X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Edit. Pisalam dzis o salatce? Z grilowanym (prawie przypalonym) baklazanem? To teraz macie. Slincie monitory. Bo wyszla pyszna. A jednoczesnie jest mega prosta. Szpinak, pomidorki, baklazan i gotowany kurczak. Sos zrobiony z soku z 3/4 cytryny, oliwy z oliwek, odrobiny soli i oregano. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dad35a705781.jpg

Świnia :P

Zuzol! Super wieści i widoki! ❤

Żaba ma dzisiaj szczepienia. Coś czuję, że będzie ciężko. ;)
    Dam znak.

A ja sobie dzisiaj zajem sałatkę o taką: rukola z grillowaną gruszką i kozim serem. Posypane zurawiną, z dresingiem na occie balsamicznym.

Maczek lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień. Ostatnio nawet mi się chce do pracy chodzić jak sobie pomyślę że jeszcze tylko trochę;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj zaczynam robić jedzenie do pracy dla męża.

Plan to sałatka z grillowanego bakłażana, pomidorów, fety, kuskusu, mielonej wołowiny z dipem z musztardy, cytryny, oliwy i czosnku :)

A na 2 śniadanie będzie jogurt z domowym musli na miodzie :)

Maczek, kattalinna, lauda. lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Ciri nie wiem czy zakupiłaś już wozidło dla Liwi ale zdam ci relację z używania Pajero bo chciałaś. Otóż wózek przetestowałam w miejskiej dżungli w deszczu i śniegu i jeździ bez zarzutu. Jeździłam nim też po górach u moich rodziców i też jechało się nim dobrze. Zaleta wózka dodatkowa jak dla mnie to koszyk duży i wytrzymały. Ogólnie wozidło jest super ale ja też nie jestem wymagająca w tej kwesti :-D

Basik bardzo dziekuje ;D noo ja kupilam juz swoj wymarzony wozek bo na poczatku grudnia trafila mi sie uzywka ;p ale ze pomagam w wyborze kilku osoba to bede miala na uwadze ;)

Zuuuu gratuluje malucha ;) jej kiedy to bylo jak moje bylo takie male niby tak nie dawno a jednak wydaje sie ze wieki ;D

Maczek lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu, gratulacje :) 6cm to juz spory człowieczek :)

Właśnie wróciłam z małą z kolejnej rehabilitacji, omg jak ona się tam wydziera...teraz spi...nawet jej kombinezona nie ściągałam, niech odeśpi te męki, heh :)

To ważenie przed i po karmieniu mnie dobija, szczególnie w nocy jak usypia przy cycu i musze ją zważyć i oczywiście ryk i usypianie od nowa... wg mojej wago od poniedziałku przybrała 32 g (ważona wczoraj nago przed kąpielą), ciekawe czy waga w przychodni waży tak samo.

Pyszne te Wasze sałatki, ja nietety w kółko jem to samo, żeby małej nie zaszkodzić...wczoraj zaszalałam i zjadłam sałatkę z rukolą (tylko rukola była nowym składnikiem) i od razu kolka ;/ a już myslalam, że się skonczyly

Moje Pajero tez sie super spisuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 09:12

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, no małe, ale dla mnie to takie wielkieee... ;D w końcu trzy tygodnie temu miało 2 cm i bardziej przypominalo fasolę z kielkami :P A teraz 4 cm więcej, ręce, nogi, palce, szyja, uszy, itd., wszystko jest i jeszcze się rusza :D nie ogarniam mózgiem, że taki miniaturowy kompletny ludzik mieszka mi w brzuchu ;)

kattalinna, emaj, lauda. lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem :) ja bylam jak mala miala tez 6,6cm to przeciez moj G to mial taki zaciesz ze ona taka mala a zarazem taka ludzka. I dopiero po tym usg zaczal to wszystko przezywac i uwierzył ze tam jest dziecko :P

Blondik lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuu ja się pytałam gin ile ma jej stopa, bo na ekranie taka wielka mi się wydawała.

6cm to już kawał człowieka!

ciri22, Blondik, Maczek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały wielki cud :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie troche mnie to przeraza ze juz za miesiac moze byc po wszystkim, ze juz moze byc ze mna... choc jestem dobrej mysli ze jednak dluzej wytrzymam i obedzie sie bez tej odgórnej cesarki.
    A teraz mam jakies 2 tygodnie do ogarniecia pokoju i wyprawki do konca :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !
    Po pierwsze suoer wieści, fajne są takie małe dzieci, 6cm, tyle szczęścia a jeszcze nie ryczy całymi dniami ;) :)
    Po drugie - chyba poeksperymentuję z octem jabłkowym :)

Po trzecie - mam pytanie, jest duza obawa, ze się roztyję na euthyroxie?

Po czwarte pytanie drugie, czy to możliwe, ze przy tak małej dawce euthyroxu - 25, jestem senna do tego stopnia, że nie mogę oczu niemal do południa otworzyć? Czy nie zwalać tego na lek, czysty zbieg okoliczności, ze mam zjazd samopoczucia?

po piąte, wg temp Alexis u mnie chyba była, ale testy (nie z allegro, ale normalne ze sklepu) nie wyszły pozytywne.... wiec nic nie wiem, moze po biochemicznej dochodze do siebie, albo jestem juz w cionrzuni ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko po 5 ze na testy nie patrz :P one sie myla, ale co do temperatury nie bylabym pewna czy Alexis byla. trzeba poczekac kilka dni bo moze byc znow spadek. mnie rosla 3 dni ladnie a potem mialam spadek i alexis przyszla pozniej.

Marta.83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie, zrobię potomka jutro z rana jeszcze, ale nigdy w życiu owulacji później jak w 15dc nie miałam, wiec tak mniemam po dzisiejszym skoku, że już, tylko ani bólu nie było porządnego jak zwykle, ani testu. Miałam jeden niemal pozytywny test w 8dc, ale to chyba dla zmyłki bardziej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie nauczylam tutaj jednej rzeczy. nigdy nie mow nigdy w zyciu :P bo ta Alexis lubi sie spozniac wtedy kiedy na nia czekamy ;D wiec poki 4 nie bedzie wyzsza temperatura ja bym sie nie nastawiala :P

a co do testow mnie 3 miesiace nie wychodzily i dopiero za 4 trafilam na skok lh o 23:00 bo test o 18 byl jeszcze negatyw wiec czasem trzeba sie wstrzelic, za to miesiac pozniej wychodzily mi przez kilka dni pozytywne.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym cyklu stwierdzilam ze wrzucam na luz. Bez termometru. Testow. Jak sie nie pojawi @ do 29 to biore dupka. I tyle.

Maczek, lauda. lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja ocet piłam, ale specjalnego wpływu na bagno nie widziałam. Choć może nie było to idealnie regularnie, bo jak coś nie jest tabletką do połknięcia, to zapominam.

A co do senności... przez ostatnie kilka dni było zabójcze ciśnienie, wszyscy spali ;) Poobserwuj, czy Ci to nie przejdzie w najbliższych dniach.

A tak w ogóle to nie śpi się od niedoboru euthyroxu, zamiast od jego brania?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:

A tak w ogóle to nie śpi się od niedoboru euthyroxu, zamiast od jego brania?
    no tez tak mi się kojarzy właśnie, wiesz, ja biorę to dopiero od paru dni, za wcześnie może na jakiekolwiek skutki uboczne. A ciśnienie faktycznie, katastrofalnie niskie.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu to moje dziecię bardzo reaguje na ciśnienie :p

Poszła wczoraj spać o 23:00, o 7:40 jadła i o 8:20 poszła spać dalej i śpi do teraz!

A o tej 7:40 to nie żeby się darła. Sama ją wzięłam z łóżka, bo się obudziłam :p

ciri22, kattalinna, Maczek, Blondik, lauda. lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata ale masz super dziecko :D w ogole one sa juz takie duze... Dopiero co czekalysmy ktora pierwsza sie rozpakuje :)

Ja dokladnie za miesiac wedlug mojego gina bede miala donoszona ciaze. :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moja pogoda nie działa niestety heh. Rehabilitację odsypiala tylko przez godzinę heh. Teraz leży i się śmieje do swojej ręki heh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ