X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Ja widziałam:) ja i mój mężu jesteśmy serialowymi pożeraczami :D
    u mnie Ridżu też coś się tli w podbrzuszu. .

edit: dopadł mnie mój comiesięczny ból z cyklu "poddaje się, nie robię dzieci, mam to w dupie"... macie jakieś sprawdzone sposoby jak to zwalczyć? Dodam że wino już nawet nie pomaga.

Mar, ja tam bym zjadla galaretke z truskawkami i bita smietana ogladajac stare bajki disneya typu spiaca krolewna i ryczac na nich jak bobr. Pozniej wysmialabym sama siebie i by mi bylo troche lepiej :P ale wstyd :D

Lena87, Maczek lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Co jakiś czas wpadam do Was troszkę podglądnąć o czym skrobiecie ;)
    Banan na pyszczku za każdym razem jest ;D

sądziłam że ja mam nie równo pod kopułką ale niektóre wasze teksty Mnie zabijają ;)

Sam ten wątek to jest niezły odmóżdżacz - Comedy Central ma na noc przy Was :D

Pozdrawiam :D

• mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mar, ja tam bym zjadla galaretke z truskawkami i bita smietana ogladajac stare bajki disneya typu spiaca krolewna i ryczac na nich jak bobr. Pozniej wysmialabym sama siebie i by mi bylo troche lepiej :P ale wstyd :D
    Vuko! genialny plan! ściągam już Piękną i Bestię :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez cos obejrze bo mnie boli XD mam popcorn :P milego ogladania!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Vuko! genialny plan! ściągam już Piękną i Bestię :)

Ostatnio jestem na bieżąco z bajkami i po za oczywiście kultowymi pozycjami - Śpiąca Królewna, Kopciuszek, Królewna Śnieżka, Piękna i Bestia, wszelakimi Dumboo, Dzwoneczkami, Dzwonnikami i innymi bardzo lubię bajki "serialowe" czyli Smurfy i Scoobiego ;)

A z nowszych moim hitem jest Odlot - Bajka dla "starszych" dzieci, czyli dla mnie ;)

Jak poznałem Waszą matkę fajne, ale ostatni sezon oglądałam tylko po co, żeby wiedzieć jak się skończy. Brakowało mi w nim "chalange accepted" Barneya, który miał milion pomysłów jak poderwać laskę ;D

A pamiętacie: Tyryrururu TO DŻORDŻ DŻETSON! Tyryrururu SYNEK ELROY...żona DŻEJN...córka DŻUDIT :) I Astro ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:24

Vuko, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Nie dokończyłam czwartego sezonu. Zastanawiam się, w którym momencie jest aktualnie akcja i jak przebrnęli przez wszystkie wątki i postacie poboczne, które niemiłosiernie ciągnęły się przez cały, podwójny, wieeeeeelostronnicowy tom sagi, nie zanudzając przy tym całkowicie widzów ;) Zlepili fabułę z kilku części, żeby się przeplatała? Okrasili jeszcze większą dawką brutalnego seksu?
    No i co im zostało jeszcze do odegrania w serialu, jeśli skorzystali z fabuły dalszych części?

Która czytała, a nie tylko oglądała i mi odpowie? :D
    Odkąd przeczytałam wszystkie wydane części z serii minęło trochę czasu, a że jest tam aktualnie tak dużo wątków nie umiem sobie na już przypomnieć wszystkiego co się działo. Na pewno wątek Brana Starka został w 4 sezonie ukazany prawie do ostatniej wydanej książki i np. teraz w serialu w ogóle się nie pojawi. Ciekawostki będą u Arya'y Stark, która zamieszka w Braavos. Upodlenie Cersei też może być ciekawe. Daenerys będzie mieć problem ze smokami i z harpiami. Jon będzie się miotał na murze pomiędzy dwoma królami. Nie wiem co pokarzą w serialu, ale scenarzyści co jakiś czas odchodzą od fabuły książki. Przynajmniej potrafią ładnie i zgrabnie pozbierać wszystkie wątki, które Martin w książce porozrzucał i ciężko to samemu ogarnąć. W każdym razie mają jeszcze co pokazać w tym sezonie, ale kolejne? Chyba musiałyby wyjść poza dostępne części książek, a Martinowi się nie spieszy do wydania "Wichrów zimy". Ale ja tam i tak będę oglądać :)

Maczek, mar lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, no Jestsonowie to przeciez kultowa pozycja :D a pamietacie hity jak weszlo cartoon network na antene? Typu super cow albo dexter laboratory? :D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobinacheci, dzięki za zreferowanie. :)
    Scenę z Cersei chętnie bym akurat zobaczyła :P Dany to akurat ciągle ma jakieś problemy, to już jest nudne :P
    A tak to czwartego sezonu nie obejrzałam, bo już mnie męczył. Zrzuciłam to na karb zastoju akcji w książce. Pamiętam, że było mi ciężkoooooo przebrnąć przez dalsze tomy, za dużo wątków i postaci pobocznych. A nawet ten ostatni też był ciężko, bo niby coś się już działo, ale też niewiele z tego pamiętam poza odczuciem oczekiwania, aż się wreszcie coś zacznie rozwiązywać.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zaczęłam oglądać też Odlot i się poryczałam... oni też chcieli mieć dziecko! :( widzieli nawet chmurki na niebie w postaci małych dzieci.. a potem siedzą u lekarza i płaczą... pewnie się okazało, że ona ma endometriozę :( zobaczcie - 1 min 30 sek. -->
    https://www.youtube.com/watch?v=klJcD6HyeOg

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar ja tez wyłam jak bóbr na tej bajce,piękna i zyciowa.

BTW w naszych polskich serialach typu, "Na wspólnej"," Barwy szczęścia " itp są przeróżne wątki, rozwody, przygotowania do ślubu, ten tego zdradził, ta jest w zagrożonej ciąży, ten umarł, a nigdy nie ma wątku o tym ze para stara się o dziecko,pokazana cala droga jak chodzą do lekarza,jak cierpią,..nie ma:\ to może dlatego mnie te seriale nie interesują: p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:30

• mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailen w "Na dobre i na złe" ostatnio był odcinek gdzie u kobietki zdiagnozowano endometriozę (wcześniej podejrzewano raka) - po czym lekarze jej powiedzieli, że nigdy nie będzie mogła mieć dzieci. Spróbujcie sobie wyobrazić jaka złosć mnie ogarnęła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar to jakieś buraki chyba kręcą co życia i chorób do wyleczenia nie znają;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    no to zaczęłam oglądać też Odlot i się poryczałam... oni też chcieli mieć dziecko! :( widzieli nawet chmurki na niebie w postaci małych dzieci.. a potem siedzą u lekarza i płaczą... pewnie się okazało, że ona ma endometriozę :( zobaczcie - 1 min 30 sek. -->
    https://www.youtube.com/watch?v=klJcD6HyeOg

Mar na bank nie miała endometriozy, bo z nią można mieć dzieci :*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mar na bank nie miała endometriozy, bo z nią można mieć dzieci :*
    Masz rację - dziękuję :* wybaczcie mi mój spadek progesteronu ^^

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:

Lubię mieć rację :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Katarzyna, no Jestsonowie to przeciez kultowa pozycja :D a pamietacie hity jak weszlo cartoon network na antene? Typu super cow albo dexter laboratory? :D
    O, uwielbiałam je! zwłaszcza krowę!!

A Simpsonów? Oglądałyście Simsonów?? Najlepiej w oryginalnej wersji, żaden dubbing nie podrobi przekleństw Hommera :D

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to ptak? Czy to samolot? NIEEEE TO SUPERKROWA!!! Hahaha

momo1009 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Mar, w serialach stosują takie uproszczenia praktycznie w każdej dziedzinie, że nawet nie warto się nad tym zastanawiać. Bo o ile prościej jest wyjaśnić powód niepłodności jednym wpadającym w ucho słowem "endometrioza" niż tłumaczyć medyczne zawiłości, jak by to miało miejsce w rzeczywistości. Konsultant medyczny w serialach to dla mnie jakiś człowiek-widmo.

A propos, taka tematyka pojawiła się też w filmie (i teraz serialu) "Służby specjalne", w którym się zakochałam. Podobnie jak we wcześniejszym Pitbullu Patryka Vegi

odrobinacheci lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w serialu Usta Usta (TVN) jedna para nie potrafiła zajść - choć nie pamiętam czemu. Zdecydowali się w końcu na adopcję i jak już dziecko było "wybrane" ona zaszła w ciążę. Niestety na końcu serialu ginie, ale motyw próby zajścia był.

Maialen, mar lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się Kasiu na ten serial nie natknełam niestety, ale prawda jest ze śluby,rozwody i sama ciąża jest w prawie każdym serialu,a w dzisiejszych czasach gdzie coraz więcej ludzi ma problemy z płodnością te wątki są malo poruszane. Trudno zostają tylko dobre filmy dla mnie:)

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ