X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka, tak w ramach krwiodawstwa, czy na badania? :)

Mam takiego proga, że mi go do końca cionszy wystarczy :P

163,8 ng/ml ;)

Wyśrubowane napro-normy mówią o 104 ng/ml dla mojego tygodnia. Łożysko, jak widać, piękne i zadbane, mimo że już trochę używane po Kasi i Majce. Będzie co przejmować ;)

odrobinacheci, ojejku, Impresja, WiedźmaMaKota, Morwa, ciri22, kattalinna, Vesper, aleala, zwei_kresken, Blondik lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu może i używane, ale oddałam w całkiem niezłym stanie. Jako że dość długo szprycowałam się lutką i dupkiem to teraz ten nadmiar u Ciebie widać :)

Morwa, ciri22, Maczek lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma a jak tam twoje sprawy za które trzymamy kciuki??? Coś już zdradzisz?

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek krwiodastwo. W pl bylam stalym gościem tam

Maczek, kattalinna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, nie bądź zołza, powiedz... :P

Widzę na moim wykresie słonia :D
    Jak się to ma do faktu, że dzisiaj sobie mogę odjąć od wagowego suwaczka 400g?
    Jezu, ja chudnę <3 (jaram się!)

WiedźmaMaKota, kattalinna lubią tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no miałam od wczoraj znów zacząć post ale oczywiście mi nie do końca wyszło. Zaczelam od dziś, dziękuję za kciuki bo to mnie bardzo motywuje ;)

Impresja, Basik122, ojejku, Cytrynka_, Blondik lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    A no miałam od wczoraj znów zacząć post ale oczywiście mi nie do końca wyszło. Zaczelam od dziś, dziękuję za kciuki bo to mnie bardzo motywuje ;)
    Wiedźma, do boju! Będzie moc! :D
    Na pewno będę dopingować i pewnie dołączę do postu ;)
    Będziemy razem biadolić, że nam się po nocach białko i tłuszcz śnią ;)

• Maczek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczek krwiodastwo. W pl bylam stalym gościem tam

Super :)
    Ja zawsze chciałam oddawać, ale jak przyszło co do czego, to się okazało, że nie mogę i lipa.

Za to mąż regularnie oddaje od lat :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja- masz dietę Dąbrowskiej? Jeśli tak to czy trudno wytrzymać ten pierwszy tydzień? I jak długo zamierzasz zostać na tej dietce?

Zaczytuje się w temat, aczkolwiek moja Diabolina rano zdarła strupy na kolanach i znowu akcja- plastry, krew i łzy. A sprzątanie i pakowanie walizek wciąż czeka, aż mnie osłabiła ta akcja ratunkowa ;)

Maczek- zgłaszam się na ochotniczke przejęcia łożyska, i obiecuję o nie dbać i należycie traktować, a potem dumnie przekazać kolejnej wiedzmie ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    To mocno trzymam kciuki dalej. Z nami wytrzymasz :-D
    Edit a jaki to dokładniej post?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 16:03

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png

Wysłany: 18 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik post dr Dąbrowskiej ;)

Mam nadzieję tym razem wytrzymać. Pierwsze podejście mi nie wyszło, ale też to był czas jak z Hania do szpitala jeździłam z tym oczkiem.

3i496iye8v37prd8.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    Marzusiax ja byłam w szpitalu Jana Pawła w Krakowie, mnie tam dali w rejestracji telefon bezposrednio do lekarza, bo powiedzialam ze mi zalezy na czasie, i termin wizyty dostalam na nastepny dzien;) wiec jak jestes zainteresowana, to wysle Ci namiary na tego lekarza, bada na nfz wszystko wlasciciwe dotyczace krzepliwosci;)
    Wysyłam zaproszenie :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Impresja- masz dietę Dąbrowskiej? Jeśli tak to czy trudno wytrzymać ten pierwszy tydzień? I jak długo zamierzasz zostać na tej dietce?
    Miałam 6,5 dnia postu dr Dąbrowskiej (Wiedźma teraz drugi raz startuje z tym samym, więc pewnie na bieżąco więcej Ci powie). Pierwsze dwa dni praktycznie przespałam, a że generalnie mam tendencję do hipoglikemii, to mnie to jakoś nie zaskoczyło. Trzeciego dnia lekko ból głowy dał o sobie znać (jak dla mnie naprawdę lekko, bo mam migreny z aurą, więc o ekstremalnym bólu nieco wiem), za to energii było już więcej. Pojawiło się gorąco na szyi, normalnie jakby mi ktoś piecyk tam trzymał i tak cały czas do końca tego mojego detoksu (a mam guzka w tarczycy). Skóra na łokciach zrobiła się potwornie sucha i czerwona. Szóstego dnia miałam pierwszy kryzys - zabolało mnie nagle w klatce tak mocno, że złożyłam się w pół (ból był dokładnie w tym miejscu, w którym zaczęła się moja paskudna infekcja, ostatecznie zakończona zapaleniem płuc i innymi rewelacjami). I po tym dniu czmychnęłam na super randkę ze Stelażem, okraszoną zwyczajnym jedzeniem. Randka trwała w sumie cztery dni, więc nie żałuję :D

A po randce dr Dąbrowska odpisała na mojego maila i wskazała w moim wypadku nie szaleć i zacząc od dwóch dni postu w tygodniu, obserwować organizm i stopniowo zwiększać ilość dni. Generalnie u mnie jednak zaleca się ostrożnie podejść do tematu. Okazuje się, że te 6,5 dnia na początek to była niezła próba :)

Jagah, ojejku lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Chyba ciepłe dni motywują. Postanowiłam wrocić do ćwiczeń z chodakowską i błagałam dziś o litość :-) Przed ciaża widzialam efekty. Ale teraz jest małe ''ale'' - przy jednym ćwiczeniu bolało mnie w kroku (spojenie łonowe?). Po takim czasie może boleć? Ale ja mialam cc :(

Impra to kiedy testujesz ''slonia'' ?

Wysłany: 18 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już wszystko motywuje bo waga startowa jest bardzo duża...
    A po za tym zaczynam czuć, że z moim organizmem już wcale nie jest ok. Dlatego mam nadzieję, że post mnie wyleczy.
    Moje spojenie na szczęście przestało boleć krótko po porodzie ale myślę, że są przypadki kiedy boli długo...

3i496iye8v37prd8.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja- lubię za konkretne info, niekoniecznie za objawy na początku. Skoro przerwalas post to co teraz robisz, że waga spada? :)

Mnie już dawno korciło, żeby spróbować, ale wielu warzyw z listy nie lubię. I w dodatku ciężko mi się ograniczyć jak w domu dziecko chce naleśników albo innych pyszności. W sieci dużo osób zachwala ta dietę, waga spada, zdrowie się poprawia, trądzik znika. Może jak wrócę z wakacji to spróbuję, tylko czy np. tydzień/dwa może coś wielkiego zmienić?

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałabym rady żyć na samych warzywach i owocach. Zwłaszcza, że akurat teraz te warzywa i owoce to takie byle jakie. To codziennie tak trzeba? A ćwiczyć na tym można?

Edit a nie będzie potem jojo jak się zrezygnuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 16:56

• Vesper Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt, Marzu <3 [*]

Kończąc temat absurdalnych śmierci, napiszę Wam, że moja siostra urodziła się zdrowa! Jak była w szpitalu pielęgniarki otworzyły okno, bo "ciepła noc" i wszystkie dzieci z tego pokoju zmarły na zapalenie płuc... :(

Marzu :) ja tez uśmiecham się na namiar do lekarza od krzepliwości z Krakowa :)

Moja tarczyca w miarę ogarnięta. Dostałam jednak większą dawkę mety :P i sugestię, żeby za 2-3 cykle się postymulować. Niestety, w efekcie diety IO zgubiłam 1 kg po zimie i ledwo się mieszczę w normie BMI. Któraś chce mi oddać swoje kilosy???? :)

marzusiax lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o diecie o niskim IG i czegos nie rozumiem. Olej roślinny ma niski Ig, kurczak też, więc jak wrzucę kurczaka na olej to wtedy ma niski IG?

Majonez ma niskie ig? Moja dupa pięknie po nim rośnie :/

Edit vesper bierz moje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 17:21

Wysłany: 18 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy na początek robią sobie np. 14 dni postu.

Każde odstępstwo od postu go przerywa. Ja ogólnie nie mogłam do końca sobie tego wyobrazic aż dołączyłam do grupy na fb i przeczytałam książkę dr Dąbrowskiej.

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ