Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale z tym tłuszczem zwierzęcym to się dzieje już w tej chwili- smalec już odczarowano, jest zdrowy również dlatego że ma stosunkowo wysoką temperaturę, przy której zaczynają się wytwarzać te wszystkie szkodliwe, rakotwórcze związki spalania. Najgorszy syf to tłuszcz palmowy [do tego potwornie barbarzyński jest sposób jego pozyskiwania- poczytajcie o orangutanach] a że jest tani do cisną go do całej masowej produkcji dosłownie wszystkiego. Wszelkie tłuszcze roślinne utwardzone w gotowych słodyczach, wypiekach, margarynie to skracacz naszych żyć. A jeszcze niedawno reklamowali że margaryna zapobiega zawałom serca... Ona je właśnie powoduje.
Najzdrowiej smażyć na oleju kokosowym, maśle klarowanym, smalcu, zwłaszcza tym gęsim, duszenie na oliwie z oliwek jest dobre no i naturalnie tłuste produkty jak jajka, bekon, tłuste ryby typu makrela i avocado. Odkąd jestem na bezglutenie pochłaniam minimum 14 jajek tygodniowo i mój cholesterol jest wreszcie w normie. Amerykanie zdjęli cholesterol i jajka z listy morderców jakiś miesiąc temu. Mordercą jest cukier- jakoś żadna z lasek u nas nie ma problemów z płodnością z powodu smażenia mięsa czy zjedzenia makreli, tylko z powodu skoków insuliny spowodowanych cukrem, prostymi węglowodanami. Ile z nas musi brać metę z powodu tego, że nieświadomie robiono nam krzywdę w dzieciństwie?Katarzyna87, Morwa, ciri22, Blondik, Maczek lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/845dab264053.jpg
Marta.83, Impresja, ktosiowa, Morwa, ciri22, WiedźmaMaKota, Basik122, Baronowa_83, odrobinacheci, kattalinna, Blondik, JoHanna, Maczek, Emma80, Katarzyna87, zwei_kresken lubią tę wiadomość
-
Pamiętam jak jeszcze niedawno na tych margarynkach co zapobiegają zawałowi było pisane "zawiera omega 6 i omega 3 " teraz powiedziano ,że omega 6 są bee to na margarynkach jest napisane "zawiera omega 3" . To jest śmiech na sali a ludzie dają sobie mydlić oczy. Jeszcze zobaczycie ile zostanie odczarowane a ile skrytykowane tego co teraz jest złe i dobre. Dlatego mnie nie interesuje co mówią media i rzekomo naukowcy ,którym za to płacą , interesują mnie dowody. Ja obecnie ufam tej babeczce, o której pisałam wam wcześniej , tej nawiedzonej ze studiów. Naprawdę wszystko ładnie nam pokazywała i wiele z tego co mówiła kilka lat tam już się sprawdziło a wiele jeszcze się sprawdzi. Babka była po 60 tce a wyglądała jak po 30tce, obciążona była rodzinnie tyloma chorobami i nowotworami ,że hej. Nikt nie dawał jej szans przeżycia dłużej niż do 40 tki. Wszystkie rodzeństwo wymarło a ona żyje i ma się dobrze. Oszukała przeznaczenie i czas
Co do tych jajek możliwe ,że zdjęli to tak jak pisze Zwei(nie wiem bo mnie to nie interesuje jakoś specjalnie ,co ściągają, a co tam dodają), ale wykłady gostka z internetów ,który oblał tezy naukowców wrzucałam wam w tamtym roku jakoś we wrześniu albo nawet wcześnieji też jem sporo jajek tygodniowo chociaż nie przepadam.
-
nick nieaktualnyzwei_kresken wrote:Odkąd jestem na bezglutenie pochłaniam minimum 14 jajek tygodniowo i mój cholesterol jest wreszcie w normie. Amerykanie zdjęli cholesterol i jajka z listy morderców jakiś miesiąc temu.
zwei_kresken wrote:Mordercą jest cukier- jakoś żadna z lasek u nas nie ma problemów z płodnością z powodu smażenia mięsa czy zjedzenia makreli, tylko z powodu skoków insuliny spowodowanych cukrem, prostymi węglowodanami. Ile z nas musi brać metę z powodu tego, że nieświadomie robiono nam krzywdę w dzieciństwie?
I nikt mi nie wmówi, że dieta bardzo bogata w owoce, szczególnie o wysokim IG, to samo zdrowie. Dzieci trzeba uczyć pić wodę, a nie soki. Na cytrusach super szybko zafundowałam sobie skoki i spadki cukru, i cały czas do szału doprowadzały mnie trzęsące się usta. W efekcie stan przedcukrzycowy u osoby ze wstrętem do słodyczy ( bo ja ze słodyczy to najchętniej ogórki kiszone albo śledzie)
Edit: poprawka autokorektyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 07:41
-
nick nieaktualnyaleala wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/845dab264053.jpg
JA To pamietam jak trrafilam na dosc ciekawa postac. Zakonnica ktora jest masazysta. Byla na szkoleniach w japoni i po swiecie podrozowala zeby zdobyc wiedze o zdrowym odzywianiu i uczyc sie roznych sztuk masazazu. Ona powtarzala ze smalec jest najlepszym tluszczem do smazenia. Gdzie by sie nie pojawila to wlasnie w dietach takich tluszcz sie pojawi w roznych formach (z roznych zwierzat) ale zawsze to jest smalec. Ona sama jadla dosc duzo smalcu ale wyrabianego przez jej brata na wsi. Tez mowi ze cholesterol po wielu latach zmagań z dietami bez zadnej diety wrocil do normy. Babeczka jak ja poznalam miala 85lat. Byla okraglutka jak na zdrowa starsza pania przystala a wyginala sie tak ze nie jedna mloda dziewczyna by jej zazdroscila, 70kg spokojnie podnosila (tak to ja te 70kg) a pere w lapach miala taka ze wrrrr...
Jedna z najciekawszych osob jaka w zyciu poznalam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aleala wrote:Morwo badasz proga drugi raz?
Sikałaś?sikałam ale bez zmian ,a proga dzisiaj badam drugi raz to zobaczę czy rośnie czy też nie
Według obecnego wykresu zaczęłam sikać w 5dpo haha idę zaraz do trollinek będę tam jak guru i trener sikania na patole
Edit : myślicie ,że of wyślę telegram do Ridża ,że jak coś to ma przyjechać 2 dni później? Może mu wtedy nie będzie pasowało i nie przyjedzie wcale ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:25
-
Z tego co wiem to do czekolad używa się kokosowego oleju. A o jajkach słyszałam już dawno
no i zrobiłyście mi smaka na masło, takie od swojskiej krowy
Ala jak ty to robisz? Znowu 2 krechy? Jakaś superpłodna chyba jesteś. Albo boisz się tej lekarki, i temu już zaszłaś w ciąże
Ja dziś robię kluski na parze z leśnymi borówkamia na pełnoziarnistej przennej mące urośnie mi drożdżowe ciasto?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Kata, nie ide na bete bo będę sie tylko stresowac. A co ma być to i tak będzie
Marzu moje poprzednie krechy nie były ciążą a trolbielątaki swiateczny trolgift ;p
-
nick nieaktualnyMysle ze urosnie.
jesli na razowce rosnie to i na pelnoziarnistym tez powinno.
Ja wczoraj kupilam ten biedronkowy olej kokosowy. Wstyd sie przyznac ale nigdy nie uzywalam... Wiem ze chujowy ale jak mi podpasuje kupie lepsiejszy.
Aaaa i kupilam wczoraj fasole czerwona w puszce w biedrze. Powiedzcie mi co do tego przepisu na ciasto fasolowe dodawalyscie jedna czy dwie puszki tej fasoli? -
Wlasnie tu musze Was o rade zapytac moj gin przyjmuje w srody i czwartki wiec za tydzien? Czy za dwa?