X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę dodać, że oczywiście popieram wersję, że koleżanka Marz, a w sumie koleżanką bym jej nie nazwała zachowała się bardzo nietaktownie.

Podkreśliłam tylko fakt, że każde poronienie to strata dla kobiety i jedne odczują ją bardziej inne mniej, ale każda ma prawo do żałoby.

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina to oczywiste co piszesz ale trochę taktu przy takich porownaniach trzeba mieć. Właśnie dlatego że kazda przeżywa to inaczej a nie których rzeczy nie powinno się porownywać.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda strata boli nawet tego najmniejszego, bo często jest bardzo wyczekiwane. Nie można porównywać. Kazdy mierzy swoją miara-tego co przeżył w życiu. Koleżanka nietaktowna to fakt ale ona nie moze sobie wyobrazic co czułas. Dla niej ta maleńka strata to koniec swiata i wydaje sie jej że Ty tak samo przeżyłaś.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Słyszałam, że kończąc w pipce jest dziewczynka, w gardle chlopczyk...Ale nie wypowiadam się:p haha
    Mój małż zawsze twierdził, że chciałby córę. Myślę, że wiec, co robi :P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Słyszałam, że kończąc w pipce jest dziewczynka, w gardle chlopczyk...Ale nie wypowiadam się:p haha
    Chyba Basik i Baronowa mogą potwierdzić te teze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przezylm straty ale odliczalam najpierw do konca pierwszego trymestru(tu wiedzialam ze moze sie zdarzyc wszystko) potem do ukonczenia 20tc potem 24tc (bo juz potrafia wiele dzieci uratowac), potem znow kolejny jakis pulap i wiem ze strata juz po czasie kiedy sie czuje to dziecko o wiele baaardziej boli bo tak naprawde poki sie nie czuje to sie tylko wie ze sie jest w ciazy ale to dalej taka albstrakcja a po tym jak sie pierwszy ruch poczuje... A co dopiero sracic dziecko po donoszonej albo na porodowce...

Ja jak sobie mysle ze mogli mi Liwii nie uratowac ze to co wie wydarzylo bezposrednio zagrazalo jej zyciu i mojemu... To wolalabym umrzec z nia na tym stole operacyjnym niz przezyc smierc dziecka...

Dlatego podziwiam matki ktore to orzezyly i nie zwariowaly... Trzeba byc naprawde silnym.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja nie mogłam czytać jak u ciebie przebiegał poród. Nie znam cię osobiście a bardzo się o was bałam, bo wiem jak może być i jak potrafi być ciężko. Kuzynka straciła dziecko przez opieszałość lekarzy na porodówce i szczerze mówiąc gdyby nie ona, i jej dzieci urodzone po stracie, to już bym tu nie pisała...

Na razie nie wchodzę na fb. Muszę ochłonąć. Ale mnie to zabolało nie powiem..

Edit może najbardziej zabolało, że ktoś nagle próbuje rozdrapywać. Już powoli jakoś żyje a tu nagle ktos chce znać moje uczucia. Zapomnieć się nie da ale oddychanie już tak nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 21:30

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ilości poronień to nie jest ich więcej niż kiedyś tylko o możliwości jakie mamy teraz. Kiedyś kobieta nawet jak potrafiła monitorować cykl to nie miała bety, testy nie były ogólno dostępne.
    Dostawala okres albo nie. Do gina w 3 mc na 1 USG na którym i tak nic nie było widać.

ciri22, Maczek, Vesper lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jest tak jak piszesz Kasia. Moja mama była zdziwiona, że tyle badań miałam, tyle podglądań usg. Kiedyś to raptem 1-2 i koniec.

O biochemicznych nikt nie wiedział.

ciri22, pepsunieczka lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu <3

Ja to się cieszę ze wyjatkowo jak na siebie nie czytalam o zagrozeniach zwiazanychz nadcisnieniem w ciazy (ja mam droche medyczne wyksztalcenie i ciągoty wiec lubie duzo wiedzieć) tym razem poszlam Zielona i dobrze ze o tym wszystkim dowiedziałam się pozniej. Dziekuje lekarzom ktorzy nie bagatelizowali sprawy i mimo ze ja bardzo nie chciałam zostawili mnie w szpitalu i zbijali cisnienie. Pani ktora nawet nie byla na dyzurze (przyjechala do porodu kolezanki a pracowala w tym szpitalu) byla gotowa robic mi cesarke (siedziala w szpitalu az mnie ustabilizawali i przewiezli na oddzial ginekologiczny)

A pomyslec ze nie chciałam poczatkowo do tego szpitala.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Edit może najbardziej zabolało, że ktoś nagle próbuje rozdrapywać. Już powoli jakoś żyje a tu nagle ktos chce znać moje uczucia. Zapomnieć się nie da ale oddychanie już tak nie boli

I to jeszcze tym bardziej teraz, kiedy najprawdopodobniej nowy Fasol Ci się wgryza. To stanowczo jest zły moment na takie rozmowy z koleżanką.

ojejku, pepsunieczka, Vesper, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ja chyba nie sledzilam wtedy za bardzo porodu Twojego. Pamiętam ze codziennie patrzyłam czy są nowe zdjęcia brzuszka. I ten filmik dla mnie :-)

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Chyba Basik i Baronowa mogą potwierdzić te teze ;)
    Niestety nie potwierdzam. Ale ja to miałam dziedzica wywróżonego z kanapki z szynką więc gardło było zbędne :-P ;-)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj porod zakonczyl sie cesarka przez krwawienie w pierwszej fazie porodu spowodowanym przez przedwczesne odklejanie lozyska ale do szpitala trafialam dwa razy przed porodem z powodu wysokiego cisnienia a za drugim od razu mnie na porodowke polozyli bo chcieli indukowac jesli by mnie nie ustabilizowali (ale sie udalo i w szpitalu spedzilam 6dni za nim urodzilam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 22:55

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmy zmienmy temat na jakis weselszy co ? Bo ja coraz bardziej sie rozklejam.

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie czarownice, powrozycie strapionemu wedrowcowi???

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o Witku muzyku ulicy. Ostatnio nagral teledysk.

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia, sikałas dziś? Jestem w pierwszym rzędzie kibiców Twojej ciaży :D <3 :) jako prawdziwy fan czekam na obrazki z kreskami :)

giphy.gif

Vesper lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Marzusia, sikałas dziś? Jestem w pierwszym rzędzie kibiców Twojej ciaży :D <3 :) jako prawdziwy fan czekam na obrazki z kreskami :)
    Chyba jutro będzie sikać.

ojejku lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz, zaczęłam myślec i myśleć i faktycznie, są dwa nowe testy do laboratorium porównywanie intensywności kresek. Zaczekam NAWET do jutra <3 :)

‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ