X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak ludzie mają wracać do formy przy takim jedzeniu. a podobno jesteś tym co jesz;/

wczoraj czytałam wywiad z facetem, który sporo rzeczy opanował - Polak. Wymyślili dużo lepsze cewniki, które nie powodują bólu i stanów zapalnych. Cała produkcja trafia do Niemiec, bo nasz nfz nie chce, bo są troszkę droższe niż te które powodują stany zapalne. Nóż się w kieszeni otwiera

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    i jak ludzie mają wracać do formy przy takim jedzeniu. a podobno jesteś tym co jesz;/

wczoraj czytałam wywiad z facetem, który sporo rzeczy opanował - Polak. Wymyślili dużo lepsze cewniki, które nie powodują bólu i stanów zapalnych. Cała produkcja trafia do Niemiec, bo nasz nfz nie chce, bo są troszkę droższe niż te które powodują stany zapalne. Nóż się w kieszeni otwiera

A polscy studenci niedawno opracowali maszynę, która w 30 sekund opracowuje wynik grupy krwi. Jest w fazie testów, a docelowo ma kosztować ok. 500 zł. Ciekawe, czy wyposażone zostaną w to karetki lub choćby szpitale, czy też zostaną przy tradycyjnym sprawdzaniu, które ponoć trwa ok. 30 minut, a jest to czasem pół godziny decydujące o życiu.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    A polscy studenci niedawno opracowali maszynę, która w 30 sekund opracowuje wynik grupy krwi. Jest w fazie testów, a docelowo ma kosztować ok. 500 zł. Ciekawe, czy wyposażone zostaną w to karetki lub choćby szpitale, czy też zostaną przy tradycyjnym sprawdzaniu, które ponoć trwa ok. 30 minut, a jest to czasem pół godziny decydujące o życiu.
    jak owsiak kupi...

Cytrynka_, Maczek, nick nieaktualny, Morwa, Blondik, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa masz racje. Nasze szpitale sa w wiekszosci przez owsiaka wyposazone. I nie ma co tu ukrywac.
    Szkoda tylko ze czasami sprzet jest ale nie ma osoby wyszkolonej do jego uzywania.

Co do jedzenia w szpitalach to z tego co pamietam sa miejsca gdzie racja zywnosciowa nie przekracza 10zl za dzien. To co sie dziwic ze daja rozgotowana kasze i rozwodniona zupe mleczna.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilość jedzenia podawana w szpitalach jak dla mnie jest wystarczająca. Większości z nas wydaje się że jest tego jedzenia mało i ze się nie najemy. W rezultacie tak nie jest. Gdybyśmy jadły tyle leżąc w szpitalu ,co jemy na codzień - pracując , przybyło by nam troszku kilogramów, a wtedy byłby większy płacz ;)
    Aaa jak chodzi o jakość podawanego jedzenia , no cóż... w tej kwestii nóż w kieszeni się otwiera. Szczerze to w więzieniu ludzi lepiej karmią a tam też przecież nie mają panowie i panie za dużo ruchu. Mało tego, z roku na rok coraz lepsze jedzonko dostają , bo poprzednie nie spełniało wymagań jeżeli chodzi o dzienną dawkę witamin. Moim skromnym zdaniem powinno się te placówki jak chodzi o catering wymienić. Niech w więzieniach jedzą rozwodnione zupki i inne bezwartościowe kupki, a nie ludzie ,którzy ciężko pracują i opłacają składki ;)

nick nieaktualny, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:36

• Maczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.termedia.pl/mz/Bedzie-kontrola-szpitalnego-jedzenia-bo-chorzy-publikuja-zdjecia-w-sieci-i-dzwonia-na-infolinie,20628.html

kattalinna lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka w zupie jako dzienna dawka warzyw, normalnie brak słów :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pietruszka w zupie jako dzienna dawka warzyw, normalnie brak słów :/

Taaaak... :D
    Jakby nie było, kilkoma kromkami chleba też załatwisz np. założoną ilość kalorii na posiłek ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku, Yousee, zastanawiam się, czy to nie ma jakiegoś sensu jednak. W końcu zwierzęta głodują, jak choroba je dopada, a wszelkie detoksy też opierają się na sokach i diecie warzywno-owocowej. Podczytuję też historię dziewczyny, kórej pomógł lekarz z USA, zajmujący się badaniem skuteczności starych metod leczenia. Ona się odrobaczała, odtruwała z rtęci i ołowiu (trafna diagnoza, badania potwierdziły zatrucie) i jej posiłki w 80% składały się z warzyw i owoców, możliwe, że nawet tylko surowych. Dzięki jego metodom ogarnęła też napady migreny (imbir + wykluczenie produktów, których nie toleruje, a które wytypowała monodietą i wywoływaniem specjalnie ataku).

Poradę na temat octu i jajek czytałam akurat popijając poranny ocet :)
    Mam alergię na jajka, więc u mnie sens ma jedynie rezygnacja nich. Ale głupota czasem bierze górę ;)

Co do racji żywieniowych ze szpitali - w pediatrycznym na Kubalonce był luksus. 5 posiłków dziennie, domowe ciasto w niedzielę, jako dodatek do śniadania. Jak na dobrych i drogich koloniach. Nigdzie indziej czegoś takiego nie spotkałam, a doświadczenia szpitalne mam niestety bogate. Powinnam mieć dietę bezmleczną i bezjajeczną, a mimo zgłaszania nigdy nie mają dla mnie posiłku. Zawsze mam własne jedzenie.

Ciri, czekam na Twoje rozpakowanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee utrzymuja ze jutro do domu ide wiec stawiam dalej na srode za tydzien ;)

Co do obiadow bardzo dobre choc nie powiem obiad spory, sniadanie i kolacje tez calkiem spore. Ale brakuje z jednego takiego posilku jak podwieczorek czy cos bo jednak ciezarne jedza czesciej a mniej (przynajmiej wiekszosc).

emaj lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźmy, odpalamy dzisiaj szampana!
    Zostaję po drugiej stronie Atlantyku ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, emaj, Morwa, Blondik, zwei_kresken lubią tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wg mnie ta dieta ma sens. Dzisiaj nawet umówiłam się z koleżanką, że zaczynamy po świętach jak już będzie sporo nowalijek (i to nie tych najgorszych pierwszych na mega chemii). Będziemy gotować na zmianę, coby nam nie obrzydło ;)

jej! A gdzie ty po drugiej stronie Atlantyku? Ale widzę, że się cieszysz to cieszę się z Tobą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:19

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja a gdzie to osiadasz? Postaram się dzisiaj załatwić coś procentowego żeby się napić z Tobą :)

Drogie bravo
    Mam biegunkę, czy jestem w cionszy?
    Edit dodam, że swędza mnie też sutki i są od 3 dni ciężkie.
    Mam też ból mięśni pod cyckami ale to chyba od pompek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Wiedźmy, odpalamy dzisiaj szampana!
    Zostaję po drugiej stronie Atlantyku ;)
    w Ameryce? Ojczyźnie Alexis?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina ja mysle ze Ty juz rodzisz ;p ciaz z zaskoczenia ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicago :)
    Tylko serducho mam roztargne na pół, bo rodzina w Pl.

Czy się cieszę? Pewnie! :)
    Pietra mam strasznego, bo leczenia, ciąża i poród po amerykańsku to będzie ogromne wyzwanie. Ale staram się patrzeć dużo dalej. Czeka nas kolejny naprawdę ciężki rok. Mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy go wspominać z uśmiechem. :)

Odrobina, ciąża na bank!
    Będzie wysyp! Mówię Wam ;)

Yousee, powinnam założyć jakiegoś bloga na wszystkie zmiany żywieniowe, żeby ktoś ktoś mnie kontrolował i motywował. Sama średnio to widzę. Fajnie, że masz kompana. :)

Edit: Marta, tak, USA. Dlatego Ridż zawsze mnie tak mocno ściska :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:40

• emaj Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    Impresja moja siostra już prawie 16 lat tam siedzi. Tak się śmiała początkowo, że polaka poznać po tym, że pomidorki i ogórki uprawia przed domem, a teraz zgadnij co robi ;)
    A jakie rejony, Emaj? ;)
    Hehe, wracać pewnie nie chce, co? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie sluzowe... Kurde bralam tego wiesiolka i mialam ze dwa dni mega rozciagliwy sluz z pochwy, calkiem sporo i przezroczysty. Potem minelo. I dzis nie mam wkladki same majtki i szczerze? Czysto! Zero sluzu... A na tym etapie podobno powinno byc sporo.

‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ