Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzcie jak łatwo zajść w ciążę, za pierwszym razem i to w gumce, nie patrząc jaki to dzień cyklu. Ale chyba jest jeden, trudny do spełnienia warunek - trzeba mieć 16 lat.
https://www.youtube.com/watch?v=zLa5FqykJgUKatarzyna87 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma80 wrote:Patrzcie jak łatwo zajść w ciążę, za pierwszym razem i to w gumce, nie patrząc jaki to dzień cyklu. Ale chyba jest jeden, trudny do spełnienia warunek - trzeba mieć 16 lat.
https://www.youtube.com/watch?v=zLa5FqykJgU
fajny film...dam 50€ za zrobienie dziecka ;pEmma80 lubi tę wiadomość
-
opowiem Wam coś, ku przestrodze i bagatelizowaniu objawów u dzieci, a raczej nastolatków...koleżanka mojej mamy ma 15 letnią córkę...wysoką -170cm...nagle zaczęła dużo jeść, no i tyć...brzuszek jej urósł do tego rozmiaru, że matka (ta koleżanka mojej mamy) została wezwana do szkoły bo nauczycielki podejrzewały ciążę... matka ją wybroniła wyjaśniając, że to przez obżarstwo... po kilku dniach dziewczynę zaczął boleć brzuch pojechali z nią do szpitala ... diagnoza: torbiel na jajniku...wczoraj miała operację...z torbieli "spuścili" 8 litrów płynu...wyobrażacie to sobie? na nowo układali jej wszytskie narządy w brzuchu i przyszywali na swoje miejsce...jajnik może być już do niczego:(
masakra:(
moja przyjaciólka, która jets w ciąży, ma guzek na piersi...a dalsza znajoma we wrzesniu (kilka dni po porodzie) coś sobie wyczuła na piersi i teraz jest juz po 3 chemii...
skąd te wszystkie choróbska się biorą -
Blondik wrote:emma jutro testowanko;)temperaturka ładna;)
No ładna, ale nie wiem czy to jeszcze nie pozostałości po choróbsku.
Zresztą ostatnio nie spadła mi drastycznie przy Ridżu, więc to może o niczym nie świadczyć.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Blondik wrote:wyglądała na zaawansowaną ciąże...całe szczęście, że nie pękło bo by pewnie było bardzo ciężko cokolwiek zrobić...
8 litrów, to na pewno musiała mieć spory brzuch. Nikogo to nie zdziwiło i nie zastanowiło wcześniej? Ani matki, ani córki? Naprawdę zadziwiające.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:8 litrów, to na pewno musiała mieć spory brzuch. Nikogo to nie zdziwiło i nie zastanowiło wcześniej? Ani matki, ani córki? Naprawdę zadziwiające.
Dokładnie, to nie jest jakaś mała kulka pod pachą, której nikt nie widzi. 8 litrów - o masakra, nie mogę tego przeboleć!
EDIT: czy zdarzały Wam się po owulacji kłucie, ciągnięcia w jajniku? Boję się, że to torbiel, choć na necie przeczytałam, że powinny towarzyszyć temu jeszcze upławy, plamienie a tego u mnie nie ma. Większość tematów o kłuciu jest o wczesnej ciąży, ale mam tak od początku cyklu, a pewnie od 1 dnia po Ridżu w ciaży nie jestem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:24
-
nick nieaktualny
-
Blondik wrote:bierzesz clo bez monitoringu?
do clo nie dają zawsze w drugiej fazie cyklu duphka?
Moja gin jak poszłam do niej na monitoring w 1 cyklu z clo powiedziała, że ona tego nie praktykuje, bo jeśli wcześniej nie stwierdzono owulacji (monitoringiem) szansa na przestymulowanie (a w efekcie torbiele) jest niewielka. W czasie jej 30letniej pracy tylko raz miała taki przypadek, ale dziewczyna brała 2 tabletki zamiast jednej.
Nie dostałam dupka, nawet inny lekarz do którego poszłam powiedział, że nie widzi podstawy by dać, bo jak owulka się w końcu odbyła to mój progesteron był wysoki - miałam badanie.
odrobinacheci wrote:http://www.tvn24.pl/kobieta-urodzila-nie-swoje-dziecko,511696,s.html
Czytam i nie dowierzam, gdzie ci ludzie mają głowę?
Kiedyś był taki serial Majka, z którego wszyscy się śmiali, że dziewczyna zamiast cytologii miała zrobioną inseminację i zaszła. Nie oglądałam, ale wiem jaka nagonka była, że to nie możliwe itp - jak widać możliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:55
-
Katarzyna87 wrote:Dokładnie, to nie jest jakaś mała kulka pod pachą, której nikt nie widzi. 8 litrów - o masakra, nie mogę tego przeboleć!
EDIT: czy zdarzały Wam się po owulacji kłucie, ciągnięcia w jajniku? Boję się, że to torbiel, choć na necie przeczytałam, że powinny towarzyszyć temu jeszcze upławy, plamienie a tego u mnie nie ma. Większość tematów o kłuciu jest o wczesnej ciąży, ale mam tak od początku cyklu, a pewnie od 1 dnia po Ridżu w ciaży nie jestem ;p
W niedzielę pisałam o ciągnięciu i bólu w jajnikach około 6 dpo. Zostałam uspokojona, że to normalne. Mam nadzieję.Katarzyna87 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Katarzyna87 wrote:Moja gin jak poszłam do niej na monitoring w 1 cyklu z clo powiedziała, że ona tego nie praktykuje, bo jeśli wcześniej nie stwierdzono owulacji (monitoringiem) szansa na przestymulowanie (a w efekcie torbiele) jest niewielka. W czasie jej 30letniej pracy tylko raz miała taki przypadek, ale dziewczyna brała 2 tabletki zamiast jednej.
Nie praktykuje monitoringu przy stymulacji? To jak stwierdzi, czy lek w ogóle zadział, czy trzeba np. zwiększyć dawkę? Trzeba sprawdzić co się dzieje w organizmie dzieje, żeby się niepotrzebnie nie "truć".Maczek, Blondik lubią tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...