X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj jak sprzata to pol dnia. Taki porzadnicki. Ale jak sprawdzam czy kurze wytarl na czarnym, szklanym (sic!) stoliczku pod tv to oczywiscie nie. Bo nie trzeba. Bo wycierajac kurz idzie do gory i jest w powietrzu a tak go nie ma bo lezy.
    A zeby bylo smiesznie to po odkurzeniu wyciaga dmuchawe i "wydmuchuje" kurz z domu.
    Czasami sie zastanawiam czy on do jakiejs szkoly wogole chodzil i czego go tam uczyli. Bo anatomii odnosnie kobiecych i meskich narzadow rozrodczych uczylam go ja. A dziecko to dla niego połączenie naszych sperm. Znaczy uswiadomilam go jak to dziala. I teraz juz wie ocb. Ale na poczatku to mnie jego wiedza porazala.

emaj, Morwa, Impresja, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 15:37

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplułam tableta :-) . Jesteście niemożliwe. :-) Tak się uśmiałam. :-) Moj stelaż jest taki sam. Niby nie jest jakiś pedancik, ale jak mu zaczełam pokazywać jak jego mamuśka dba o porządek, a jak powinna, to tak pociska, żeby iść na swoje, że szok :-) aż się boje jak mnie będzie gonił do sprzątania. Ale ja tam wole w porządku siedzieć :-) Jak mu powiem co ma posprzątać, to to zrobi ale nigdy tak perfekcyjnie jak ja :-) skleroze też ma :-)

kattalinna lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Czasami sie zastanawiam czy on do jakiejs szkoly wogole chodzil i czego go tam uczyli. Bo anatomii odnosnie kobiecych i meskich narzadow rozrodczych uczylam go ja. A dziecko to dla niego połączenie naszych sperm. Znaczy uswiadomilam go jak to dziala. I teraz juz wie ocb. Ale na poczatku to mnie jego wiedza porazala.
    ja jestem po biochemie, potem kończyłam polibudę, ale bio-chem miałam dobry - poza tym przy staraniach p[rawie rok, to się wszytskiego douczyłam, czego nawet nie wiedziałam.
    Za to, wczoraj spytałam mojego, czy wie jak dochodzi do zapłodnienia - powiedział, ze jego ojciec mówił, że jak będzie jadł ziemniaki, to będzie miał syna. Tyle wie.
    kurtyna
    potem próbowałam mu opowiedziec o dniach płodnych, o owulacji samej, o zywotności jajeczka itp, to powiedział, że w takim razie za tydzień zrobimy dziecko, bvo tydzień temu miałam owulację
    kurtyna
    koniec aktu drugiego
    :)

Dziewczyny, orientujecie się, czy ekwiwalent za zaległy urlop jest (musi być) oskładkowany? W sensie, ze mi się doliczy do średniej rocznej?

Impresja, odrobinacheci, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi lekarze...czytaj ...konowały...sami od siebie ..tylko tyle o no to wie pani..trzeba sie postarac,czy ja wiem czy jakies badania...a moze to a może sramto..
    Sama zrobila jakies i podałam pod oczy...
    Kolejny ...najlepiej...klinika niepłodności...
    Klinika niepłodności...sama zrobiłam amh..i uslyszalam...oj ...szkoda czasu najlepiej invitro...,przepisała infolic,dhea i czekam ...tylko na cooo...moze powinnam jeszcze cos zbadac....

...

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jebłam. Ja mam wyższe studia, a stelaż po zawodówce. Nigdy mi jakoś brak jego wiedzy nie przeszkadzał, ale co do ''robienia dzieci'' też go musiałam edukować. Od jutra zaczną się smski z pracy czy mi temp skoczyła. Ale które proszki ma papusiać to się do dziś pyta

Edit ja po technicznych studiach jestem i nigdy mi z polskim nie było po drodzę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Edit ja po technicznych studiach jestem i nigdy mi z polskim nie było po drodzę :p
    mi własnie też :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepsunieczka wrote:
    Moi lekarze...czytaj ...konowały...sami od siebie ..tylko tyle o no to wie pani..trzeba sie postarac,czy ja wiem czy jakies badania...a moze to a może sramto..
    Sama zrobila jakies i podałam pod oczy...
    Kolejny ...najlepiej...klinika niepłodności...
    Klinika niepłodności...sama zrobiłam amh..i uslyszalam...oj ...szkoda czasu najlepiej invitro...,przepisała infolic,dhea i czekam ...tylko na cooo...moze powinnam jeszcze cos zbadac....

...
    Ja usłyszałam ''a może ty się źle kochasz". Rozumiem, że w łóżku dziecka nie spłodzę

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo należy współżyć koniecznie DOPOCHWOWO. Której to lekarka udzielała takich odkrywczych instrukcji? Morwa, to nie Ty? ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:

Dziewczyny, orientujecie się, czy ekwiwalent za zaległy urlop jest (musi być) oskładkowany? W sensie, ze mi się doliczy do średniej rocznej?
    Jest oskładkowany. Wyjątek to chyba wypłata ekwiwalentu po zmarłym pracowniku.ale ekwiwalent to przy rozwiązaniu umowy.

Marta.83 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahahah ale sie usmialam ;D

Ja wiem ze moj wie ze troche tam ze szkoly wie choc o maturze zapomnial ale czasem zeby mnie wkurzyc tez gada takie rzeczy jak wasi faceci.

Moj mi powiedzial ze na chlopca to siekiere pod lozko musi wlozyc ;p

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Jest oskładkowany. Wyjątek to chyba wypłata ekwiwalentu po zmarłym pracowniku.ale ekwiwalent to przy rozwiązaniu umowy.
    no to gitara :)
    zaproponowali mi, oddanie kasy za 15 dni urlopu z 2015 - bo ja i tak nie mam kiedy wykorzystac bieżacego, z co dopiero zaległego - bez szans. :) wezmę tę kase, odłoże na wózek ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    staram się tylko nie ogarniać za bardzo. Przywykłam już do niedomytych podłóg czy okien np. Bo nie mam zamiaru ukręcić na siebie bicza i skończyć jak niejedna matka polka cierpiętnica, która obsługuje męża i dzieci na każdym kroku...
    Mam podobnie jak ty ;) tatuś mnie nauczył jednej bardzo fajnej rzeczy - zaplanuj wszystko tak aby się za dużo w życiu nie namęczyć, no to zaplanowałam. Nauczyłam wszystkiego co potrzebne w wręczaniu mnie , męża. I teraz dzielimy się obowiązkami po równo i nie muszę wszystkiego sama ogarniać. Przykładowo on robi obiad a ja myję gary. On sprząta pokoje a ja kuchnie i łazienkę. On zajmuje się kurzem (bo ja mam alergie) , a ja myję podłogi. Równowaga musi być ;) w pracy mamy podobnie no i ja również przejęłam męska część obowiązków -jestem lepszą złotą rączką od męża :D

kattalinna, ciri22 lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Bo należy współżyć koniecznie DOPOCHWOWO. Której to lekarka udzielała takich odkrywczych instrukcji? Morwa, to nie Ty? ;)
    No bez jaj! Chociaż... Po zapytaniach z bravo, czy też w obecnych czasach z internetu, o możliwość ciąży po głębokim pocałunku, wspólnej kąpieli (w gaciach) itp. to wszystkiego można się spodziewać... Może taka lekarka też trafiała na podobne przypadki i wolała uczynić sprawę jasną...?

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    no to gitara :)
    zaproponowali mi, oddanie kasy za 15 dni urlopu z 2015 - bo ja i tak nie mam kiedy wykorzystac bieżacego, z co dopiero zaległego - bez szans. :) wezmę tę kase, odłoże na wózek ;)

Marta, wyplata ekwiwalentu to przy rozwiązaniu umowy. Możecie narobić sobie kłopotów w razie kontroli pip. Zaproponuj im, ze rozpiszesz 15 dni urlopu ale będziesz przychodzić do pracy. A kasę za te dni niech ci wypłaca jako premię. Ewentualnie umowa o dzieło dla stelaża.
    Edycja: masz 14dniowy urlop w 2015? znaczy kalendarzowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:08

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....ziemniak...skiekiera...ale syna mam bez skiekiery...a moze była...ups...
    ..robiłam to zle..o dzizas...
    ...moj ex nie wiedział nic...obecny tyle co mu powiem ale sie nie rozwijam bo szkoda czasu..dostaje komendy kiedy ma byc gotowy bo ,mus,...starczy...he

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    No niestety ja trafiłam na taką cudowną panią doktor. 120 zł za wizytę w plecy i mój świat się zawalił ;) tak mało o życiu wiemy. Jesteśmy jak małe nic nieznaczące mrówki i wiele musimy się jeszcze w życiu nauczyć. Nie ma co badać hormonów , mierzyć temperaturę , szukać przyczyn niepowodzenia... trzeba współżyć dopochwowo i dziecko murowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Morwa masz racje najgorsze co moze byc to przyzwyczaic faceta do obslugi, ze wszystko ma podane pod nos... Potem tylko Ty robisz a on rzada zeby bylo zrobione.
    Moj na szczescie sam proponuje ze cow zrobi i w weekend tez sie obowiazkami dzielimy ale nie ukrywam ze jak jestem na zwolnieniu to ja wiecej robie ale jak pracowalam to po rowno bylo.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    No niestety ja trafiłam na taką cudowną panią doktor. 120 zł za wizytę w plecy i mój świat się zawalił ;) tak mało o życiu wiemy. Jesteśmy jak małe nic nieznaczące mrówki i wiele musimy się jeszcze w życiu nauczyć. Nie ma co badać hormonów , mierzyć temperaturę , szukać przyczyn niepowodzenia... trzeba współżyć dopochwowo i dziecko murowane.
    A powiedziała które to ta pochwa?

pepsunieczka, ciri22, Morwa, zwei_kresken, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

I PCOS na plecach <3 Do tej pory się z tego śmiejemy z małżem ;)
    ciri22 wrote:
    Oj tak Morwa masz racje najgorsze co moze byc to przyzwyczaic faceta do obslugi, ze wszystko ma podane pod nos... Potem tylko Ty robisz a on rzada zeby bylo zrobione.

To chyba z większością ludzi tak jest, nie tylko z chłopami. Z dziećmi, znajomymi, w pracy...

Morwa, Impresja lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ