Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma80 wrote:Dawajcie Wiedźmuszki jakieś fajne sprawdzone przepisy, gdzie głównym składnikiem jest korzeń pietruchy.
Zaraz mnie zemdli totalnie, bo uzupełniając kurację nażarłam się żurawiny.
A pietruchę polecam jakby co. Już kiedyś sprawdziła się rewelacyjnie. Mam nadzieję, że teraz też przyniesie oczekiwany efekt.
Frytki z pietruchy z piekarnika są przyzwoite.
Można jeszcze pjure zrobić, ale nie zjesz go tyle, co ziemniaczanego, bo za słodkie. Ja przyprawiam czili i pieprzem, żeby nie było deserkiem...
Ale z pietruchy to wolę zdecydowanie natkę. Uważam, że pesto pietruszkowe przewyższa wielokrotnie to z bazylii... Mmmm... -
nick nieaktualnyzuzzi wrote:Może u mnie jest jeszcze za wcześnie na bagno... Tak je pielęgnuję, mogłoby już się pojawić, z czystej uprzejmości
Moje to bym musiała też do tygodnia wyhodować.
Idę łeb w łeb z Zwei nawet z Alexis możemy bawić w tym samym czasie ja chyba w Wielki Piątekzwei_kresken lubi tę wiadomość
-
Ja też wole natkę i można ja wcisnąć nawet na kanapkę. A z korzenia to nawet zupke krem sobie zrób i odmien trochę jej mdły smak."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
zwei_kresken wrote:Frytki z pietruchy z piekarnika są przyzwoite.
Można jeszcze pjure zrobić, ale nie zjesz go tyle, co ziemniaczanego, bo za słodkie. Ja przyprawiam czili i pieprzem, żeby nie było deserkiem...
Ale z pietruchy to wolę zdecydowanie natkę. Uważam, że pesto pietruszkowe przewyższa wielokrotnie to z bazylii... Mmmm...
Widziałam w necie jakieś zapiekanki, czy pasztety z korzeniem pietruszki, ale właśnie nie chcę żeby było za słodkie.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Jak byłam dzieckiem, to na zapalenie pęcherza pomagały mi jeszcze nasiadówki na ciepły napar z rumianku.
A natka pietruszki nie będzie równie dobra, co korzeń? Mi natka bardziej wchodzi. Można ją nawet od biedy wrzucić w blender i koktajl zrobić.
A korzeń z pietruchy możesz jeszcze surowy wrzucić w sokowirówkę razem z innymi warzywami i pić soczek, nie powinno jej być tak bardzo czuć.
-
No właśnie podobno ma być korzeń i to wywar.
Potwierdzam skuteczne działanie.
Nie wiem jak będzie teraz, ale kiedyś to mnie już nieźle bolało i po kilka kropli w kibelku zostawiałam, a że to był weekend, to do lekarza nie dało się iść. W sumie to nawet nie wiem czemu na pogotowie nie pojechałam. Ale na szczęście sposób z mądrej książki okazał się skuteczny.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
zuzzi wrote:Jak byłam dzieckiem, to na zapalenie pęcherza pomagały mi jeszcze nasiadówki na ciepły napar z rumianku.
Właśnie sobie szykuję termofor do łóżka.
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Ja myślę, że ta pietruszka to działa przez vit C, a napar jej nie niszczy?
Nie wiem. na zapalenia miejsc intymnych dobra też kora dębu-nasiadówka (albo moja leniwa metoda: wywar wlewam do wanny podczas kąpieli)."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Oł maj gat! nadrobiłam Was.
1. Zuzzi, ja piłam dokładnie ten syrop. Bagno pojawiło się ok. 10 dc.
2. Emma, z pierdruszki to właśnie jakieś raczej desery wychodzą: np. budyń można i jest całkiem przyjemny. Na słono, no to tak jak pisze Zwei: fryty z piekarnika, chipsy z piekarnika z ostrymy przyprawami.
3. Dlaczego ja otrzymuję karne kutasy, a Mar jest w cionszy bo zezwymiotowaua...??? -
kolejny dobrze rokujący wątek na forum;) heh
a oto i mój fasolniewiele widać, ale niby wszyscy wypatrzyli nos
wypatrzcie i Wy coś ładnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 07:11
lady kiara, lauda., Ralpina, zwei_kresken, Emma80, Maczek, odrobinacheci, Eva82, Basik122 lubią tę wiadomość
-
Dobra, wiem że minęłam się z powołaniem, bo czytanie USG to mój talent - mówiąc nieskromnie :p
Dla tych, którzy nie wiedzą co gdzie jest, poniżej instrukcja
Blondik mam nadzieję, że się nie sfochasz, oczywiście piękna fasolka! Każda zazdrości ślicznej foci :*
Blondik, Marribell, zwei_kresken, momo1009, Emma80, WiedźmaMaKota, Maczek, odrobinacheci, Eva82, Basik122 lubią tę wiadomość
-
Yousee wrote:Ja myślę, że ta pietruszka to działa przez vit C, a napar jej nie niszczy?
Nie wiem. na zapalenia miejsc intymnych dobra też kora dębu-nasiadówka (albo moja leniwa metoda: wywar wlewam do wanny podczas kąpieli).
Nie wiem czy witamina C, czy coś innego, ale skoro działa to chyba nie niszczy.
A tak gwoli ścisłości- jakby ktoś chciał kiedyś skorzystać - to nie napar (zalanie gorącą wodą), a wywar (gotowanie). Taka zupka z samej pietruchy.
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Katarzyna87 wrote:Dobra, wiem że minęłam się z powołaniem, bo czytanie USG to mój talent - mówiąc nieskromnie :p
Dla tych, którzy nie wiedzą co gdzie jest, poniżej instrukcja
Blondik mam nadzieję, że się nie sfochasz, oczywiście piękna fasolka! Każda zazdrości ślicznej foci :*
Rzeczywiście masz talent.
Nawet Bukę wypatrzyłaś. To co Ty w chmurach widzisz?Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Czesc dziewczyny.
Szukam fotografa, filmowca i dzwiekowca ktorzy beda mi towarzyszyc podczas robienia kupy. Interesuje mnie tez transmisja on-line. Moze ktorys z szejkow arabskich zaplaci za dostep w petrodolarach? Porod on-line jest juz passe. Teraz trzeba czegos mocniejszego. Defekacja on-line.lauda., odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Czesc dziewczyny.
Szukam fotografa, filmowca i dzwiekowca ktorzy beda mi towarzyszyc podczas robienia kupy. Interesuje mnie tez transmisja on-line. Moze ktorys z szejkow arabskich zaplaci za dostep w petrodolarach? Porod on-line jest juz passe. Teraz trzeba czegos mocniejszego. Defekacja on-line.
UWAGA! OSTRZEGAM! Nie czytać w czasie jedzenia, lub gdy się ma słabe nerwy.
Spóźniłaś się. Na moje nieszczęście trafiłam kiedyś dawno w necie na filmik z jakiegoś spektaklu chyba teatru alternatywnego (czy czegoś w tym stylu).
Pani wygrzebywała z majtek ręką...
A ludzie na widowni klaskali...
Obawiam się, że nawet nam się nie śniło, ani nie byłybyśmy tu w stanie wymyślić tak dziwnych rzeczy, na które by ludzie już wcześniej nie wpadli i nie zrobili.
No, niektórzy podobno nawet w czasie pytongowania lubią się posilić małym co nie co.
Jakoś sobie tego nie wyobrażam...
Z góry przepraszam jeśli ktoś się poczuł urażony lub zniesmaczony.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...