X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Czyli podejrzewam ze to co ja, ja w jednej pozycji nie moge stac dluzej niz 5 minut, zmywam na raty, szpilki odpadaja, jak chodze i sie schylam tez tak mam. Ja wiem od lat ze to mam badziewie, i jakos na szczescie ominely mnie bole az do teraz, ale lekarz od razu powiedzial ze moge tym sie zajac.

Jesli masz pilke do Cwiczen mozesz zrobic test, jesli polozysz sie na niej na plecach i rece w dol zwisaja i mniej boli, to to nie, jesli zas zrobisz koci grzbiet i mniej boli to to :D

Piłki nie mam. Ale koci grzbiet i ogółem wyginanie pleców w podobny sposób pomaga. Szkoda, że tylko na kilkanaście sekund ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pewnie masz to co ja. Jestesmy niewielkim odsetkiem ludzi ktorym koci grzbiet pomaga bo reszta na bole ledzwiowe pomaga w rehabilitacji wyciag czyli pozycja podobna jak na pilce.. a nam "szkodzi", bardziej nas wtedy boli.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Cytrynko, amola rozważałam. To faktycznie może coś pomóc :)

Ciri, jeszcze nie wiem, czy się zaliczam do tego zaszczytnego grona, nie mam piłki ;) Może też by coś dała?

No cóż... Znalazłam w okolicy zajęcia fitness dla ciężarówek, na których ponoć mają być elementy pilatesu. Rozważam wybranie się. Może to coś da.

lauda. lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno rozciaganka na pilce cos dadza, mnie samo siedzenie na pilce duzo daje teraz to ja 1-2 godziny dziennie na niej spedzam nawet normalnie siedzac bo tylko na niej kręgosłup mnie nie boli, i jak sobie porozciagam go troche to na jakis czas jest lepiej.
    teraz byly pilki chyba w lidlu (ja mam wlasnie taka, pozyczona od siostry)

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku a może basen by Ci pomógł??

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoHanna wrote:
    Maczku a może basen by Ci pomógł??

Ano mógłby :) Tylko niestety ciągle mam problem z zatokami, a poza tym skłonności do infekcji intymnych, więc raczej unikam basenów.

Piłki w Lidlu mogę obadać, może jeszcze będą.

Edit: dzięki za odzew i pomysły! Jesteście super! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:21

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku, piłka to dobry pomysł, pilates jeszcze lepszy :) też mam nieszczęsną lordozę... (ale nazwa fajna, czuję się taka wyjątkowa jako Milady ;) ) od kiedy dowiedziałam się, że to mam to zwracam uwagę na to jak siedzę, stoję, wstaję z łóżka (najpierw na boczek, nigdy z pleców) i to już dużo daje. Dostałam też zestaw prostych ćwiczeń ale nie ćwiczę i nawet nie wiem gdzie je mam żeby podesłać :( ale zapewne Internet może pomóc Ci na już. Na początek ćwiczenia na zmniejszenie napięcia w dolnej części pleców i odciążenie kręgosłupa. Poszukaj, myślę, że trochę pomoże

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna LORDOZE ma kazdy (lordoze mamy szyjna i lędzwiowa a kifoze piersiowa) bo tak sie nazywa to wygiecie w kregoslupie ktore kazdy ma tylko jedni maja o normie inni powiekszona a jeszcze inni splycona ;p I w zaleznosci w ktora strone masz wiecej wygiete takie cwiczenia musisz robic i takie masz dolegliwosci...

a tak z ciekawosci wam powiem ze na praktykach na fizjoterapi mialam pacjetke bez zadnych skrzywien kregoslupa! Mowie wam jak deska!!! Hardcore!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 20:36

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiększoną mam, co się czepiasz :P

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie troche pomadrzyc a przynajmniej udac ze jestem madra bo przy Zwei i innych dziewczynach mozna miec wrazenie ze nic nie wiesz :P Wiesz sama sobie podciagam samoocene :D

kattalinna, emaj lubią tę wiadomość

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

a tak z ciekawosci wam powiem ze na praktykach na fizjoterapi mialam pacjetke bez zadnych skrzywien kregoslupa! Mowie wam jak deska!!! Hardcore!

To pewnie było widać w jej figurze - postawie?

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak garbię ostatnio, że sama nie mogę na siebie patrzeć. Nienaturalne zgięcie w krzyżu, które w czasie ciąży się pojawiło jest cały czas, do tego cycki ciążą. Normalnie jak paragraf wyglądam. Jak sobie przypomnę to się prostuje, ale to trwa moment i znów się wycinam :/

Byłam dzisiaj znów na zumbie. Jednak moje ćwiczenia były słabe. Tak mi się nie chciało, że szok!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    To pewnie było widać w jej figurze - postawie?
    Tak bylo widac i to z daleka tak nienaturalnie prosta. Ale najgorzej bylo dotykac to cialo. Mialo sie wrazenie ze jest skostniala w srodku. Przy masowaniu jakby pod skora nie bylo miesni ani tluszczu tylko deska...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pudełka na jutro gotowe? Ja poleciałam na dwa dni ;)

http://zapodaj.net/images/dfac6093f889c.jpg

kurde gdzie jest Alexis? Bo na pewno nie u mnie... ja pierdykam, zawsze była o tej porze a teraz siedzi pewnie i baluje gdzieś u trolli :)

ciri22, Morwa, emaj, Maczek, kattalinna, Katarzyna87, lauda., zwei_kresken lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fajniutkie;) wyglada pyyyysznie ;)

Marta.83 lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, jak cudnie wyglądają Twoje pudła :)

Ja Aleksis też poszukuję... Temperatura mi dołuje, że hej. Ciekawe gdzie lady się zatrzymała? Może list gończy puścimy? ;)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wygladaja swietnie te Twoje pudelka.

Ja na jutro mam watrobke duszona z cebulk i zupę z okry z jagniecina. Jest jeszcze ryz, ale jego nie chce jesc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ryżu ostatnio nie lubię, ale znalazłam za to super makaron rurki 70% mąki ryzowej i 30% mąki z tapioki, normalnie najlepszy bezglutenowy makaron jaki jadłam. A ryżu już nie mogę, i tak go nie zjem, ale biorę w razie co. ;)
    na wątróbkę też mam ostatnio ochotę, w sklepie naprzeciwko mojego domu maja wątróbke z królika, moze by tak sróbowac w weekend :) bo zawsze z kurczaka jadłam

• emaj Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:27

• Yousee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym zjadła wątróbkę, ale lubię tylko drobiową, a ponoć to niezbyt dobre, bo wątroba kurczaków hodowlanych kumuluje cały syf jakim je karmią :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ