Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Maczek po takim poście to łóżko się rozpadnie
Ale mam dziś lenia. Nie ma grama wiatru. Najpierw 2 godziny walczyłam z hybrydami, potem wzięłam się za woskowanie, obiadek - wszystko byle nie siąść do pracy. Lubię ciepło, ale takie safari mnie wykańcza
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Mała Wiedźma na pytanie "jak robi kotek?" Odpowiada:
"iaaa" albo "aaauu"
Czasem też wyjdzie zły kotek "hhhhh" (h takie gardlowe)
No dumnaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:22
ciri22, kattalinna, Blondik, Basik122, Emma80, Vesper, Cytrynka_, pepsunieczka lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Ktosiowa, wbijaj do mnie jak chcesz listę supli, które nam napro zaproponował (obniżona morfologia to nasz główny problem). Mam też listę "męskich" spraw do zbadania, więc mogę się podzielić wiedzą Wiem, że diagnoza powala, ale warto próbować poprawić parametry. Morfologia jest kapryśna. A na dodatek teraz są upały; jak do tego dodasz ciasne slipy, komputer i telefon blisko krocza, to wychodzi pogrom Trochę to trwa, ale faceta zwykle trochę łatwiej naprawić. Spróbujcie.
edit:
w suwaczku trzy jedynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 19:22
ktosiowa lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyktosiowa wrote:Zero prawidłowych plemników!
Naprawdę to nie sciema, morfologię nie dość, ze mozna poprawić, to jest czuła na nie wiadomo co i wyniki skaczą mocno :*
Nie powiem, zebyś sie nie przejmowała, ale chyba macie jakis trop. Stelaż zażywał jakieś suple?
Vesper ma cały zestaw, mój ma kiepskie wyniki nasienia, naprawdę kiepskie, a w ciaży byłam 3 razy (niestety bezskutecznie), bierze profertil (badał przed rozpoczęciem brania supli, więc w sumie nie wiemy jak zadziałały), czasem macę, wiem, ze biorą salfazin i androvit plus - ale te składniki mamy juz w profertilu, dodatkowo witamina C,potas, magnez i witamina D będzie dobrze :*
Pociesz Stelaża, bo dla niego to ogromny cios, ogromny...
Możesz udać się też do Ani_84, ona ma pełną wiedzę na temat badań nasienia, powodzeniaktosiowa lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa, wiedzmy mają racje! Suple suple i za 4 miesiące w jajach męża Twego będzie armia zdolna zapłodnić każde napotkane jajo!
ktosiowa lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa, nie łam się! Tak jak dziewczyny piszą - można poprawić te parametry więc tylko się nie poddajcie. I wspieraj stelaża. Dla niego to pewnie okropna wiadomość. Mężczyźni są wrażliwi na takie sprawy. Bądź przy nim i pocieszaj.
Ja tulę Cię wirtualniektosiowa lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Dziękuje Wiedźmy, ze jesteście.
1. Ja jestem w szoku. Podejrzewałam, ze chyba coś jest nietak u niego, bo średnio zdrowy tryb życia prowadzi i wiecznie komórka w spodniach, co mnie wkurza, ale myślałam, ze wyjdą pogorszone wyniki ale nie takie!!!
2. Ani jeden plemnik prawidłowy? I to sie da naprawić??? Tak z zera?
3. Stelaż nic nie wie. Nie moglmotworzyc załącznika z maila. Ja tez miałam trudności, udało mi sie jak sie kapał. Jako, ze od wczoraj rano był na nogach (rano to badanie, potem był u rodziców, potem u cioci z mama, potem na nockę do pracy, rano do dzieci na zakończenie roku), wziął kąpiel, dostał mnie i padł. Muszę sie przygotować na przekazanie mu tej informacji. Szczególnie, ze on ma dzieci i chyba nie brał pod uwagę, ze coś u niego moze byc nietak. Moglo byc tak, ze kiedyś było ok, a teraz jest taka lipa?
4. Na co jeszcze popatrzeć w tym badaniu? Widzę, ze z ruchliwością jest jeszcze nietak, ale na granicy, bo ma 31% a norma jest od 32.
-
Dobrze, że go wspierasz, Ktosiowa
Patrz na wszystkie parametry, sprawdź też aglutynację, PH, ilość leukocytów. Wieści poszły, częstuj się!ktosiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyktosiowa wrote:Dziękuje Wiedźmy, ze jesteście.
1. Ja jestem w szoku. Podejrzewałam, ze chyba coś jest nietak u niego, bo średnio zdrowy tryb życia prowadzi i wiecznie komórka w spodniach, co mnie wkurza, ale myślałam, ze wyjdą pogorszone wyniki ale nie takie!!!
2. Ani jeden plemnik prawidłowy? I to sie da naprawić??? Tak z zera?
3. Stelaż nic nie wie. Nie moglmotworzyc załącznika z maila. Ja tez miałam trudności, udało mi sie jak sie kapał. Jako, ze od wczoraj rano był na nogach (rano to badanie, potem był u rodziców, potem u cioci z mama, potem na nockę do pracy, rano do dzieci na zakończenie roku), wziął kąpiel, dostał mnie i padł. Muszę sie przygotować na przekazanie mu tej informacji. Szczególnie, ze on ma dzieci i chyba nie brał pod uwagę, ze coś u niego moze byc nietak. Moglo byc tak, ze kiedyś było ok, a teraz jest taka lipa?
4. Na co jeszcze popatrzeć w tym badaniu? Widzę, ze z ruchliwością jest jeszcze nietak, ale na granicy, bo ma 31% a norma jest od 32.
ed i to nie jest tak, ze ani jeden plemnik nie jest prawidłowy, tylko 0%, oni nie badaja po kolei tych milionów plemników, tylko biora próbkę iluśtam i na tym badają w innej próbce mogłoby wyjśc 1%, chyba nie ma przedziałów 0,1-0,2-...-0,0% tylko 0 albo 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 20:19
-
Aglutynacja: nieobecna (brak-min.) Lepkość: w normie, pH 7,8
Leukocyty 0,1 x10 6 /mL (<1 x106 /mL)
Ruch postępowy 31%
Ruch niepostępowy 13%
Nieruchome 56%
Ala, ma ale sprzed 15 laty, to możliwe żeby po latach nie było prawidłowych plemników? Ani jednego?
Edycja: chwilowy jak chwilowy: na 21 cykli jedna ciąża biochemiczna ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 20:25
-
Ktosiowa, płodność męska spada po 40 rż (nie wiem, w jakim wieku jest Twój M), ale nawet wtedy liczy się tylko jeden zdrowy gigant Nie wiem, jak interpretować ilość tych leukocytów... ich ilość się zwiększa, jeśli jest stan zapalny (infekcja lub żylaki etc). Upał, rower i WIFI mordują plemniki. Spadek formy może być chwilowy. Wyników nasienia nie ocenia się również tylko i wyłącznie na podstawie jednego badania. A naprawa armii (spermatogeneza) trwa ok 90 dni, więc tyle średnio się czeka na powrót do płodności w sytuacji podjęcia leczenia/suplementacji Nie załamujcie się, tylko zadbajcie o siebie
ktosiowa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ktosiowa spokojnie teraz są upały dodatkowo jesli ma siedzacy tryb zycia ( prca ) to nastepny czynnik
ph macie ładne ruchliwosc też nie jest tragiczna bo praktycnie norma
to może byc pojedynczy wynik
jak chcecie sprawdzic to zrób powtórke wczesnie ale nie mniej niz 2 tyg po tym wyniku - najlepiej z posiewem niby macie leukocyty w normie ale kazde leukocyty jak się pojawiaja moga cos wykazac
nie zamartwij się na zapas - w tym momencie mozesz jedynie sprawdzic czy nie ma gorącej moszny i czy nie ma zgrubień - tylko to raczej jak juz bedzie po prysznicu jak bedziecie spokojnie szli juz spac
już nie raz widziałam że morfologia była 0% a pozniej była 5
nie kazdy plemnik nieprawidłowy nie da ciązy ten ktory ma uszkodzona witke moze byc wolny - moze nie przepłynac ale miec dobre DNA w główce plemnika
najbardziej kłopotliwe sa wady główek
póki co ładuj w niego duzo szpinaku - tam jest duzo kwasu foliowego jak nie lyka to daj mu kwas foliowy
luzne gacie zero sauny, jesli pali niech ograniczy % - sporadyznie i raczej omijajcie szerokim lukiem piwo i wódke
Edit na wątku My przed 30 była Misi@ jej mąż w dniu pozytywnego testu odebrał wyniki 0% prawidłowych plemnikow w tym momencie ich szczeście juz leży koło nichWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 21:24
ktosiowa, Blondik, Katarzyna87, pepsunieczka, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ktosiowa powiem to co mówie zawsze są plemniki jest szansa na ciąże
ja juz nie takie historie widziałam
na wątku bezplemnikowcy byla Robotka jej mąz nie maił wogole plemniko po 3 miesiacach leczenia mieli 44 mln i ciąąze
Ojejku dokładnie
także pierś do przodu
a na faceta taki wynik też działa motywująco żeby zadbać o siebie i nie myśleć ze problem jest po jednej stronie więc teraz niech komórke nosi nie w spodniach i dba o Was
Edit a jest moze ilośc komórek okrągłych , aggregacja ?? i ile dni mieliscie wstrzemiezliwosci ??
nie brał jakiś leków nie miał ostatno wysokiej gorączki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 21:37
ktosiowa, Blondik lubią tę wiadomość