X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt, a ibuprofen jakiś? ibuprom, nurofen, ibum, mig, cokolwiek... Chyba że nie możesz. Nawet na wsi powinien się znaleźć, a mocniejszy.

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt ja zawsze biorę po dwie sztuki. Co minimum godzine. W zaleznosci od bolu. Czasami te dwie wystarcza czasami powtarzam.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam cukrzycę, to zawsze, jak się budziłam za wcześnie, to musiałam usnąć, zanim zgłodniałam. Jeśli zdazyłam zgłodnieć, to i tak był koniec spania ;)

EDIT: Moje dziecko dzisiaj upgrade'owało z noworodka na niemowlę.
    Tylko ten mój suwaczek coś zbyt szybko się suwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 13:32

Cytrynka_, Impresja, WiedźmaMaKota, kattalinna, Blondik, marzusiax, emaj lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdjęcie stópki zupgrade'owanej Zośki? :)

edit: najlepiej w zestawieniu z noworodkową stópką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:04

Impresja lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    A zdjęcie stópki zupgrade'owanej Zośki? :)

edit: najlepiej w zestawieniu z noworodkową stópką :D

O ja :D Ciężka sprawa, bo chwilowo ma na sobie pajaca i śpi zamotana w chuście. Może później się uda ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaskawie zgadzam się na później. W ostateczności. ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczku moze jakos wytrzymy do pozniej. Ale może być ciężko. Najwyżej bedziesz nas cucic

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Mniej więcej tak dzisiaj wyglądam ;)

http://iv.pl/images/89125458565785950574.jpg

P.S. Niezmiennie kocham pełnię. Ty, Marzu, też taka wymięta chodzisz?

marzusiax lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Maczku moze jakos wytrzymy do pozniej. Ale może być ciężko. Najwyżej bedziesz nas cucic

Ty to miałaś dzisiaj testa osikać, a nie osikałaś, to wiesz. Poganiać stopy nie masz prawa :P

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam osikac na 2300.wzielyscie mnie z zaskoczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Cyt, co to się z Tobą dzieje? ;)

Powiedzcie, że mogę kawę...
    Jak nigdy nie piję, tak dzisiaj chyba nie wydolę.

http://iv.pl/images/83419389055566947557.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impra spokojnie mozesz kawe w ciazy. Chyba do 5 filizanek mozna spokojnie wypic. Ja nie pijam kawy a w pierwszym trymestrzr dziec zaczynalam od kawy z ekspresu z mlekien bo inaczej sie nie dalo

To ja wbijam ze zdjeciami mojego dziecka ;D
    91b30a681a88eaedmed.jpg

662abd95a892132dmed.jpg

97800bcfcabb25femed.jpg

Impresja, Cytrynka_, myshka84, WiedźmaMaKota, kattalinna, Blondik, marzusiax, przyszła mama 2, Amelcia, emaj lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego masz nie móc kawy o.O? Są dozwolone dwie filiżanki dziennie, jeśli mnie pamięć nie myli, jakieś 200mg kofeiny dziennie można ;)
    Zazdroszczę ^^ w 1 trym mnie odrzuciło, dopiero od 2 tygodni wróciłam do rozpuszczalnej z mlekiem rano.

A :D cieszę się, że u drugiego lekarza było wszystko jak trzeba i zobaczyliście serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:09

Impresja, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam w stanie pić kawy, na sam zapach chciał wpadać blejk.
    Więc gdyby miało zaszkodzić, to najwyżej wróci ;) taka magia I trymestru ;)

Dagn_ lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kumam tego. Pełnia i nów to jest dla mnie jakiś survival. Z bólu w nocy nie spałam. Choćbym miałam się skichać, to po ciąży pełny post Dąbrowskiej, oczyszczanie jelit, wątroby i odrobaczanie profilaktycznie. Jak po tym mi te noce koszmarne nie przejdą, to już nie mam pomysłu.

Edek: Dzieć ma tętno na górnej granicy, około 180. Moje własne zawsze szybuje, przynajmniej 100. Od lat unikam kofeiny i pseudoefedryny, bo po nich czasem dobijam do 140 i zaczynam mieć problemy z oddychaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj az fziecko sie urodzi to razem bedzieci w nocy ryczec. Do 4 miesiaca mojego dziecka pelnia nie ruszala. Teraz trzy noce wyjete z zycia. Od dzis stosuje czarna magie. Zaslaniam zaslony i stawiam wode w miseczce na parapecie. Wiedzmowe sposobu musza isc w ruch (u mojej ciotki jej dzieci tez tak reaguja na pelnie...)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Nie kumam tego. Pełnia i nów to jest dla mnie jakiś survival. Z bólu w nocy nie spałam. Choćbym miałam się skichać, to po ciąży pełny post Dąbrowskiej, oczyszczanie jelit, wątroby i odrobaczanie profilaktycznie. Jak po tym mi te noce koszmarne nie przejdą, to już nie mam pomysłu.

Edek: Dzieć ma tętno na górnej granicy, około 180. Moje własne zawsze szybuje, przynajmniej 100. Od lat unikam kofeiny i pseudoefedryny, bo po nich czasem dobijam do 140 i zaczynam mieć problemy z oddychaniem.

Ja w ciazy tetno 150 standardowo. Dziecku dobijalo do 200... Ktg wlaczalo sie co minute u nas a leki na obnizenie tetna nic nie dawaly... Moje dziecko do tej pory ma tetno w gornej granicu. Dostalismy skietowanie do kardiologa bo do tego szmery doszlu ale pediatra powiedzia ze u niektoruch taka uroda wiec zeby sie nie przejmowac ;)

Mysle ze slaba kawka z mlekiem Ci nie zaszkodzi (moj chlop pije mocna kawe i jemu ani tetno ani cisnienie nie skacze po niej ;p)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Poczekaj az fziecko sie urodzi to razem bedzieci w nocy ryczec. Do 4 miesiaca mojego dziecka pelnia nie ruszala. Teraz trzy noce wyjete z zycia. Od dzis stosuje czarna magie. Zaslaniam zaslony i stawiam wode w miseczce na parapecie. Wiedzmowe sposobu musza isc w ruch (u mojej ciotki jej dzieci tez tak reaguja na pelnie...)
    To jest niesamowite, jaki wpływ ma księżyc.
    A ta woda, to na co? :D

Edek: Jeszcze mały update w temacie trzymania wagi ;)
    http://iv.pl/images/36852080321228731536.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:28

ciri22, Cytrynka_, kattalinna, marzusiax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno cala energia sie kumuluje,jak to moja mama mowi "ksiezyc patrzy w wode az sie zapatrzy i nie zsyla zlych snow na dziecko" ;p bierzesz gleboki talerz i lejesz wodu tylko na dnie (jak bedzie za duzo to wyleje sie). I stawiasz na oknie. Podobno dziala ;p

Ja bede dzis probowac. Wiem na pewno ze jak za duzo wody jest to rzeczywiscie sie wylewa ;)

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta kawa to roznie. Ja po kawie nawet mocnej bede spac jak na narkozie. Temu oszczednie ja pije.

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ