezczelne, ale J. chce rozdać
-
Blondik, faktycznie dość bezczelne...
Już widzę ten "brainstorm", w którym korposzczury, ich manago oraz super manago wymyślają ten "chłit markietingowy"... Żenuła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:33
WiedźmaMaKota, zwei_kresken, Katarzyna87, ktosiowa, Maczek, przyszła mama 2, Vesper lubią tę wiadomość
-
Jakby mi ktoś z rodziny wręczył taką wizytówkę z numerem konta noworodka, to bym mu się w głowę popukala, bez urazy
rozumiem, że maluszek, prezenty mu się kupuje, itd.,ale takie wprost prośby po rodzinie o pieniądze na dziecko to jednak już dla mnie przesada. Jak ktoś będzie chciał dać na mała, to znajdzie sposób, a taka wizytówka pewnie rodzi jakieś poczucie przymusu.
Edit, bo błędy przy pisaniu przez tel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:46
zwei_kresken, Katarzyna87, Blondik, Vesper lubią tę wiadomość
-
Dla mnie tez przesada
juz widze miny mojej rodziny gdy dostają taki papierek xd
Blondik lubi tę wiadomość
-
Spaliłabym się ze wstydu, gdybym miała komuś wręczyć numer konta mojego dziecka na wizytówce... Co innego numer konta fundacji pomagającej choremu dziecku. Ale zdrowemu? Z dwójką zarabiających rodziców? Blondik, to nietaktowne bardzo, może go jeszcze odwiedziesz od tego pomysłu?
-
A na tyle wizytówki
"jak mocno kochasz Madzię?
Najmocniej na świecie - więcej niż 500 zł
Bardzo mocno 500 zł
Mocno 400 zł
Jest fajna 300 zł
Noworodek jak każdy inny 200 zł
Odbębniam prezent 100 zł"
zwei_kresken, Blondik, lauda., WiedźmaMaKota, Maczek, przyszła mama 2, macduska, emilanka, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
-
hehe. no jasne, ze nie pozwole, spoko luz. w ogóle zaproponowała mu to babka w banku jak wypłacał kase bo zobaczyła zdj na telefonie
dziewczyny proze o porade, mamy juzwstepny projekt kuchni...zerknelybyscie okiem? moze podpowiecie co lepiej byłoby zmienic ustawic inaczej? wy jestescie profesjonalne kucharki...poza tym, co dwie głowy to nie jedna.. musimy go wstepnie zatwierdzic, bo elektryk juz działa i musimy gniazdka i kontakty potwierdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:56
-
Ja to ci powiem że nic bym nie zmieniła bo jak dla mnie wygląda funkcjonalnie. Ala mnie w kuchni ma być praktycznie, żebym miała wszystko pod ręką. Ogólnie podobają mi się kuchnie otwarte z wyspą no ale to moje marzenia
Jedyne co mnie zastanawia to lodówka pomiędzy czym ona jest? Bo jeśli tam masz piekarnik czy mikrofalówkę to nie wiem czy to dobre rozwiązanie. -
Płyta i zlew:
ja bym u siebie odwróciła zlew, tak żeby metalowa podkładka była od strony płyty; miałoby to funkcję zabezpieczającą powierzchnię blatów od gorącego garnka, pokrywki, itp.
Brakuje mi wyciągu wentylacyjnego nad kuchenką - chyba, że jest ukryty w zabudowie.
Czy lodówka jest wkomponowana w dwa piekarniki?
Jeśli tak, to czy będą Ci potrzebne?
Rozumiem też z projektu, że lewy piekarnik jest nad zmywarką do naczyń? Jak tak, to okej. Zmywarka jest fajna - zwłaszcza w dużej kuchni i przy dziecku.
Poza tym podoba mi się zabudowa całej ściany. Bardzo funkcjonalne. Lubię mieć wszystko pochowane. Można urządzić spiżarnię, graciarnię.
Edit: a na środku planujesz postawić stół - choćby mały? Czasem jest wygodnie przysiąść w kuchni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:32
Blondik, Vesper lubią tę wiadomość
-
Ok. Od jutra zaczynam intensywne szczanie na patole. Wraz z przyjsciem Ridża skladam wypowiedzenie i zawieszam starania... Miarka sie przebrała!
Klikne po pracy...