X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to na wieczór biorę jaKupa Marzu, a na noc spanie od Ciri :) zapowiada się fajna noc :D

ciri22, Blondik lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę nie spać Jesli bede rodzic ;p

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt byle Ci się kolejnosc nie pomieszala:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiedzie ide do domu ;) badala mnie ta sama doktor co wtedy na przedporodowej wiec dokladnie wie jak to wygladalo w sobote.

Zrobili mlodej wszystkie przeplywy, mieli problem ze zmierzeniem jej bo jest tak wcisnieta w kanal ze glowki nie da sie zmierzyc, spojenie mi sie nie rozeszlo wiec jak powiedziala pani doktor ze pewnie skurczy przepowiadajacych nie mialam (to co bylo w sobote co dosc mnie bolalo to bylo wciskanie sie mlodej w kanal, to sie dzis dowiedzialam), po badaniu ginekologicznym od soboty nic sie nie zmienilo. Szyjka miekka i rozwarta na troche podad palec.

Dostalam dopegyt 4x1tab plus cos na obnizenie tetna.

Wywolywac nie chca na razie (przynajmniej to poniedzialku chyba ze znow cisnienie skoczy to dadza oxy) bo jeszcze powiedzieli ze mloda ma chwilke czasu i fajnie by bylo zeby bez wywolywacza urodzila bo wszystko super wyglada.

ktosiowa, emaj, Baronowa_83, JoHanna, kattalinna, Katarzyna87, aleala, Blondik, pepsunieczka lubią tę wiadomość

• lauda. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Przeprasowałam sobie z rana kafle w kuchni - i co Wy na to? :P
    Pogoda u mnie pod psem, tzn. pod deszczową chmurą bardziej. Dżizas, leje i leje.
    Rosół se wstawię na poprawę humoru.

Strony ofkors nadrobiłam. Ominęła mnie 1700.
    Ciri wylajzła ze szpitala - trzymam kciuki za Liwkę, żeby wyskoczyła jednak sama :)

A co do łóżek skrzypiących, to nam się zawsze takie trafia na wyjazdach. Boszzzz... żeby nie wiadomo jaki hotel, to pytongowanie = wszyscy do okoła wiedzą.
    A najśmieszniej Żabę naszą uplingliśmy. Pamiętacie? W zeszłym roku, w Krynicy Morskiej - 27 lutego :D
    Ciemno i cicho jak w dupie - więc tym bardziej wszyscy słyszeli :D :D :D

atdc20mmxp7m5026.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Wiedźmy. Ja wracam do codzienności bo po ponad tygodniu w górach trochę odwykłam od domowych obowiązków. Wieczór panieński zaliczyłam było bardzo fajnie głównie dla tego że młodsza siostra męża się ubzdryngoliła i bardzo dużo "ciekawych" rzeczy gadała :-P W niedzielę zaliczyliśmy Meble Agata i w końcu zamowiliśmy narożnik jeszcze tylko ławę trzeba znaleźć.
    A dziś niestety mniej ciekawy dzień bo Dominik coś zaczął kaszleć i ciągle by spał. O 14 mam wizyte u pediatry :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham luteinę :D nie mam żadnych objawów ibiszowych od dowcipnej, a można czytać wszystko jak z otwartej księgi. Normalnie co cykl byłabym w ciąży. Nie dziwię się ,że niektóre laski po luteine tak świrują. Ja już czuje ciążę w kościach :p zapewne urojona ale niemalże książkowa. Minionej nocy obudziło mnie kłucie w macicy a dzisiaj produkcja śluzu kremowego zwiększyła się o 100% nawet chwilami jest rozciągliwo - kremowy. Progesteron rośnie z estrogenem w parze i się nie kłucą ze sobą :D normalnie bomba. Cyce nie bolą jak wcześniej , czuje się cudownie i wyglądam pięknie. Żyć nie umierać :D no tylko brzuch pobolewa Ridżowo. Nie jest to zły ból, tylko bardziej takie napięcie wewnętrzne ,więc da się żyć :p

Pozdrawiam ja i moja urojona ciąża :D

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik uważaj na Małego. Koleżanka walczyła u 4 miesięcznej córeczki z zapaleniem oskrzeli. A my mamy 70km do Zakopanego. Może szaleć jakiś wirus.

Morwa witaj w klubie. Ja w 4dpo już się czuję jak w ciąży, a żadnej lutki nie aplikuje :P Ja to mam ostatnio co miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:24

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis cudny dzien. Przyjaciółka mi napisala ze jej siostra urodzila malenstwo (doslownie malenstwo 50 2760). Chłopczyk. zdrowy. Widzialam zdjecie. Slodziak.
    Do tego swieci slonce. Nie wieje ani nie pada. Co prawda zimno. Ale nie pada!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za kurwa dezinformacja. Od badania na ktorym powiedzieli że idę do domu do teraz nie bylo żadnego badania a nagle nie wychodzę do domu.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri moze to tacy lekarze jak w uk? Gp tu tylko spojrzy na człowieka i juz wie co mu jest i czym go leczyc (choc czasami nietrafiaja).
    A powiedzieli co dalej? Oxy, ciecie, lezenie brzuchem do gory?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po badaniu powiedzieli ze do domi i nawet pytalam o ktorej moj G ma po mnie przyjsc. A nagle ze nie moge isc... A po drodze zero badan.. Na razie ze moze jutro pojde. Znaczy pewnie chca zobaczyc jak zadziala mniejsza dawka leku... Ale nie wiem. Od rana cisnienia tez nie mierzyli...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kocham luteinę :D nie mam żadnych objawów ibiszowych od dowcipnej, a można czytać wszystko jak z otwartej księgi. Normalnie co cykl byłabym w ciąży. Nie dziwię się ,że niektóre laski po luteine tak świrują. Ja już czuje ciążę w kościach :p zapewne urojona ale niemalże książkowa. Minionej nocy obudziło mnie kłucie w macicy a dzisiaj produkcja śluzu kremowego zwiększyła się o 100% nawet chwilami jest rozciągliwo - kremowy. Progesteron rośnie z estrogenem w parze i się nie kłucą ze sobą :D normalnie bomba. Cyce nie bolą jak wcześniej , czuje się cudownie i wyglądam pięknie. Żyć nie umierać :D no tylko brzuch pobolewa Ridżowo. Nie jest to zły ból, tylko bardziej takie napięcie wewnętrzne ,więc da się żyć :p

Pozdrawiam ja i moja urojona ciąża :D
    Phi, ja to mam bez wspomagaczy ;) jedynie cycki w tym cyklu bolą, zganiam na niepokalanka

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri moze sie lekarka z kims skonsultowala i ten drugi ja czyms nastraszyl? I temu zmienili zdanie.

Katt a niepokalanek nie powinien zmnirjszac bolu cycek poprzez zmniejszenue prolaktyny?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie było ładnie i słonecznie, aż się bardziej chciało żyć. :) Ale właśnie chmury się gromadzą i chyba ciśnienie leci, bo zaczyna mnie łupać pod czaszką.

Z przebojów pełniowych mam tylko to, że macica mi się zaczęła stawiać. Jakoś szczególnie po przebudzeniu. Biorę magnez. Ale to chyba normalne i nie muszę się martwić, dopóki się robi rzadko, nie?

Ciri, no kurde... To co w końcu? :/

Baronowa, szybkiego ustania straszaków!

Impresja, a może taki Ridż bezbolesny Ci się trafił. Docenił, że hamerykańskiego się uczysz i postanowił być delikatny, co by Cię nie zniechęcić?

Morwa, mam nadzieję, że w trakcie dalszego wcisk... eeee, zażywania luteiny nie przyprowadzi do Ciebie swojego kumpla ibisza.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Phi, ja to mam bez wspomagaczy ;) jedynie cycki w tym cyklu bolą, zganiam na niepokalanka
    U mnie właśnie zazwyczaj jest inaczej. Bolą Cyce czasami od owulacji aż po samego Ridża, czasami trochę później zaczynają i dają czadu nawet po skończonym Ridżu przez 1-2 dni . Brzuch zaczyna boleć przed Ridżem albo w dniu przyjścia Ridża. I przez większą część cyklu nawalają mnie jajniki, a najmocniej jak mam cykl bezalexisowy. Wtedy są betonowe gacie i jedyne co pomaga to obłożenie się dookoła termoforem i przespanie tych dni ;) w tym cyklu czułam ukłucia w piersiach po owulacji , to samo w sutkach (ciężko było określić skąd tak naprawdę idzie ten niewielki dyskomfort) tak wyglądały moje wrażliwe piersi. W cyklach alexisowo-ridzowych śluz kremowy mogłam zaobserwować jak sobie pogmerałam palcem w jamie pytonga, inaczej go nie widziałam (pewnie to od proga ,który nie zachwycał). Także widzę spora różnice między cyklem bez luteiny a tym z nią i jaram się ,że jest lepiej :D nie ma suszy, bólu to jest radość i zabawa :D

kattalinna lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu sprawdz sobie. Bo takie stawianie według googlow powinno być po 20 tygodniu

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Zuu sprawdz sobie. Bo takie stawianie według googlow powinno być po 20 tygodniu

Wygrzebałam w internetach, że macica ćwiczy już od 6. tygodnia, tylko zaczyna to być odczuwalne w różnym momencie.

Lekarz mi mówił na ostatniej wizycie, że gdyby brzuch twardniał, to brac magnez. I tyle. Więc chyba przewidział. No to biorę magnez.

Gdyby mnie coś bolało albo zwiększy się częstotliwość tej przyjemności do więcej niż kilka razy na dzień, to się udam na IP. Ale póki co chyba nie będę panikować...

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu mi też się wydaje, ze chyba za wcześnie na stawianie się macicy. Może lepiej to sprawdzić.
    Basia, witaj! mMadzia tez kaszle i ma katar, a raczej gile aż do brody. Na biegunkę mamy jej dawać kleik ryżowy imarchewkę. Tak dorosłe wygląda jak je z łyżeczki heh.
    Ciri rzadaj informacji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:59

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuu pilnuj tylko czy nie robia regularne badz z kazdym kolejnym coraz intensywniejsze. Albo wtedy wiejsza dawka magnezu dadza albo na obserwacje.

Maczek lubi tę wiadomość

‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ