Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik wirtualnie przesyłam Ci mój luuuz, którego mam w zapasie Wszystko będzie dobrze! Oddechów głębokich kilka weź i nie bój nic. Czekam niecierpliwie na wieści.
Ja ze słabych doświadczeń gastronomiczno-szpitalnych wspominam mizerny czas kiedy to 10 lat temu wpadłam pod Tico, leżałam połamana (ręka, noga... mózg na ścianie ), a pani salowa stawiała mi posiłki na szafce obok łóżka. Najczęściej była mama, która mi to żarcie do ust wpakowała. Jak jej nie było to zupa stała i stygła... Na szczęście przy dawkach morfiny które dostawałam nie byłam za bardzo ani głodna ani wkurwiona... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Utworzyłam dziś stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się to rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...może dotrze to do ludzi tych mniej życzliwych,może zmienią swoje egoistyczne zachowanie...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
-
jestem już po, naczekałam się, że hej;)
wszystko jest dobrze;) dzidzius ma 3,79cm co idealnie zgadza się z dniem podanym na suwaczku. słychac jego serduszko;) dostałam skierowanie na bezpłatne usg prenatalne i kolejne l4:) ulżyło mi;) ufff:0 później wrzucę zdjęcie;)
buziaki!!!!Amelcia, lady kiara, Maczek, Eva82, Emma80, lauda., Ralpina, odrobinacheci, anja83, Katarzyna87, zwei_kresken, WiedźmaMaKota, Shibuya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondik wrote:jestem już po, naczekałam się, że hej;)
wszystko jest dobrze;) dzidzius ma 3,79cm co idealnie zgadza się z dniem podanym na suwaczku. słychac jego serduszko;) dostałam skierowanie na bezpłatne usg prenatalne i kolejne l4:) ulżyło mi;) ufff:0 później wrzucę zdjęcie;)
buziaki!!!!
Blondik, to super wieści
Blondik lubi tę wiadomość
-
Blondik wspaniale odpoczywajcie.
Ja dzis w pracy uprawiałam opierdalanctwo zaawansowane, Eh jak mi sie nic nie chce. W domu czeka winko a moze jeszcze piesela na bieg zabiorę. On ma wiecej do zarzucenia niż jaBlondik lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Blondik wrote:jestem już po, naczekałam się, że hej;)
buziaki!!!!
Świetnie!Blondik lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Piekna inicjatywa, tylko czemu przez fejszbuczka? Nie ufam fajszbuczkowym profilom. Najpierw się pod piękną nazwą zbiera fanów, a potem opycha ich na allegro. Biznesik się kręci.
A lajki nic nie zmieniają, serio. Od lajków dzieci w Afryce nie mają więcej kaszki, od lajków ludzie nie dostają ajfonów bez folii na wyświetlaczu za free.
Lepiej zwrócić w autobusie uwagę delikwentowi, że obok niego stoi ciężarna, albo schorowana osoba. Bo ciężarne to tylko procent osób, którym bezpieczniej podczas jazdy siedzieć. Nie rozumiem, dlaczego ciężarne miałyby być bardziej faworyzowane od staruszek i niepełnosprawnych?
A najlepiej samemu ustąpić miejsce. Lajki nic tu nie zmienią.WiedźmaMaKota, Blondik lubią tę wiadomość
-
Większość fejsbookowych lajkowiczów właśnie siedzi ze słuchawkami w uszach, wpatrzeni w ekranych telefonów i udają, że nic nie widzą...DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
Blondik super - prawie 4cm ma już Twój fasol! Kawał bobaska
Lauda w ciąży nie powinno się głaskać brzucha. Dowiedziałam się o tym w szpitalu teraz. Leżałam z dziewczynami, którym spinała się macica (twardy brzuch). To niestety jeden z efektów wiecznego masowania, dotykania, miziania.
Jak już to powinno się przyłożyć rękę i trzymać w bezruchu.
A propos akcji fejsbukowej i ustępowaniu miejsca - cóż, jeśli ktoś się za dzieciaka tego nie nauczył, teraz też tego robić nie będzie, choćby miliony na aukcję zostały wydane.
Ja gdy widzę starsza osobę ustępuję, ale jak widzę wypindrzoną lalunię dalszej daty, która bierze laskę w łapę i biegnie do busa, przed lustrem spędziła z 30 min, żeby fejsa umalować, a teraz mi stęka i jęka do ucha to sorry - ja też wracam po 8-10h pracy i mam prawo być zmęczona.
Szczerze to jeszcze nie widziałam by taka pindunia sama ustępowała miejsca babulińce - bo to inny typ starszej osoby.
Z CYKLU ZŁA DZISIEJSZA MŁODZIEŻ W BUSIE
1) Koleżanka moja miała dość mały brzuch w ciąży (całej), w 8 mc była w listopadzie, więc opatulona jakimś ponczem nie eksponowała swojego brzucha tak bardzo. Siedziała w busie, a obok jakieś baby (podobno wcale nie stare) dyskutują jaka ta młodzież jest teraz okropna. Zwróciła im uwagę, że jest 8mc ciąży i czy coś im nie pasuje. Sfochały się i powiedziały "przecież nie o Pani mówiłyśmy" - jaaa yhym
2) Siedzi wypindrzona pindziunia - lat ok. 50 - na miejscu dla matki z dzieckiem w busie. Stoję obok. Wjeżdża do busa matka z wózkiem. Wózek stawia w miejscu do tego przeznaczonym, wyciąga z 6mc szkraba i idzie do tej babki, żeby ta jej miejsca ustąpiła. Pindzia się nagadała, ale wstała. Potem rozmawiała z koleżanką, jaka ta dzisiejsza młodzież jest zła.
Koniec esejuBlondik lubi tę wiadomość
-
Koleżanka mi kiedyś opowiadała jak jechała ze swoją znajomą autobusem. Wracały ze szkoły rodzenia, w zaawansowanych już ciążach, czego nie było widać, bo było ciasno i zasłaniały je fotele. Też podobno jakieś paniusie głośno komentowały zachowanie dzisiejszej młodzieży. Podobno nieźle je zatkało jak dziewczyny w końcu wstały i zaczęły się toczyć do wyjścia.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...