X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Wiedźmuszki!

Zaniedbałam Was przez weekend, bo sobotę spędziłam na powietrzu ze swoją pierworodną, bo nagły atak wiosny nie pozwolił nam gnuśnieć w murach. Za to wczoraj energia mnie opuściła i dzień cały spędziłam snując się po domu w mizernej wegetacji.

Kacha mam nadzieję, że Cię wypuszczą. Słońce za oknem, szkoda czasu na leżenie w szpitallnym wyrze...

Byłam podglądnąć Fasola :) Miałam iść później, ale ponieważ biegam na zajęcia fitness i wszędzie trąbią, że należy z lekarzem skonsultować ten pomysł, to dla świętego spokoju poszłam i skonsultowałam. Mogę ćwiczyć. Bez ekscesów. Ale mogę. Fasol rośnie. Wprawdzie wiek ciąży na podstawie USG nieco się różni od tego wynikającego z daty ostatniej miesiączki, ale nie jest to nic nadzwyczajnego. Akcję serca powiedział, że najprawdopodobniej widzi, ale potwierdzi na następnej wizycie bo jest wcześnie... No i tyle.

Pokazałam małżowi zdjęcie jego nowego potomka i lekko przybladł. Wprawdzie podobno błogosławieni, którzy nie widzieli a uwieżyli, ale mój mąż jak widać musiał zobaczyć, żeby dotarło...

Przedstawiam Fasola:

2096980_groch.jpg

PS. Zaglądnęłam od niechcenia na jakieś fora na fioletowej i więcej tego nie uczynię... Teksty w stylu "zabolało mnie dzisiaj w okolicy pępka, czy to może być coś złego", albo "wcale dzisiaj jeszcze nie rzygałam, czy to oznacza, że z dzieckiem coś nie tak?" wyprowadziają mnie z mojego Zen...

lauda., Maczek, Blondik, Basik122, odrobinacheci lubią tę wiadomość

9ewngzu39q9xq1ud.png
    [*] 13.04.2015 Mały Fasol 9tc
    relgf71x2unwek7b.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina, cudowne wieści!!! Gratuluję, fasol jak się patrzy!

A co do fioletu... no to już kiedyś swoje zdanie wyraziłam: fiolet to zuooo, ciemnogród i mega korba do nakręcania się ;)
    Pozostańmy w naszym wiedźmowym ogrodzie Zen, a czas upłynie nam szybko, w miłej atmosferze wzajemnego zrozumienia czystej postaci ironii i sprośnego poczucia humoru :D

Ralpina, Maczek lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralpina cudny fasol :) rosnijcie spokojnie.
    Katarzyna mam nadzieje ze szybko do domu wrócicie:)
    Pozdrowienia ze słonecznego grodu Kraka :)

Ralpina lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ralpina, fasol jak się patrzy. Gratulacje :)

Lauda, coś mi się wydaje, że kolejny piątek 13-go, to kilka z Nas będzie tak samo spędzało :P

lauda., Ralpina lubią tę wiadomość

• lauda. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludu, ale byłby czaddd... Wiedźmowa porodówka online na ovu :D :D :D

Ralpina, Amelcia lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mieli mi zrobić USG i do domu, ale jakiś przypadek jest i nie ma mi go kto zrobić. Mam jeszcze godzinę by dostać wypis, a potem czekanie do jutra :/

Ralpina super bobas :) oczami wyobraźni widzę glowe, ręce... :*

Ralpina lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyno... A nie ma opcji wyjść do domu i się na USG jutro zglosić? Wiem, że brzmi abstrakcyjnie, ale w niektórych szpitalach się przepustki praktykuje (sama byłam na takowych przy różnych okazjach), ale jak nic się nie dzieje i USG ma być formalnością, to może przepustka? Czyli formalnie jeszcze Cię nie wypiszą, ale wypuszczą? Możesz zapytać, jak zdychasz tam już z nudów i koniecznie chcesz do domu.

PS. Wyobraźnię masz bujną :) Ja tych zdjęć USG nigdy nie umiem oglądać i nawet jak już rzeczywiście widać ręce i nogi, to wszyscy są w stanie wśród tych czarno-białych mazaków je odnaleźć tylko nie ja. Płeć naszej córki mój małż wypatrzył wcześniej niż learz, a ja nie byłam w stanie określić czy aktualnie na monitorze głowa czy pupa...

9ewngzu39q9xq1ud.png
    relgf71x2unwek7b.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleb z masłem! Ach, takie luksusy! Choć brakuje mi w tym zestawieniu łyżki najtańszej marmolady z... owoców, bliżej niesprecyzowanych, bądź też pięciocentymetrowej, rozgotowanej parówki.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja mialam we wrzesniu zbaieg, pielegniarki rozdawały obiad...pytam się co jest na drugie danie (bo ja jestem ztych, co nie wszystko jedzą i nie chciałam brac niepotrzebnie)...one mowią: yyy, ziemniaki yyyyyyy z zielonym sosem :P

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmolada, parówki... delicje :)

Dzisiaj nie wyjdę, dostawałam jakieś leki, po których odstawieniu (od dzisiaj) trzeba monitorować pacjenta przez dobę :(

Czekam na luksusowy obiad za godzinę...Mam smaka na pierogi a pewnie będzie - jak pisała Blondik - z zielonym sosem :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja leżałam, to było na oddziale kilka kobitek z cukrzycą. Te to dopiero miały problem... Specjalistyczna "dieta cukrzycowa" na tym oddziale obejmowała to samo żarcie, co dla wszystkich, czyli np. naleśnik z dżemem na obiad, a na resztę posiłków sterta białego chleba i (a jakże) nieśmiertelny kawałek masła i łyżka marmolady.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naleśnik z dżemem...gdzie takie luksusy :) Zuzzi, wiem żeś lokalna, więc już mi tu pisać - jak na spowiedzi :p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    jak ja mialam we wrzesniu zbaieg, pielegniarki rozdawały obiad...pytam się co jest na drugie danie (bo ja jestem ztych, co nie wszystko jedzą i nie chciałam brac niepotrzebnie)...one mowią: yyy, ziemniaki yyyyyyy z zielonym sosem :P

Szpinaczek, mniam, mniam. :) ;)

Ja jak ostatnio byłam, to nie było nawet tak źle. Tyle, że nie miałam okazji poznać wielu specjałów, bo wolno mi było tylko dietę lekkostrawną, a jak operację miałam w środę (nie jadłam już od wtorku w południe - tylko lekka zupka) to pierwszy posiłek to była zupka mleczna w sobotę rano. Mniaaaaam, jaka pyyyszna! Naprawdę, aż się wzruszyłam jak jadłam, mimo że za mlekiem nie przepadam, a za zupami tym bardziej. ;) A żołądek tak się skurczył, że niewiele zjadłam i już byłam pełna.
    A w pierwszym dniu był nawet ryż z jabłkami na drugie danie, ale mi nie dali, bo myśleli, że kolejnego będzie operacja, a przesunięta była w końcu o jeszcze jeden dzień. Takie pyszności mnie ominęły, grr. ;)

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligota, CSK ;) I to było już dawno, jeszcze za poprzedniej władzy ordynatorskiej. A nowy ordynator podobnoż zrobił tam remont i teraz oddział jest wypaśny :D

EDIT: A zaraz naprzeciwko jest Kolejowy. Też wyglądało, że go remontowali całkiem niedawno. Tam się podobno świetnie rodzi, bo położne są kochane :D Zresztą w CSK też były fajne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:31

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Ligota, CSK ;) I to było już dawno, jeszcze za poprzedniej władzy ordynatorskiej. A nowy ordynator podobnoż zrobił tam remont i teraz oddział jest wypaśny :D

Ja byłam w tym samym. :)

Maczek lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już wiem gdzie takie dobre żarełko, tu obiad miał być pół godziny temu, jeszcze nie dotarł.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Ralpina Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Kacha? Jadłaś? Czy z dłodu padłaś? Bo nic się nie odzywasz, zaczynam się o Ciebie martwić... :)

9ewngzu39q9xq1ud.png
    relgf71x2unwek7b.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepło się zrobiło, na ulicy się zaroiło od mamuś-ciężarówek :D Dzisiaj widziałam trzy, a na krótkim dystansie dreptałam.

Fajnie się na nie patrzy, jak się tak toczą, takie piłeczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 15:49

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    333 strona! Wiedzmowy znak ;)

lauda. lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • sniezka81 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chudnę, odkąd piję ocet dwa razy dziennie po dwie łyżki (ale ten mój, taki mało octowy) to nie chce mi się słodyczy ( umnie w pracy to plaga, pacjenci znoszą tonami), ograniczyłam mięso do sztuki na obiad i ewentualnie dwóch plasterków do kanapki na sniadanie lub kolacje, owoce tylko do południa i jem równo co trzy godziny. Biorę cokolwiek jako posiłek, oby było w granicach 200-300 kcal, czyli kanapka i jogurt naturalny, albo jogurt i owoc, albo sałata z jakimś warzywem i vinegretem i jogurt. Bazuję na stylu żywienia diety z vitalii,bo kiedys się na niej odchudzałam i mi zeszło 8 kg przy diecie na małżonka (2000kcal) a jemu 16 kg.
    Od czwartku mam ataki mdłości, nie biorę niestety tego za sławetny pierwszy objaw, ale za spadające mi na przedwiośniu żelazo:( muszę iść je zbadać.

w1hgp1.png

40cs + 8mscy visanne
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ