X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • emaj Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:27

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda i ciśnienie kładą mnie na biurko... usnę tu zaraz :( oczywiście jak już będę w domu to senność minie. tak jak ból głowy, który męczy mnie okropnie w dni robocze zwłaszcza :/

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    pogoda i ciśnienie kładą mnie na biurko... usnę tu zaraz :( oczywiście jak już będę w domu to senność minie. tak jak ból głowy, który męczy mnie okropnie w dni robocze zwłaszcza :/
    Uczulenie na prace :D NIc innego skoro wszystko mija po powrocie do domu :P

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, wiem to od dawna ;) jutro idę rano z głową do lekarki, może też wpadnie na pomysł, że to od pracy i rzuci jakimś zwolnionkiem ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja trzymam kciuki, bo to wiesz jak to jest trzeba alergen odstawic zeby bylo lepiej :D

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też biorę euthyrox, ja u siebie takich objawów o których piszesz nie zaobserwowalam. Było wręcz odwrotnie, od czasu jak go łykam mam więcej energii co nawet mój mąż zauważył :) Nie zauważyłam też abym specjalnie przytyła. No ale na każdego może to wpływać inaczej. Maczek ma racje że w ostatnich dniach było mega niskie ciśnienie i to mogło być powodem Twojej senności.

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dzioewczyny, bo ja się wystraszyłam, ze przez euthyroź taka senna jestem, faktycznie początek mopjej kuracji zbiegła się z mega spadkiem ciśnienia, tez przechodzi mi po południu, ale do 12-13 jestem nie do życia.

• lauda. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    A ja w tym cyklu stwierdzilam ze wrzucam na luz. Bez termometru. Testow. Jak sie nie pojawi @ do 29 to biore dupka. I tyle.

Wrzucenie na luz jest super. Jak to mówi stare przysłowie, starej ;) cioci Laudy: luzik, śluzik, suplementy, a potomek będzie poczęty :D
    Ale weź no Ty Cytryno wyszczaj patola przy braku Ridża po 29 dniu!

Yousee lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta pediatryczna przed szczepieniem super. Żaba wyjątkowo grzeczna, co matkę napawa dumą. Szczepienie masakra... Ta igła taka wieleka, a rączka taka mała... A łzy wielkie jak grochy - i u dziecka, i u matki.
    Po szczepieniu dziecko śpi. Najadlo się, pokrzyczalo i pomarudziło dla fasonu i śpi. Ciśnienie czy co?
    Btw, mój małżonek to taka pierdoła czasem, że ręce mi opadają... Naczytał się wczoraj na forach o NOP i dzisiaj mega świara zapodaje. Dzwoni co pół godziny z pytaniami czy mała nie ma wiotkich mięśni, czy nie slini się, czy może ją kręgosłup(!!!) nie boli...
    Nie dośc, że jako matka czułam się jak gówno patrząc na łzy córeczki, to mąż mi stresy funduje. No skąd mam wiedzieć czy boli kręgosłup?!

atdc20mmxp7m5026.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały poniedziałek i wtorek byłam bez życia... Jakby powietrze było mega gęste... każdy ruch wymagał ode mnie wiele wysiłku.
    Dzisiaj już lepiej, bo pokłóciłam się z przełożoną: ona plus moja koleżanka przeciw ja plus koleżanka z kolegą... Koniec końców powiedziałam przełożonej, żeby dała mi wytyczne na piśmie to będę robić tak jak będzie napisane, bo ja tu tylko sprzątam. I wyszłam!
    Od razu zero senności ;-).

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda, na pewno małej nic nie będzie!
    O pokłuciu też szybko zapomni, a przynajmniej nie dopadną jej wredne choróbska.

A w kwestii bólu kręgosłupa... Czy wiecie, co mogę sobie zrobić z coraz bardziej bolącym kręgosłupem lędźwiowym? Pobolewał mnie już od ok. tygodnia, ale po wczorajszym chodzeniu po dworze przy niesprzyjającej aurze zdecydowanie zaczął przeginać. Boli kucanie, wyginanie się, kładzenie, a nawet kaszel. Nigdy nie miałam zapalenia korzonków, więc nie wiem, jak to wygląda, mam nadzieję, że to nie to.

Wracając do tematu... Myślicie, że mogę chociaż termofor położyć na plecy? Brzucha grzać nie wolno. To w sumie nie brzuch, a plecy, ale tak jakby blisko, bo po drugiej stronie, więc mam wątpliwości.
    A coś wymyślić muszę, bo jeśli mi się to ma pogorszyć, to chyba się nie będę mogła w ogóle ruszać.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz pozwolil, ja kladlam na plecy na nerki i na kregoslup tylko nie pozwolil cieplych kapieli. Miejscowo mozna.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda nie zabron małżowi czytać Internety! Jaki Nop! Ja nawet nie wiem co to :p U nas szczepienie w piątek. Druga dawka.

Zuu mnie lekarz zabronił plastrów rozgrzewających, więc termofor chyba też odpada:/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, czyli zdania rozbieżne :P

Aczkolwiek wydaje mi się, że termofor mniej grzeje, niż taki plaster.

A jeśli nie grzać, to co mi pozostaje? Apapem się faszerować? :/

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek, ja wiem ze przy kamicy i problemach z nerkami tylko nospa i termofor wchodzi w gre u ciezarnych. I mi tak mowil jeden i drugi lekarz do ktorego chodzilam... tylko totalny zakaz cieplych kapieli...

Co prawda ja nigdy wrzatku nie lalam tylko goraca z kranu.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie mam wanny, tylko prysznic ;)
    Chodziło mi wyłącznie o termofor na plecy. Tyle że jak mniemam nerki są ciut wyżej, niż miejsce, które mnie boli.

I Ty powiedziałaś, że można, a Kata, że nie można, więc nie rozjaśniło mi to sytuacji. No cóż... najwyżej znów będę musiała się konsultować z jakimś lekarzem.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na bol krzyza tez mi pozwolil. Bo ja mam zwiekszona lordoze ledzwiowa wiec od razu mowil ze jak cos to moge wygrzac to miejsce.
    Ale wiadomo lepiej sie skonsultowac jesli masz mozliwosc.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku niech malz porzadnie wymasuje. I moze troche spirytusiku albo amolku na plecy. Dla rozgrzewki.

Lauda no zobaczymy co wysikam. A przyslowie bardzo madre

Maczek, lauda. lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale na bol krzyza tez mi pozwolil. Bo ja mam zwiekszona lordoze ledzwiowa wiec od razu mowil ze jak cos to moge wygrzac to miejsce.
    Ale wiadomo lepiej sie skonsultowac jesli masz mozliwosc.

No mogę znowu wysyłac maile i czekać na odpowiedź. Mogę też zapisać się do rodzinnego. Tylko obie opcje zakładają, że będę musiała poczekać na odpowiedź. A boli teraz i kurczę... :P Wezmę na razie apap.

Też mam skrzywiony kręgosłup w jakąś stronę. Możliwe, że nadmierna lordoza, bo mnie to miejsce dość często boli, jak np. długo stoję, chodzę lub się schylam. Ale teraz boli bardziej ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podejrzewam ze to co ja, ja w jednej pozycji nie moge stac dluzej niz 5 minut, zmywam na raty, szpilki odpadaja, jak chodze i sie schylam tez tak mam. Ja wiem od lat ze to mam badziewie, i jakos na szczescie ominely mnie bole az do teraz, ale lekarz od razu powiedzial ze moge tym sie zajac.

Jesli masz pilke do Cwiczen mozesz zrobic test, jesli polozysz sie na niej na plecach i rece w dol zwisaja https://i.ytimg.com/vi/9VYQ0mhd9E4/maxresdefault.jpg i mniej boli, to to nie, jesli zas zrobisz koci grzbiet i mniej boli to to :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 19:47

‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ