Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa Chuj z wizyty. Doktorek chce dwie bety. Pytam sie go czy co tydzień mam wydawać 150 zł na bete i wizytę...
    Jest 10 tydzien
    Mam dość.
    Autentycznie.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co usg zrobić nie może? Na tym etapie już musi być serduszko.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Kurwa Chuj z wizyty. Doktorek chce dwie bety. Pytam sie go czy co tydzień mam wydawać 150 zł na bete i wizytę...
    Jest 10 tydzien
    Mam dość.
    Autentycznie.
    Zwariował?? Po co mu to jak ma usg.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxa Ale ze co? Nie zrobil Ci usg? Idz Ty do jakiegos innego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu, chyba faktycznie pełnia w pełni, bo ja się tylko przewalam z boku na bok. Brzuch mnie bolał, nawet mimo nospy. W dodatku była masakryczna burza, momentami strach mnie oblatywał, a ja raczej nie z tych, co się burzy boją.

Idę dzwonić do polskiego labu. Coś mi się kojarzy, że mają nieczynne w środę, to wtedy lepiej czekać z betą i zrobić wrotek+czwartek, czy poniedziałek+czwartek też ok? Najchętniej pojechałabym dzisiaj tam, wiadomo ;)

Dagn, mam tylko jedną zachciankę - proszę, niech będzie wszystko w porządku...

Saxa, to czekanie jest najgorsze. Nie masz namiarów na kogoś innego, sprawdzonego?

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej wtorek-czwartek :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxa. Ja miałam identyczny psychiatryk w domu. Doktorek bez spadku bety nie wypisał mu skierowania do szpitala. Czekałam jak na zbawienie aż zacznie spadać, wydalam na betę chyba z 400zl wówczas... A mi z dnia na dzień coraz bardziej waliło na dekiel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Saxa. Ja miałam identyczny psychiatryk w domu. Doktorek bez spadku bety nie wypisał mu skierowania do szpitala. Czekałam jak na zbawienie aż zacznie spadać, wydalam na betę chyba z 400zl wówczas... A mi z dnia na dzień coraz bardziej waliło na dekiel.
    Nie wyobrażam sobie takiej nerwówki :(
    Jak się czujesz, Ojejku? <3

P.S. Bez skrępowania trzepnijcie mnie, jak za bardzo będę się z pozytywnego testu cieszyć i za dużo pisać. Serio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:

Jak wyżej choć ja dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej bo beta rosła. I dopiero jak tam zaczęła mi spadac to zrobili mi łyżeczkowanie. Z głową do tej pory nie umię się ogarnąć, czekam aż kiedyś wysikam dwie kreski i urodzę zdrowego bobasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Nie wyobrażam sobie takiej nerwówki :(
    Jak się czujesz, Ojejku? <3

P.S. Bez skrępowania trzepnijcie mnie, jak za bardzo będę się z pozytywnego testu cieszyć i za dużo pisać. Serio.
    Nawet nie myśl, że za bardzo swirujesz, chwal się tutaj ciemniejącą kreska bez gadania, jestes teraz najszczęśliwsza na świecie, wiem o tym <3

u mnie juz ok, minęło 5 tyg, Ridża jak nie było tak nie ma, ale mam clo na następny cykl, mam też wiesiołka i steryda, nie zawaham się ich użyć :D wiec niebawem dołączam z pozytywnym testem, tylko Ridża mi brak, ostatni był w kwietniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, jak Ridża 2 lata nie miałam, w ramach leczenia endo.
    Co kilka miechów test robiłam, bo człowiek by nawet nie wiedział, jak by cudem wpadł :D
    A wiadomo, że los lubi zaskakiwać ;)

Powiem Wam, że drugi raz zaskoczyłam w momencie, kiedy cykl spisałam na straty :)
    W życiu to jednak jest przewrotnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Pamiętam, jak Ridża 2 lata nie miałam, w ramach leczenia endo.
    Co kilka miechów test robiłam, bo człowiek by nawet nie wiedział, jak by cudem wpadł :D
    A wiadomo, że los lubi zaskakiwać ;)

Powiem Wam, że drugi raz zaskoczyłam w momencie, kiedy cykl spisałam na straty :)
    W życiu to jednak jest przewrotnie :)

Coś jest z tą psychika jak się wyluzuje :)
    Impra będzie wszystko dobrze, chwal się bo takie krechy to radość dla oka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ owszem wizyta tak za 80 zł ale na czwartek dwie bety i znów wizyta. Zapytałam ile razy jeszcze i jaki to ma sens...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Coś jest z tą psychika jak się wyluzuje :)
    Impra będzie wszystko dobrze, chwal się bo takie krechy to radość dla oka :)
    Ja się po prostu pogodziłam z myślą, że biologiczną mamą może nigdy nie będę.
    I w końcu znalazłam w tym ukojenie.

Na jednych działa twarda walka. Na mnie działa pokora.
    Jak mantrę powtarzam sobie znowu, że będę cierpliwa i poradzę sobie ze wszystkim, co mnie czeka. Proszę, niech jest tak, jak ma być. Poczekam. A później dam radę.

Przestałam się ze sobą szarpać, na przekór otoczeniu.
    I znalazłam znowu mój spokój.
    A w nagrodę, po raz kolejny, dostałam coś PIĘKNEGO.

To nie jest pierwszy raz, kiedy w moim życiu dzieją się prawdziwe cuda, jak tylko poczuję taką wewnętrzną ciszę i całkowitą akceptację tego, co przynosi los.

Stelaż ze łzami w oczach cieszył się z pozytywnego testu.
    I zamotany powtarzał w kółko, że nie pamięta, kiedy był tak bardzo szczęśliwy.
    Ja pamiętam - wtedy, kiedy nagle uniknęłam ciężkiej operacji, kiedy diagnoza odwróciła się o 180 stopni. Wtedy też wszyscy patrzyli na mnie jak na wariatkę, kiedy nie płakałam, nie szarpałam się, tylko siedziałam w ciszy, a naokoło białe fartuchy szeptały "nowotwór złośliwy".

Proszę, z całego serca proszę, żeby było dobrze.
    A jeśli ma byc inaczej, to też... będzie dobrze.

<3 <3 <3

Blondik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, marzusiax, Emma80, Emma80, emaj, aleala, pepsunieczka, kattalinna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jagah, Modrzewiowa lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, wyruszyła się. Będziesz cudowną, mądra mama.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxa idź do zwykłego lekarza na NFZ powiedz ze cie boli z bólem muszą cie przyjąć da ci skierowania na bete

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja, musi być dobrze :) A coś z tym odpuszczeniem i wewnętrzną harmonią jest...
    A wracając do tych zachcianek - jasne, że przede wszystkim, żeby nic się nie działo. No ale sama przyznaj, że lody z czosnkiem nie zaszkodzą :D

Saxa, nie mam słów do tego Twojego lekarza o.O Co za problem zrobić usg, które wyjaśni wszystko, ech :(
    Może pojedź znów na IP? Tam Cię ostatnio dość dobrze potraktowali. Albo szukaj innego lekarza. Bo naprawdę się męczysz z tym :( A tak, na tym etapie, obraz usg będzie jasny i będziesz mogła zacząć coś działać, w tym czy innym kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:39

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Wtedy też wszyscy patrzyli na mnie jak na wariatkę, kiedy nie płakałam, nie szarpałam się, tylko siedziałam w ciszy, a naokoło białe fartuchy szeptały "nowotwór złośliwy".
    Ja to nazywam "szokiem". Miałam to samo czekając na cc... Do dziś mnie trzyma

edit. Na poprawę humoru :) Obudziłam się i myślałam, że w nocy mnie zgwałcił Ridż (w 16dc), bo miałam całą bieliznę mokrą. Lecę do wc, a tam bagno. No kurde jeszcze takiego tsunami nie miałam. Test Alexisowy dziś bez wątpliwości pozytywny więc liczę, że dołączę do brzuchatek :P

edit 2 Energylandia w Zatorze organizuje imprezę dla łowców pokemonów [url]https://www.facebook.com/events/1621258918184296/ [/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 16:12

nick nieaktualny, ktosiowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nfz kiepsko z terminem i moimi godzinami pracy. Dziś na IP dyzur ma kiepski lekarz. Pojade chyba do innego szpitala.

Impresja.wzruszylo mnie to co napisalas

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    edit 2 Energylandia w Zatorze organizuje imprezę dla łowców pokemonów [url]https://www.facebook.com/events/1621258918184296/ [/url]
    ja nie rozumiem fenomenu grania w pokemony, w życiu nie udostępniłabym widoku ze swojej kamery z telefonu, ludzie włączają aplikację w domach, w pracy, wszędzie, nie mając żadnej kontroli nad tym kto i w jakim celu magazynuje takie dane, pod pretekstem gry.
    Te same osoby zazwyczaj maja zaklejoną kamerkę w laptopie w obawie przed podglądaniem ;)

comment_1n4Lf7jiFcqFsK67kNg6Asg0P5fDDugf,w400.jpg

Blondik lubi tę wiadomość

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ