X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a slyszalas ze teraz niby modne jest zeby miec pod spodem wlasnie kolorowo. Tak jak kiedys bylo bialo czarno... Tak teraz gora naturalna a dol teczowy...

U mnie niestety z kolorami nie poszaleje. Bo szefowa to juz nawet na te golenie jest cieta. I dziewczynie kazala zmienic fryzure bo ma bok wygolony.. Heheh. Alew. Tamtym roku jak mialam tyl wygolony to chyba nie widziala. Niewiem. Na to wyglada... Bom i nic nie mowila...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krotkie wiec i cienkie wiec u mnie takie tecze nie przechodza. ;/.
    Jezu jak ja nie lubie jak fryzura badz tatuaz moze wplywac na prace.. Wwww

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tatuaz to bym moze i zrozumiala. Jakby byl widoczny itp... ale fryzura? No kurcze...

Ogolnie to tylko u polakow takie wydziwadla sa. W sklepach na kasie widze rozne fryzury, tatuaze, kolczyki, ubrania... I nikogo to nie dziwi. Bo czy masz niebieskie wlosy czy blond to masz byc dobrym pracownikiem.

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam w sobotę do rudego, a miałam już na głowie od pół roku pasemka blond i brąz ;) Ale dobrze się czuje więc to był słuszny wybór.

Wczoraj od endo-gina dostałam metę i mam brać myo-inozytol (kupię ten miovarian), od przyszłego cyklu stymulacja clo. Powiedział że jego zdaniem mam androgenizację jajnikową, plus nadnercza też coś swojego dokładają.

Ej metę i miovarian zacznę już teraz brać chyba nic nie szkodzi działac wcześniej.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznij, im trzeba czasu, żeby zadziałać.

A którą metę masz i w jakiej dawce?

Kurczę... Próbuję się zaaklimatyzować na fiolecie na wątku o cukrzycy ciążowej, ale mi nie idzie :/ Z tego, co babeczki piszą, to co rusz któraś zjada np. batonika, schabowego w panierce, nalesniki, lody, kawę z mlekiem i cukrem, a glukozę mają po godzinie poniżej 120, czasem dużo poniżej.
    Czuję się źle z moimi wynikami wędrującymi na ponad 120 po wypiciu szklanki koktajlu z owoców (zaszalałam, nie?), czy zjedzeniu dwóch małych, razowych kanapek. :(
    Poza tym ileż można dostawać ślinotoku na czytanie o naleśnikach, czy batoniku? Ciężko mi sobie wyobrazić, jak bardzo by mi mogło wywalić cukier po takich przyjemnościach.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku no to zazdroszcze im. Miec cukrzyce i zjesc batonik bez skutków ubocznych.
    A z tymi owocami to wiesz... One jednak cukru maja sporo. I jeszcze są rozdrobnione czyli łatwiej przyswajalne.
    Ponoć lepiej zjesc owoc tak normalnie w kawałkach niz zblendowany.

Edit. Odnosnie nalesnikow to ja tez mam na nie ochote... I chyba zaraz soe za to zabiore...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 14:38

• Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku no to zazdroszcze im. Miec cukrzyce i zjesc batonik bez skutków ubocznych.
    A z tymi owocami to wiesz... One jednak cukru maja sporo. I jeszcze są rozdrobnione czyli łatwiej przyswajalne.
    Ponoć lepiej zjesc owoc tak normalnie w kawałkach niz zblendowany.

No właśnie też zazdroszczę ;)

Masz rację z tym rozdrabnianiem.
    No i wiem, że owoce mają dużo cukru, ale wg rozpiski dietetycznej przysługują mi dwie lub trzy porcje owoców dziennie! To sobie pozwoliłam, bo strasznie miałam chęć.

Ale kurde, naleśnika też bym zjadła. Z serkiem na słodko i dżemem truskawkowym <3

No ale cóż, moja cukrzyca nie jest tak łaskawa, nie będę jej fundować takich atrakcji. ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Jeszcze tatuaz to bym moze i zrozumiala. Jakby byl widoczny itp... ale fryzura? No kurcze...

Ogolnie to tylko u polakow takie wydziwadla sa. W sklepach na kasie widze rozne fryzury, tatuaze, kolczyki, ubrania... I nikogo to nie dziwi. Bo czy masz niebieskie wlosy czy blond to masz byc dobrym pracownikiem.
    Właśnie, taka głupia polska mentalność... A tutaj większość ma tatuaże w widocznych miejscach albo kolczyki. Fryzury też zdarzają się szalone. Nawet w banku widziałam pana z dziarami. Bardzo podoba mi się ich podejście do tego. Bo czy to że masz przyozdobione ciało robi z Ciebie kogoś gorszego?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku a jakbys zrezygnowala z dzemu a wlozyla truskawki w plastrach? Z ciemnej maki chyba by nie byly az takie zle?

No i czy patrzylas czy mozesz pic morwe (hehe)? Jest tez herbatka z big activu na cukier. Ponoc dziala jak sie ja pije regularnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Zacznij, im trzeba czasu, żeby zadziałać.

A którą metę masz i w jakiej dawce?

Kurczę... Próbuję się zaaklimatyzować na fiolecie na wątku o cukrzycy ciążowej, ale mi nie idzie :/ Z tego, co babeczki piszą, to co rusz któraś zjada np. batonika, schabowego w panierce, nalesniki, lody, kawę z mlekiem i cukrem, a glukozę mają po godzinie poniżej 120, czasem dużo poniżej.
    Czuję się źle z moimi wynikami wędrującymi na ponad 120 po wypiciu szklanki koktajlu z owoców (zaszalałam, nie?), czy zjedzeniu dwóch małych, razowych kanapek. :(
    Poza tym ileż można dostawać ślinotoku na czytanie o naleśnikach, czy batoniku? Ciężko mi sobie wyobrazić, jak bardzo by mi mogło wywalić cukier po takich przyjemnościach.

Formetic 1000mg, 3x dziennie 1/2 tabletki.

Zuu biedna jesteś, ale jeszcze trochę wytrzymaj i zafundujesz sobie nalesniki d czym tylko zechcesz.

• Paolala Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie realia polskie, jak ktoś wyglądem odbiega trochę od "standartu" to już jest w centrum zainteresowania...

Maczku a Ty bierzesz mete w ciąży? bo wcześniej przed ciążą brałaś tak? ja słyszałam, że do owoców warto dodać coś nieowocowego, to wtedy tak cukier nie skacze...

Odrobina też myśle, że im szybciej zaczniesz brac mete i myoinozytol tym lepiej, to można w każdej fazie cyklu startować... zobacz sobie ovarin, on ma ponoć porządaną mieszankę m/o-inozytol i D-chiro-inozytol

mnie chodzi po głowie kolor miodowy włosów, mam naturalne ciemny brąz, obecnie też taki , odwiedze fryzjera jakos pewnie pod koniec maja, mam wesele na początku czerwca to odrostów jeszcze nie będzie;)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku a jakbys zrezygnowala z dzemu a wlozyla truskawki w plastrach? Z ciemnej maki chyba by nie byly az takie zle?

No i czy patrzylas czy mozesz pic morwe (hehe)? Jest tez herbatka z big activu na cukier. Ponoc dziala jak sie ja pije regularnie.

W internetach piszą, że nie wolno morwy pić w ciąży. Sprawdziłam tę herbatkę z big activ, też ma morwę (;)).

Z ciemnej mąki nie byłyby takie złe. Ale sądzę, że ze dwa maleńkie mogłabym zjeść, nie więcej. No i nie wiem, z czym, musiałoby być coś białkowo-tłuszczowego. Ale jak już wsadzę do nich coś nabiałowego, to też może mi wywalić cukier. A same węgle z mąki + kilka świeżych truskawek nie da rady. Chociażby przez brak białka, poza tym się nie najem. Może by wyszło, gdyby kombinować z nadzieniem z mięsa i warzyw. Tylko że ja mam ochotę na takie na słodko :P Zamiast wytrawnych mogę już w sumie zjeść normalny obiad. Mniej roboty dla małża. ;)

EDIT:
    Brałam metę w ciąży. Ale teraz została odstawiona :/ Nie będę się z lekarzami kłócić. Chyba wiedzą, co robią. Mam nadzieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:05

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    O ja... Postanowilam dzisiaj ze znowu wygole sobie tyl głowy. Skoro w tamtym roku wyprzedzalam trendy to w tym roku za nimi bede podazac ;) a co mi tam ;) skoro mam barbera ktora zrobi mi to za darmo. I to z designem ;)
    No nie wiem, kochana czy tak wyprzedzasz bo ja pół głowy z tyłu miałam wygolone ze cztery lata temu. Co tam tył, to był tył i bok :P

Ale to było ostatnie szaleństwo, od tamtego czasu zapuszczam i teraz mam grzeczną fryzurkę. Tylko dla mnie to ekstrawagancja bo zawsze byłam przekonana, że mi długie nie pasują. A teraz są za ramiona. I kręcone :) aktualnie biję się z myślami czy robić znowu trwałą bo w czerwcu minie rok od ostatniej i odrosty są duże. Wygodne to bardzo ale też wysusza włosy no i nie wiem...

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku a moze przez brak mety Ci takie cyrki sie robia? Organizm byl do niej przyzwyczajony. A teraz co? Zabrali?
    A myslalas o bialku z ciecierzycym ig ma względne....

Baronowa buty juz nakladaj i szykuj opieke dla Tadka. Coraz blizej do 2000

• Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku a moze przez brak mety Ci takie cyrki sie robia? Organizm byl do niej przyzwyczajony. A teraz co? Zabrali?
    A myslalas o bialku z ciecierzycym ig ma względne....

Zrąbana krzywa wyszła jeszcze przed całkowitym odstawieniem mety.

Ano zabrali mi :/ Zamiast tego dadzą mi insulinę do wstrzykiwania, jeśli nie będę mieć ładnej glikemii.

Ciecierzyca jest spoko. Tylko masz ją na myśli tak ogólnie, czy w nalesnikach? :P Bo ja już nie wiem :D

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz jakby co zostawie go u cioci na dzialce :D

Maczek lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Zrąbana krzywa wyszła jeszcze przed całkowitym odstawieniem mety.

Ano zabrali mi :/ Zamiast tego dadzą mi insulinę do wstrzykiwania, jeśli nie będę mieć ładnej glikemii.

Ciecierzyca jest spoko. Tylko masz ją na myśli tak ogólnie, czy w nalesnikach? :P Bo ja już nie wiem :D
    No tak w ramach maki...

• Maczek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    No tak w ramach maki...

Aaa... Nie mam. Muszę nabyć, faktycznie może się przydać :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy juz w ciescie bedziesz miec wiecej bialka. A kiedys raz robilam nalesniki z ciecierzycy i nawet na slodko byly fajne

Maczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Ciri a slyszalas ze teraz niby modne jest zeby miec pod spodem wlasnie kolorowo. Tak jak kiedys bylo bialo czarno... Tak teraz gora naturalna a dol teczowy...

U mnie niestety z kolorami nie poszaleje. Bo szefowa to juz nawet na te golenie jest cieta. I dziewczynie kazala zmienic fryzure bo ma bok wygolony.. Heheh. Alew. Tamtym roku jak mialam tyl wygolony to chyba nie widziala. Niewiem. Na to wyglada... Bom i nic nie mowila...
    cytrynko, szefową się nie przejmuj, bo to Twoje ostatnie dni u niej. Jutro grupowo trzymamy kciuki za Twoją rozmowę o pracę :)

E. Mąkę z ciecierzycy kupiłam w Piotrze i Pawle nawet ostatnio :) polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 15:57

‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ