Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem zalamana.... Moja choroba wtorkowa chyba nie byla przytruciem a wirusowka... Moj G rzyga i ma Jakupa wodnistego...mloda od 15 wisi doslownie na cyckach... Zmieniam tylko cycki. Odstawienie na 2 sekundy to ryk....
Blagam zeby dziecko tego badziewia nie zlapalo... -
nick nieaktualny
-
Basik już Cię mam i wyslalam
Cytrynka Lecę w poniedziałek po olej bo mi się skończył a miałam ten z aldiego.
Kurde chciałabym, żeby następny tydzień był spokojniejszy niż ten.
Edek: Ciri trzymam kciuki za Liwie. Niech cyca, wie co dobre dla niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 23:20
Basik122 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
ciri22 wrote:Dostaje dostaje. Wlasnie mama mi mowila (nie wiem ile w tym prawdy) ze wlasnie dlatego moze wisiec na cycku ze sobie organizm walczy z czyms i potrzebuje tych przeciwcial. Ze nie zachoruje jako tako.
Ja od położnej słyszałam, że należy przestawiać, jak się choruje, żeby dziecko dostało przeciwciała.
-
Wiedzma w moim sklepie ten olej stal przy wejsciu przy kosmetykach do wlosow. Ale pisze ze moze byc uzywany przy pieczeniu i smazeniu blablabla... Np ijest virgin. I nawet specjalnie otworzyłam sloiczek zaraz po wejsciu do domu. Kokosowy zapach az milo. Mam nadzieje ze beda jeszcze w nastepnym tygodniu to sobie kupie na zas po wyplacie... Bo cena powala. Za duzy sloik.
-
nick nieaktualnyWiedźmy, co Wy na to?
3dc
TSH = 1,95 uIU/ml (R: 0,27 - 4,20)
fT3 = 3,05 pg/ml (R: 2,5 - 4,30)
fT4 = 1,16 ng/dl (R: 0,93 - 1,7)
FSH = 6,15 mIU/ml (R: 3,5 - 12,5)
LH = 4,99 mIU/ml (R: 2,4 - 12,6)
prolaktyna = 9,28 ng/ml (R: 4,79 - 23,3)
estradiol = 29,06 pg/ml (R: 12,5 - 166)
progesteron = 0,908 ng/ml (R: 0,2 - 1,5)
testosteron = 38,68 pg/dl (R: 8,4 - 48,1)
DHEA-S = 323,6 ug/dl (R: 98,8 - 342)
17-OH progesteron = 0,8 ng/ml (R: 0,1 - 0,8 )
androstendion = 2,7 ng/ml (R: 0,57 - 2,63)
21dc
estradiol = 120,3 pg/ml (R: 43,82 - 211,00)
progesteron = 17,39 ng/ml (R: 1,7 - 27,0)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 23:32
-
Impra, na moje oko nieźle... prl nisko, FSH i LH całkiem ok (ponoć odchodzi się od badania ich relacji).
Wysycenie hormonów tarczycy jednak trochę niskie...
FT3 30.56% [ wynik 3.05, norma (2.5 - 4.3)]
FT4 29.87% [ wynik 1.16, norma (0.93 - 1.7)]
Warto by podkręcić tarczycę... jak nie masz Hashi, to może D3, jod, selen, cynk?
Androgeny w górnej granicy normy - nie masz IO? u mnie to tak działa
Estradiol w 21 dc (jeśli to 7dpo=P+7) i prog też spoko, chociaż wg norm napro owu warto by jeszcze podkręcić ("dobry" wynik proga wg napro zaczyna się od 19 ng/ml, a dolna granica "dobrego" wyniku estradiolu zaczyna się od 104 pg/ml, o ile pamiętam).
Wiedźmy, udanego długiego weekenduImpresja lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyVesper wrote:Impra, na moje oko nieźle... prl nisko, FSH i LH całkiem ok (ponoć odchodzi się od badania ich relacji).
Wysycenie hormonów tarczycy jednak trochę niskie...
FT3 30.56% [ wynik 3.05, norma (2.5 - 4.3)]
FT4 29.87% [ wynik 1.16, norma (0.93 - 1.7)]
Warto by podkręcić tarczycę... jak nie masz Hashi, to może D3, jod, selen, cynk?
Androgeny w górnej granicy normy - nie masz IO? u mnie to tak działa
Estradiol w 21 dc (jeśli to 7dpo=P+7) i prog też spoko, chociaż wg norm napro owu warto by jeszcze podkręcić ("dobry" wynik proga wg napro zaczyna się od 19 ng/ml, a dolna granica "dobrego" wyniku estradiolu zaczyna się od 104 pg/ml, o ile pamiętam).
Wiedźmy, udanego długiego weekendu
Robiłam w życiu dwa razy krzywą glukozową, ale bez insuliny. A szkoda.
U mnie w najbliższej linii dwóch diabetyków typu 2, więc nic mnie już nie zdziwi. Tym bardziej, że jestem w grupie ryzyka (nadwaga, mała aktywność, wysoki cholesterol).
A IO może początkowo powodować hipoglikemię w jakiś sposób?
Edit: Kupiłam ziele krwawnika na proga. A czym można podkręcić estradiol?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 01:12
-
nick nieaktualnyMaczek wrote:Ja od położnej słyszałam, że należy przestawiać, jak się choruje, żeby dziecko dostało przeciwciała.
Ale moj stelaz chory to niestety umierajacy a niby harcerz... Eh
Edit: a tak w ogole to dzien dobry! u mnie slonce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 08:18
-
ciri22 wrote:W wawie jest taka biedra ze stoiskiem wedliniarskim na wage ;p
Ridż już 3 dzień mnie smyra płomieniami. Czeka na zaproszenie czy ki ? Jak się pożalę to może się namyśli aż of dało mi dziś +10pkt
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dzień dobry
Wieści z wyrka: trzeci trymestr, 28. tydzień, jeszcze 10 tygodni.
Net mi swiruje od wczoraj. Sobie moment znalazł... Działa mi tylko Facebook i Google, reszta stron ma mnie w zadku, łącznie z naszym forum. Piszę z neta z telefonu. Ciekawe, czy jakoś mi się uda to naprawić.Baronowa_83, Impresja, ktosiowa, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
Maczku już bliżej niz dalej. Ani się obejrzysz a minie tych 10tygodni i będziesz na porodowke jechać
Co do stron a wlacza Ci ten obrazek z dinozaurem? Jak nie chcą sie odpalac stronki? Jesli tak to naciskajac spacje mozesz sobie poskakac przez przeszkody -
Cytrynka_ wrote:Baronowa moze nie bedzie tak zle. Przeciez dwoch lekarzy mówiło ze to juz blisko. No i ostatnio mialas jakies skurcze.
Z Tadkiem też miałam skurcze, a dopiero oxy w 42 zadziałała.
Lekarz może sobie mówić, a dziecko swoje
Jedyne co mnie pociesza to to, ze mnie nie będą trzymać jeszcze miesiąc, tylko maks 2 tygodnie, przez to moje nadciśnienie.
Także mną nie przejmujcie.
No chyba, ze jednak wywróżona data 30 kwietnia się spełni -
Impresja wrote:Dzięki
Robiłam w życiu dwa razy krzywą glukozową, ale bez insuliny. A szkoda.
U mnie w najbliższej linii dwóch diabetyków typu 2, więc nic mnie już nie zdziwi. Tym bardziej, że jestem w grupie ryzyka (nadwaga, mała aktywność, wysoki cholesterol).
A IO może początkowo powodować hipoglikemię w jakiś sposób?
Edit: Kupiłam ziele krwawnika na proga. A czym można podkręcić estradiol?
Kurcze, Impra, nie wiem nie chcę gdybać, ale sprawdziłabym dziada
Estradiol? hmm, może dong i maca by podziałały?
Zuu Ale leci! Zaraz Zosia będzie na świeciestaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"