Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygląda trochę jak kurczak. Mam nadzieje, że nie jest płochliwy i eksmituje się dopiero w kwietniu.
Edit jak się nie mylę to blizna po cc też się wepchała do kadruWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:45
Maczek, Blondik, kattalinna, Impresja, ciri22, Dagn_, Cytrynka_, Jagah, Basik122, ktosiowa, emaj lubią tę wiadomość
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnyOjejku, Marzu, aaaaaaaa, cudnie!
Tak bardzo się cieszę!
Marzu, zarobki można spokojnie powiedzieć, że takie jak w Pl, tylko ze znaczkiem $ na początku. Najniższa stanowa wzrosła z $8 do $10 na godzinę, ale mnóstwo ludzi za taką najniższą właśnie pracuje. Asystentka pielęgniarki zarabia poniżej $12/h, office manager niecałe $17/h, a ludzie bez studiów z uśmiechem na twarzy potrafią wyciągnąć dużo więcej. Polak na budowie $20/h, Polska sprzątaczka $12-$20/h w zależności czy używa do pracy własnego auta. Najlepiej oczywiście mają się Ci, co prowadzą własny biznes, nawet mały, bo założenie i koszty prowadzenia firmy nie są duże, a różnica w zarobkach kolosalna. Znam Polki, które prowadzą własne mini firmy sprzątające - pracują same albo biorą 1-2 osoby do pomocy. W takim układzie jakieś $50 za godzinę im wychodzi myślę, sądząc po cenach za taką usługę w okolicy. Ale fakt faktem, pracuje się inaczej. Ci ludzie najzwyczajniej w świecie zapieprzają, tutaj każdy biega, a nie chodzi. Tempo pracy jest zupełnie inne. Mnóstwo ludzi pracuje na 2 etatach, bierze nadgodziny. W USA żyje się pracą, w Europie jeszcze jednak szanuje się czas własny i rodzinę.
Edek: Peps mnie oświeciła, więc zmieniam adresatkęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 16:18
-
nick nieaktualny
-
kattalinna wrote:Znalazłam sklep stacjonarny z takimi rzeczami niedaleko mojej pracy niestety internetowo nie mają kieliszków, ale za to inne fajne rzeczy. Zobaczę jaki wybór na żywo. Dzięki Zuu
-
nick nieaktualnyBasik super!
U gina ok. Wedlug niego wszystko ok. Bol typowo spowodowany hormonami po ciazy. Powiedzial ze czasem tak sie zdarza. Znaczy ze niebawem bedzie okres.
Mamy. Pozwolenie na robienie dziecica jak tylko wroci plodnoscBaronowa_83, kattalinna, Blondik lubią tę wiadomość
-
Basik122 wrote:Mieszkanie mam takie że się nie nalatam. Ale mam nadzieję ze jak już zacznie sam chodzić to w końcu przestanie się ciągle drzeć że mu z oczu zniknełam.
Mój odkryl ze leżenie jest okropne. Takze przede mną kilka miesięcy miauczenia. -
kattalinna wrote:Stacjonarnie to samo co w sieci. Zakupiłam uroczą miseczkę, taką na orzeszki czy inne drobne rzeczy. Mnie się podoba ale ceny tych cynowanych naczyń kosmiczne...
Zależy, jak się upoluje, czasem się trafi okazjakattalinna lubi tę wiadomość
-
Co tu ostatnio tak cicho. Żadnych dyskusji o zakupach. Miało byc o jakupach ale o zakupach tez może byc
Tyle nowych ciąż a nic o blejkach.
Może ktos cos opisze. Ja np. Testuje śliwki z kawą ale jakup mnie olewa.
A wiecie ze dalej nie mam łazienki. Ale mam kafelki. Syn zaczął pierwsza klasę. Takze będzie rano wesoło. -
A najgorsze ze nie wiadomo ile będzie do tej szkoły chodzil.
Mamy rocznice 28 października zaczynam podejrzewac ze Jacek chce mi podarowac zwrot mieszkania wtedy i lazienke;)Basik122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry! Ja niestety bez ciazuni ale z blejkien i jakupem.
Przetestowalam wczoraj sukienke i dezodorant w kulce na uda zeby sie nie obcieraly i oglaszam ze dziala! Caly dzien po jednym smarowaniu nie obcieraly mi sie uda! Pierwszy raz od lat w lato zalozylam sukienke i nie cierpie.kattalinna lubi tę wiadomość