X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Ja widziałam:) ja i mój mężu jesteśmy serialowymi pożeraczami :D
    u mnie Ridżu też coś się tli w podbrzuszu. .

edit: dopadł mnie mój comiesięczny ból z cyklu "poddaje się, nie robię dzieci, mam to w dupie"... macie jakieś sprawdzone sposoby jak to zwalczyć? Dodam że wino już nawet nie pomaga.

Mar, ja tam bym zjadla galaretke z truskawkami i bita smietana ogladajac stare bajki disneya typu spiaca krolewna i ryczac na nich jak bobr. Pozniej wysmialabym sama siebie i by mi bylo troche lepiej :P ale wstyd :D

Lena87, Maczek lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Co jakiś czas wpadam do Was troszkę podglądnąć o czym skrobiecie ;)
    Banan na pyszczku za każdym razem jest ;D

sądziłam że ja mam nie równo pod kopułką ale niektóre wasze teksty Mnie zabijają ;)

Sam ten wątek to jest niezły odmóżdżacz - Comedy Central ma na noc przy Was :D

Pozdrawiam :D

• mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mar, ja tam bym zjadla galaretke z truskawkami i bita smietana ogladajac stare bajki disneya typu spiaca krolewna i ryczac na nich jak bobr. Pozniej wysmialabym sama siebie i by mi bylo troche lepiej :P ale wstyd :D
    Vuko! genialny plan! ściągam już Piękną i Bestię :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez cos obejrze bo mnie boli XD mam popcorn :P milego ogladania!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Vuko! genialny plan! ściągam już Piękną i Bestię :)

Ostatnio jestem na bieżąco z bajkami i po za oczywiście kultowymi pozycjami - Śpiąca Królewna, Kopciuszek, Królewna Śnieżka, Piękna i Bestia, wszelakimi Dumboo, Dzwoneczkami, Dzwonnikami i innymi bardzo lubię bajki "serialowe" czyli Smurfy i Scoobiego ;)

A z nowszych moim hitem jest Odlot - Bajka dla "starszych" dzieci, czyli dla mnie ;)

Jak poznałem Waszą matkę fajne, ale ostatni sezon oglądałam tylko po co, żeby wiedzieć jak się skończy. Brakowało mi w nim "chalange accepted" Barneya, który miał milion pomysłów jak poderwać laskę ;D

A pamiętacie: Tyryrururu TO DŻORDŻ DŻETSON! Tyryrururu SYNEK ELROY...żona DŻEJN...córka DŻUDIT :) I Astro ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:24

Vuko, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Nie dokończyłam czwartego sezonu. Zastanawiam się, w którym momencie jest aktualnie akcja i jak przebrnęli przez wszystkie wątki i postacie poboczne, które niemiłosiernie ciągnęły się przez cały, podwójny, wieeeeeelostronnicowy tom sagi, nie zanudzając przy tym całkowicie widzów ;) Zlepili fabułę z kilku części, żeby się przeplatała? Okrasili jeszcze większą dawką brutalnego seksu?
    No i co im zostało jeszcze do odegrania w serialu, jeśli skorzystali z fabuły dalszych części?

Która czytała, a nie tylko oglądała i mi odpowie? :D
    Odkąd przeczytałam wszystkie wydane części z serii minęło trochę czasu, a że jest tam aktualnie tak dużo wątków nie umiem sobie na już przypomnieć wszystkiego co się działo. Na pewno wątek Brana Starka został w 4 sezonie ukazany prawie do ostatniej wydanej książki i np. teraz w serialu w ogóle się nie pojawi. Ciekawostki będą u Arya'y Stark, która zamieszka w Braavos. Upodlenie Cersei też może być ciekawe. Daenerys będzie mieć problem ze smokami i z harpiami. Jon będzie się miotał na murze pomiędzy dwoma królami. Nie wiem co pokarzą w serialu, ale scenarzyści co jakiś czas odchodzą od fabuły książki. Przynajmniej potrafią ładnie i zgrabnie pozbierać wszystkie wątki, które Martin w książce porozrzucał i ciężko to samemu ogarnąć. W każdym razie mają jeszcze co pokazać w tym sezonie, ale kolejne? Chyba musiałyby wyjść poza dostępne części książek, a Martinowi się nie spieszy do wydania "Wichrów zimy". Ale ja tam i tak będę oglądać :)

Maczek, mar lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, no Jestsonowie to przeciez kultowa pozycja :D a pamietacie hity jak weszlo cartoon network na antene? Typu super cow albo dexter laboratory? :D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobinacheci, dzięki za zreferowanie. :)
    Scenę z Cersei chętnie bym akurat zobaczyła :P Dany to akurat ciągle ma jakieś problemy, to już jest nudne :P
    A tak to czwartego sezonu nie obejrzałam, bo już mnie męczył. Zrzuciłam to na karb zastoju akcji w książce. Pamiętam, że było mi ciężkoooooo przebrnąć przez dalsze tomy, za dużo wątków i postaci pobocznych. A nawet ten ostatni też był ciężko, bo niby coś się już działo, ale też niewiele z tego pamiętam poza odczuciem oczekiwania, aż się wreszcie coś zacznie rozwiązywać.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zaczęłam oglądać też Odlot i się poryczałam... oni też chcieli mieć dziecko! :( widzieli nawet chmurki na niebie w postaci małych dzieci.. a potem siedzą u lekarza i płaczą... pewnie się okazało, że ona ma endometriozę :( zobaczcie - 1 min 30 sek. -->
    https://www.youtube.com/watch?v=klJcD6HyeOg

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar ja tez wyłam jak bóbr na tej bajce,piękna i zyciowa.

BTW w naszych polskich serialach typu, "Na wspólnej"," Barwy szczęścia " itp są przeróżne wątki, rozwody, przygotowania do ślubu, ten tego zdradził, ta jest w zagrożonej ciąży, ten umarł, a nigdy nie ma wątku o tym ze para stara się o dziecko,pokazana cala droga jak chodzą do lekarza,jak cierpią,..nie ma:\ to może dlatego mnie te seriale nie interesują: p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:30

• mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mailen w "Na dobre i na złe" ostatnio był odcinek gdzie u kobietki zdiagnozowano endometriozę (wcześniej podejrzewano raka) - po czym lekarze jej powiedzieli, że nigdy nie będzie mogła mieć dzieci. Spróbujcie sobie wyobrazić jaka złosć mnie ogarnęła :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar to jakieś buraki chyba kręcą co życia i chorób do wyleczenia nie znają;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    no to zaczęłam oglądać też Odlot i się poryczałam... oni też chcieli mieć dziecko! :( widzieli nawet chmurki na niebie w postaci małych dzieci.. a potem siedzą u lekarza i płaczą... pewnie się okazało, że ona ma endometriozę :( zobaczcie - 1 min 30 sek. -->
    https://www.youtube.com/watch?v=klJcD6HyeOg

Mar na bank nie miała endometriozy, bo z nią można mieć dzieci :*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mar na bank nie miała endometriozy, bo z nią można mieć dzieci :*
    Masz rację - dziękuję :* wybaczcie mi mój spadek progesteronu ^^

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:

Lubię mieć rację :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Katarzyna, no Jestsonowie to przeciez kultowa pozycja :D a pamietacie hity jak weszlo cartoon network na antene? Typu super cow albo dexter laboratory? :D
    O, uwielbiałam je! zwłaszcza krowę!!

A Simpsonów? Oglądałyście Simsonów?? Najlepiej w oryginalnej wersji, żaden dubbing nie podrobi przekleństw Hommera :D

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to ptak? Czy to samolot? NIEEEE TO SUPERKROWA!!! Hahaha

momo1009 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Mar, w serialach stosują takie uproszczenia praktycznie w każdej dziedzinie, że nawet nie warto się nad tym zastanawiać. Bo o ile prościej jest wyjaśnić powód niepłodności jednym wpadającym w ucho słowem "endometrioza" niż tłumaczyć medyczne zawiłości, jak by to miało miejsce w rzeczywistości. Konsultant medyczny w serialach to dla mnie jakiś człowiek-widmo.

A propos, taka tematyka pojawiła się też w filmie (i teraz serialu) "Służby specjalne", w którym się zakochałam. Podobnie jak we wcześniejszym Pitbullu Patryka Vegi

odrobinacheci lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale w serialu Usta Usta (TVN) jedna para nie potrafiła zajść - choć nie pamiętam czemu. Zdecydowali się w końcu na adopcję i jak już dziecko było "wybrane" ona zaszła w ciążę. Niestety na końcu serialu ginie, ale motyw próby zajścia był.

Maialen, mar lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się Kasiu na ten serial nie natknełam niestety, ale prawda jest ze śluby,rozwody i sama ciąża jest w prawie każdym serialu,a w dzisiejszych czasach gdzie coraz więcej ludzi ma problemy z płodnością te wątki są malo poruszane. Trudno zostają tylko dobre filmy dla mnie:)

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ