Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alu znajac Twoja przeslosc poszlbym za tydzien. Jak będzie widac cialko zolte/pecherzyk a nie trollbiel (czego z calego serca Ci zycze, ale w naturze mam myslenie o czarnych scenariuszach) to bedzie powod do ulgi.
Marz oj w wiekszosci jest olej roslinny utwardzany i tam jest mieszanka palmowego, kokosowego i jeszcze jakichs.
No i wszedzie gdzie palmowy tam pisze ze jest pozyskiwany z eko upraw ktore nie sa szkodliwe dla srodowiska. Czy jakos tak.
I powiem Wam ze za kilka lat o oleju kokosowym tez beda mowic ze bee i nie dobry i pozyskiwanie niszczy srodowisko (w celu wiekszego zysku znajda i na to sposob).
Ja osobiscie uzywam kokosowego bo dla mnie jego smak jest fajny. Czy to w jajecznicy czy to w kurczaku (bo u mnie zazwyczaj wszystkie kurczaki sa robione na styl currypodobny). A jak smaze w glebokim tluszczu to olej rzepakowy. Nasz rodzimy.
Na smalcu wieprzowym ze wzgledow oczywistych nie smaze. Ale gesi myslalam sobie kupic na sprobowanie.
Do salatek oliwa z oliwek (teraz mysle nad lnianym ale znalazlam tylko wielkie butle a data waznosci wcale nie taka dluga i troche sie waham czy zuzyje calosc).
I zwei co do cukru ma rację. Wszedzie go wpychaja. Nawet do rzeczy w których byśmy go nie szukali np miesa. A syrop gluk-fruk to juz calkiem przesada. Bo dają go nie zamiast cukru, ale zaraz obok. I większość rarytasow dla dzieci jest nafaszerowana tym jak leci. I od dziecka jesteśmy uzaleznieni od cukru i jemu podobnych.
I owszem organizm potrzebuje wegli do zycia. Ale nie w takich iloscia w jakich zjada je przecietny człowiek.
Edit. Za elaborat worek ziemniaków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:13
-
Blondik wrote:Ala, jak juz badasz proga zbadaj i bete. I ja bym poszła za tydzień
Nie bo bede musiała zbadać później przyrost:p nie chce sie stresowac :p na nic i tak już wpływu nie mam :p -
wszedzie wszystko teraz dodają. jak bylam na diecie bez nabiału, okazało się, że we wszystkim jets mleko lub serwatka: w tabletkach, chlebie, wędlinie, pasztecie...
to samo z glutenem, który jest kurde bele nawet w rodzynkach..
Ala, masz wpływ.Na swoje zdrowie, jak i na zdrowie maluszka. Lepiej wiedzieć moim zdaniem, ale zrobisz jak chcesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:21
-
Blondik ale zakładając najgorsze czyli beta ma zły przyrost to i tak na tym etapie pozostanie mi czekanie...
-
Alu super wiadomość z rana
Co ma być to będzie. Ja tam biorę pod uwagę tylko najlepszy możliwy scenariusz czyli wszystko jest w porządku
a jak będziesz badać proga to przy okazji skoro i tak Cię kłują rozważ betę.
Edit: A stresować się i tak pewnie będziesz, ja cały czas się denerwuje czy wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:33
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
Beta bedzie miala dobry przyrost, zmobilizuje cie to do dbania o siebie, zdrowego odżywiania i suplementacji, no i szybkiego l4
Duduś też słodkiSpodobałby się Madzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:43
Basik122 lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki
Anty tpo 10,33 0-34
Anty tg 18,10 0-115
Znaczy mogę walić w siebie joditi za trzy tygodnie jak będzie dalej ft4 spadać to endo
Morwa, Maczek, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
Aleala po twoich przebojach poszłabym jednak za tydzień , zeby sie upewnić ze to nie ninja.
Trzymam mocno kciukiBlondik lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Echhh nie mogę się wysłać ostatnio. I to wcale nie przez mini Wiedźmę tylko tak sobie. Burze się o 5/6 rano a spać chodzę o 24/1...
Nie wiem co jest.ja tam niwyspanie zgoniłabym na pełnie :p masz ciemno w pokoju ? Jak nie to zakup przepaskę na oczy ,mi pomaga, a też miewałam takie problemy ja ty.