Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Maczku duza i mala puszka cieciorki (mialam zużyć tylko duza ale ta mala stala tyyyle czasu ze stwierdzilam ze czas na nia), do tego 10lyzek oleju i 6 lyzek smietany 30 (mleko sie skończyło a musialam czyms rozrzedzic mase bo moj blender rady nie dawal) do tego 5 zoltek, pianka z 5 bialek, slodzidlo do smaku (u mnie syrop z agawy), lyzka olejku migdalowego no i te 4 lyzki kakaa z wiatraczkiem, lyzeczka czubata proszku do pieczenia i lyzka octu. Plus garsc rodzynek.
Pieklam w 180 stopniach 45 minut.
Plus polewa z gorzkiej czekolady i końcówka bialej czekolady do ozdabiania ciast (musialam zużyć bo juz miesiac lezala otwarta).
Edit Marz w kubeczku cykoria z mlekiem. Moja oszukana "kawka" ostatnimi czasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:12
Maczek, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaolala kciuki za proga
Emi Ridż lubi jak się go przywołuje beta, basenem bleh.
Zdrowia dla Hani i Ciri, niech te przykre dolegliwości szybko miną.
A ja się ucieszyłam, że Ridż poszedł i będzie pytongowanie, to mnie jeszcze w pracy zaskoczył i hlusnął z nienacka. -
nick nieaktualnyktosiowa wrote:Kiedy twój wynik amh?
Jutro mam hsg i mysle czy wypić dzis wino na rozluźnienie, czy na odwagę
Wiecie co, w dupe z tym amh. To chyba jest jakiś tajemniczy hormon. Tyle ciąż jest z minimalnego wyniku, jeszcze badanie zrobię pewnie w klinice, ale mam wrażenie ze to jest jakiś biznes z tym badaniem. Biorę suple i mam zamiar być w ciąży bez względu na wynik.
Ed
Kwiecień zdecydowanie nie jest miesiącem amh - jak coś to badajcie sobie kiedy indziej
Paolala jak tam prog? Liczą jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:08
ZakreconaŻona, Maczek, odrobinacheci, Vesper lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:Tez się zastanawiam. Myślałam ze może dziś... Ale nie ma
Jutro mam hsg i mysle czy wypić dzis wino na rozluźnienie, czy na odwagę
Wiecie co, w dupe z tym amh. To chyba jest jakiś tajemniczy hormon. Tyle ciąż jest z minimalnego wyniku, jeszcze badanie zrobię pewnie w klinice, ale mam wrażenie ze to jest jakiś biznes z tym badaniem. Biorę suple i mam zamiar być w ciąży bez względu na wynik.
Wreszcie
Olej te durne wyniki i optymistycznie się pytonguj, czy co tam innego chcesz robić, a zaskutkuje zaciążeniemojejku lubi tę wiadomość
-
Liczą jeszcze pewnie koło 20 będzie na stronie...ojejku super nastawienie tak 3maj!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 18:37
ojejku lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualnymam wynik amh, mam nadzieję, że nigdy wiecej nie będe robić tego badania.
Ale pokażę Wam, jak prezentują się wyniki z miesiaca, bo jeszcze chwila i do trolli mnie odeślecie, bez biletu powrotnego .
http://iv.pl/images/10572950225889623600.png
ten dzisiejszy jest chyba w miarę ok, chociaż różnica w 2 dniach badania - a zarazem granica błędu jest wg mnie spora. Olewam to
ed. Blondik, lekarz super - tylko dla nas strasznie daleko, w zwiazku z tym, ze nie ma tragedii (jest kijowo ale stabilnie), będziemy jednak kontynuować we Wro, ale nie wykluczam, ze do tego lekarza nie wrócimy, jest naprawdę dobry. Dużo opowiedział o amh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:06
Blondik, Vesper, odrobinacheci, marzusiax lubią tę wiadomość
-
Cytrynka ale mam przez ciebie ślinotok super to ciasto! A do tego 'wiedźmowy' kubek z kotem!
Uśmiechnę się po te wszystkie przepisy, jak tylko będę mieć piekarnik.
Na razie dopiero z wylewkami się zmagam.
Morwa a jak u Was na placu boju? jak rozwiązaliście ostatecznie kwestię ogrzewania?
Marta czyli jednak AMH skacze na dodatek skacze jak porypane. Chyba też na początku cyklu wychodzi wyższe (sądząc z oznaczeń). Niemniej wg średnia i tak wychodzi dobra! a w połączeniu z LWD przyniesie Dziedzica!!! zobaczysz!
Mam teraz tyle do rozkminiania, że zapomniałam o urlopie. Jestem nieprzygotowana. W jakimś pędzie kupiłam dziś dwie pary (nowych z metkami!) spodni w second handzie za kilkanaście zł sztuka. Pól roku temu urlop miał być remedium na doła, a teraz doła nie ma i zostałabym w domu Baby to jednak dziwne somstaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
taadaaam przetrzymali mnie do 21.30 ale prog 20,43:) ostatnio badalam 2mce temu na poczatku ciąży, był 10, wiec postep jest...
ojejku zagmatwane to z amh, dobrze że juz wszystko wyjasnione;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:58
Vesper, Baronowa_83, Morwa, odrobinacheci, Maczek, ojejku, Blondik lubią tę wiadomość
Vesper na razie jesteśmy w ciemnej dupce, więc budowa nie rusza tak jak miało być wstępnie w planach. Brat dostał robotę , na którą czekał dobrych parę lat a on miał nam dużo pomoc i przede wszystkim mieszkać w domu na cały czas wykonczeniowki. Niestety nie ruszymy póki ktoś tam nie będzie mieszkał , bo w jeden dzień położę kafelki, a tej samej nocy je ukradną. Ludzie już tacy są ,włamań mieliśmy sporo, także nie będziemy ryzykować. Do końca Maja mamy umowę na wynajmowanym. Potem pomieszkamy miesiąc u teściów, bo będziemy im pomagać przy pszczołach i miodobraniu. Od lipca będziemy przenosić się na budowę ,więc dopiero wtedy ruszymy z kopyta. A jak chodzi o ogrzewanie to piec na ekogroszek, chociaż mąż ciągle upiera się że elektryczny tez wstawi tylko już nie w tym roku.
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Vesper na razie jesteśmy w ciemnej dupce, więc budowa nie rusza tak jak miało być wstępnie w planach. Brat dostał robotę , na którą czekał dobrych parę lat a on miał nam dużo pomoc i przede wszystkim mieszkać w domu na cały czas wykonczeniowki. Niestety nie ruszymy póki ktoś tam nie będzie mieszkał , bo w jeden dzień położę kafelki, a tej samej nocy je ukradną. Ludzie już tacy są ,włamań mieliśmy sporo, także nie będziemy ryzykować. Do końca Maja mamy umowę na wynajmowanym. Potem pomieszkamy miesiąc u teściów, bo będziemy im pomagać przy pszczołach i miodobraniu. Od lipca będziemy przenosić się na budowę ,więc dopiero wtedy ruszymy z kopyta. A jak chodzi o ogrzewanie to piec na ekogroszek, chociaż mąż ciągle upiera się że elektryczny tez wstawi tylko już nie w tym roku.
Ajć. Dobrze znam maksymę: "życie pisze swoje scenariusze". Nasza budowa też miała wiele obsuw. I u nas też brat działa Ale działa sam, więc praca idzie powoli. Za to dokładnie.
U Was też taki dym z włamaniami?
Właśnie zakładamy alarm. Jestem zszokowana ilością włamań i tego rodzaju atrakcji, jakie można spotkać na "wsi spokojnej, wsi wesołej". U nas ktoś próbował się włamać do blaszaka, ale chyba po pijaku albo ktoś go postraszył, bo skończyło się na nieznacznym odgięciu blachy. Ostatnio w pobliżu nas było włamanie do... przedszkola! Oczywiście, na każdej świeżej budowie znajdziesz ulotki firmy ochroniarskiej. Są nawet plotki, że niektóre włamania są "kontrolne", żeby zachęcić inwestorów do szukania ochrony
Mówisz, że ukradli by Ci kafelki przyklejone do podłogi?!!!
Czyli od połowy roku będziecie już "na swoim"?
staramy się od września 2015
-
Potrafili nam wykluć instalacje ze ścian 2 razy. Raz włamali się bo myśleli ze bog wie co zostało do domu przywiezione i w rezultacie ukradli uwaga - GRABIE. Płot demolowany był już z 10 razy. Nasz dom jest na uboczu, zdala od innych domów ,więc złodzieje działają bez większego strachu ,że ktoś ich zobaczy. Plusy i minusy domu na zadupiu. Będziemy inwestować w 2 duży psy i w porządną ich tresure. Wtedy nie chciałabym być w skórze ciekawskich ,którzy będą chcieli sobie przechadzać się po naszych włościach. Mamy duży teren naszej działki ,więc 2 psy to raczej początek armii :p
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
Aaaa, absurdalna sytuacja akcji z instalacjami współczuję... nie dość, że kasa w błoto, to jeszcze rozpaprana budowa i nerwy z powodu powtórki działań. Ubezpieczyliście dom? Nie wiem, jak to jest z ubezpieczeniem od włamań... możliwe, że chcą ogrodzenia i alarmu, żeby taki punkt znalazł się w umowie. My mamy ubezpieczenie 'bankowe"
Psiaka też mamy w planie. Może jeden wystarczy, bo działka mała (Na razie nie ma jeszcze ogrodzenia, więc zaczynamy od elektronicznych zabezpieczeń). Z czego macie płot, że tak kusił wandali?
O jakiej rasie myślicie?
edit:
Marzusiax! super awatar! i podejście do kwiatów ! będę testować w ramach PMSowych spadków samopoczucia Twoje sposoby na kwitnięcie !
edek 2;
na budowie jak w życiu
http://iv.pl/images/92132542706811725526.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:59
Cytrynka_, marzusiax, Morwa lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Dlatego my od początku mamy alarm na budowie panowie kończą tynki i wylewki, brama garażowa i drzwi mają być lada chwila. Roczek Madzi już będzie w domku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 01:14
Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Popatrzcie na mastifa tybetańskiego psy zrównoważone ale budzące respekt ! Pięknie zaczął się dzien stelaż z pytongiem zafundował mi pobudke, piękne słońce noo można iść do pracy !
kattalinna, ojejku, Morwa, pepsunieczka, Vesper lubią tę wiadomość
Marta, paola gratuluje wyników!!
Dawno nie było testów na wiedźmach. Ktoś? Kiedyś sika?
Moja pochwa ma AZS (atopowe zapalenie skóry). Nie wiedziałam, że można mieć miejscowe AZS, tylko między nogami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:02
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...