X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    Dziewczyny, wyszłam od lekarza z diagnozą hashi
    Na początek dawka euthyroxu to 25 (trochę mała), po 6 tygodniach badanie kontrolne, w zależności od wyniku zostaję na tej dawce, lub podwajam. Jestem załamana, jestem w szoku, jeszcze tydzien temu inna pamni dr mówiła, że moja tarczyca jest zdrowa bo wyniki są w normie.
    Dostałam przy okazji skierowanie na usg tarczycy i krzywe cukrową i insulinową.
    Czyli dołączam ;)
    Marta jak dla mnie to świetna wiadomość! Jesteś o krok bliżej niż dalej :D może tylko to było waszym problemem. Unormujesz tarczycę i będzie wszystko git. Też zaczynałam od dawki 25 ,niemal jak każdy, a jak na razie skończyłam na dawce 50. Więc nie każdy odrazu wskakuje na wysokie dawki. Ja na wyższą nie mogę wejść bo ft4 ciągle mam w górnej granicy a w ciąży często na 100%.

Edit :ucieło mi wiadomość. Teraz muszę się zająć tym aby podciągnąć ft3 a potem zobaczę co dalej. Lecę na końskich dawkach supli, odstawiłam rzeczy szkodliwe (czt. Alkohol w dużych dawkach -teraz w ogóle nie piję). Ograniczyłam prace i stres ;) zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 11:45

Marta.83 lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku zawsze bylam wyjatkiem. Dodatkowo byla to glukoza o smaku cytrynowym. Ale jak poprosiłam o druga szklaneczke to pani sie zdziwila. Ale ja zawsze slodkie lubilam. A teraz niby bialego cukru nie uzywam. Ale nadrabiam innymi slodzidlami.

Marta czyli juz wiesz ze poprzednia lekarka byla do dupy. Dobrze ze wiesz z czym walczysz to bedziesz mogla wyciagnac odpowiednie dziala.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku zawsze bylam wyjatkiem. Dodatkowo byla to glukoza o smaku cytrynowym. Ale jak poprosiłam o druga szklaneczke to pani sie zdziwila. Ale ja zawsze slodkie lubilam. A teraz niby bialego cukru nie uzywam. Ale nadrabiam innymi slodzidlami.

A to da się taką kupić, bez wciskania cytryny do gotowej?

Ja pamiętam, że jak miałam kiedyś robione krzywe, to nie miałam problemu z wypiciem tego ulepka, ale mi nie smakował.

A teraz jestem ciekawa, jak to wyjdzie. Prędzej czy później każą mi pewnie zrobić krzywą z racji cionszy. A ja może i używam ksylitolu, ale i tak wiele rzeczy, które kiedyś normalnie jadłam, teraz wydaje mi się zdecydowanie zbyt słodkie. Ciekawe, czy dorwę cytrynową glukozę :D

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w diagnostyce maja tylko cytrynowa. Nie wiem jak by smakowala sama.
    Maczku wypijesz. Dasz rade. Nie bedziesz miala wyjscia ;)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mentorko Morwo ładny sobie suwaczek ustawiłam :P

Vuko powodzenia!!!

ciri22, Morwa, Maczek, Marta.83, aleala, emaj, myshka84, JoHanna, emilanka, zwei_kresken lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    U mnie w diagnostyce maja tylko cytrynowa. Nie wiem jak by smakowala sama.
    Maczku wypijesz. Dasz rade. Nie bedziesz miala wyjscia ;)

Pewnie, że dam radę. W to akurat nie wątpię.

No patrz, a moja diagnostyka każe przychodzić z własną glukozą ;)

EDIT: Ha, znalazłam cytrynową w aptece internetowej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:16

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Mysha wytnij sobie jakas gwiazdke. Niech sie usmiechna troche.
    myślałam o choince albo szopce, ale to już za późno. może machnę fajerwerka? albo zaproszenie na zabawę karnawałową :P

Maczek lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Mentorko Morwo ładny sobie suwaczek ustawiłam :P

Vuko powodzenia!!!
    Haha super :D ten bałwanek to oblepiony Ridż, który do Ciebie nie dotrze bo za jakiś czas idzie ocieplenie, to będzie goodbye bałwany i goodbye śnieg :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Otworzyłam czekoladę, w dodatku mleczną, i ciągnie mnie teraz jak muchę do g*wna. Wiedziałam, że na 1 kostce się nie zakończy :( A niech się dupa cieszy :P

Ja przy glukozie byłam bliska blejka, mimo że lubię słodkie. Można zabrać ze sobą cytrynę i sobie dodać do roztworu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:22

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ratunku! Otworzyłam czekoladę, w dodatku mleczną, i ciągnie mnie teraz jak muchę do g*wna. Wiedziałam, że na 1 kostce się nie zakończy :( A niech się dupa cieszy :P

Ja przy glukozie byłam bliska blejka, mimo że lubię słodkie. Można zabrać ze sobą cytrynę, albo kwasek i sobie dodać do roztworu
    Ja powtarzam sobie ,że jak czekolada to tylko gorzka bo taka odchudza :D można zjeść całą bez wyrzutów sumienia,a po jakimś czasie okazuje się być słodka , także gorąco polecam :)

P.s świetny tekst nad suwaczkiem :)

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glukoze w ciazy spoko wspominam, u mnie daja glukoze na mniejscu i nie mozna jej zakwasic cytryna, ale wypilam bez problemow, w po chwili zrobilo mi sie na sekunde nie dobrze, pozniej zakrecilo w glowie i czulam sie dobrze, i wynik tez dobry. :)
    Gdzies czytalam ze wlasnie jak sa sensacje po glukozie jakies wieksze to zwykle wynik jest cukrzycowy... nie wiem ile jest w tym prawdy, ale by sie sprawdzilo jesli chodzi o dziewczyny z watku ciazowego.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam otwartą gorzką i do niej mnie nie ciągnie :) A mam na pokuszenie kupioną moją ulubioną Milkę z nadzieniem truskawkowym. Wtedy to już na 1 tabliczce się nie kończy :)

Odnośnie podpisu - dla mnie ma wymiar wielowątkowy :)

Któraś tu wczoraj pisała że ma jakieś świetne książki w pdf? A czy ja też mogę prosić o przesłanie? Ja mogę podesłać pakiecik romansideł jak by ktoś chciał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:30

• Morwa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Mam otwartą gorzką i do niej mnie nie ciągnie :) A mam na pokuszenie kupioną moją ulubioną Milkę z nadzieniem truskawkowym. Wtedy to już na 1 tabliczce się nie kończy :)

Odnośnie podpisu - dla mnie ma wymiar wielowątkowy :)

Któraś tu wczoraj pisała że ma jakieś świetne książki w pdf? A czy ja też mogę prosić o przesłanie? Ja mogę podesłać pakiecik romansideł jak by ktoś chciał :)
    To truskawkowe nadzienie nie leżało kolo truskawek. Dzieło naukowców i chemików, ble ee dziwię Ci się ze możesz to jeść :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się sobie dziwię, zwłaszcza że mam chemiczne wykształcenie :P Ale jest zaciesz jak jem to co sobie będę żałować :)

P.s. Ja chyba ogólnie jakaś zepsuta jestem. Stelaż ma zaciesz, bo dziś mu wypłatę obiecali. Chce mnie zabrać na zakupy, a ja nie chcę jechać :P Chyba mi się włączyło skąpstwo poświąteczne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:40

ciri22 lubi tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:24

ktosiowa, lauda. lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am wyniki z wtorku...

Tsh 2.914
    Ft3 3.41 (norma 1.71- 3.71)
    Ft4 1.23 (0.7-1.48)
    Anty TG 0.46 (0.00-4.11)
    Anty TPO <1 (0.00-5.61)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emaj to powinni zacząć od przerobienia obrazów Maryji karmiącej - Jezus tam oczu nie ma zasłoniętych. A potem się zastanawiają, dlaczego ludzie odwracają się od kościoła? Jak ci tak dziwaczą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i Adam i Ewa od poczatku byli skazani na porazke bo nie wstydzili sie swojej nagosci :D

emilanka, lauda. lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki...

Mówi się, że alkohol jest niezdrowy. Nie piję od prawie roku i nie czuję się zdrowsza :)

Byłam u laryngologa. Dostałam opierdziel, że jestem dopiero teraz. Miałam przyjść parę lat wcześniej. Powiedziałam, że byłam. Na co lekarka, że chyba u jakiegoś słabego. Swoją drogą niezłe ma mniemanie o sobie :p

Tak więc dorobiłam się przewlekłego zapalenia zatok. Jednak póki karmię niewiele zrobimy. Na chwilę obecną mam krople i co miesiąc mam na kontrolę chodzić. Jak skończę karmić lecimy z USG* i najprawdopodobniej prostowaniem przegrody.

*teraz można zrobić, bo nie szkodzi, ale nic nie wniesie, bo nie można mnie leczyć, a stan zapalny widać "gołym okiem".

I uwaga lekarz NFZ :)

Edit: naaaaajn moje dziecko śpi właśnie przy piersi. Zakrywać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:51

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna wspolczuje ;/ Ale super ze taka pani doktor sie trafila :) Trzymam kciuki za szybka poprawe

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ