Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwielbiam Was i wspólnie zaśpiewam UDROŻNIONA UDROŻNIONAAAAAA
Maczek, Basik122 lubią tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
mar wrote:No nie daliście się nabrać baby jedne
no tak większość z Was zna moją zasadę "żadnych testów przed @"
Yousee dałaś rade:) dostałaś jakis antybiotyk? Ja brałam po zabiegu lactovaginal u piłam dużo kefirow żeby się ustrzec Ibisha
My nie som takie głuptole, jak żeś myślała!3 dni do Ridża, a ta nam pociska takie fleki ;p
Maczek, Blondik lubią tę wiadomość
-
Bolało mnie w sumie z 10 sekund, bałam sie ze bedzie gorzej, ale do przeżycia. Całość trwała moze z 7 minut, ale potem leżałam 2 godz. po zastrzyku znieczulajacym.
Nie dostałam antybiotykumam nadzieje ze nic sie nie stanie bez niego.
Na szczęście to juz za mną i najważniejsze że nie odebrali mi nadziei
Basik122, Eva82, momo1009, WiedźmaMaKota, Maczek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
Księga Hioba -
lauda. wrote:Cześć, dzięki za kciukasy.
Mój człowieczek urósł o 3 mm i CRL dzisiaj wynosi 8,1 mm, co jest zgodne z wiekiem na swuwaczku (6+5 tc). Serduszko pięknie bije, FHR 120 ud/min.
Trochę się tym zmartwiłam, że to za mało, ale gineks mówi, że to jeszcze norma. Co ma być, to będzie, nie?
Yousee, teraz skupiam się w trzymaniu kciuków na Tobie.
P.S. Przyznać się cioci Laudzie, kto testuje wkrótce?? Pamiętam, że w święta kilka czarowniczek miało sikać na magiczne różdżki testowe
Gratuluję Lauda
Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikować -
Shibuya, znalazłam w necie że do 13 tyg nie ma znaczenia ile jest uderzeń.
Dziewczyny wiecie cos wiecej?Shibuya lubi tę wiadomość
Księga Hioba -
Shibuya wrote:Gratuluję Lauda
Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikowaćShibuya, lauda. lubią tę wiadomość
-
Pozwolę się wtrącić, jako że czasem Was podczytuję, ale nigdy się nie udzielam
Moja malutka w 7t5d miała FHR 139 (teraz ma 8 miesięcy), ale na pewno wszystko jest w porządku, po prostu dzidzia była zrelaksowana
Nie martwcie się na zapas, naprawdę, w niczym to nie pomoże
Shibuya, lauda. lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyHej laski!
A ja też byłam dzisiaj na podglądaniu mojego malutkiego człowieczka
Ma już przeszło 13 mm. Było wiać ładnie główkę, a lekarz nawet widział zawiązki rączek i nóżek
Mówił, że on nawet widzi już takie szczegóły jak nosek i żuchwę. Dla mnie to oczywiście wszystko nie było widoczne. Serducho waliło jak szalone (moje przy okazji też)
Pytaliśmy o sprawdzania tętna dzidziusia, to powiedział, że jeśli nie ma wątpliwości czy wszystko jest w porządku to przed dwunastym tygodniem nie powinno się niepotrzebnie "robić Dopplera"
Ale fajne uczucie zobaczyć takie małe serducho walące jak szalone
Za chwilę wkleję fotę w pamiętniku
odrobinacheci, Yousee, lauda., Basik122, WiedźmaMaKota, Emma80, Maczek lubią tę wiadomość
-
czytam, że na tym etapie to od 110 do 150, a poniżej to albo wady rozwojowe płodu albo ryzyko obumarcia. W książce którą mam "w oczekiwaniu na dziecko" z kolei piszą, że w 6 tygodniu serduszko dziecka bije 80 razy na minutę.
Już sama nie wiem w co wierzyć, ale mimo wszystko zaczęłam się martwić.
Wizytę u swojego lekarza mam 9 kwietnia, więc na szczęście niedługo, zobaczę wtedy czy wszystko jest ok. Ale jak wyszłam od lekarza zafascynowana i wniebowzięta, tak teraz boję się cieszyć -
Nie czytaj nic na ten temat! Będzie wszystko dobrze, a jak będziesz się zamartwiać to nie pomożesz fasolowi.
Luz w dupie i pozytywne nastawienieShibuya, lauda., Maczek lubią tę wiadomość
Księga Hioba -
Niestety nie unikniesz internetu, mądrych internetowych wskazówek i rad w ciąży
Ja wręcz przesadzałam, miałam w ciąży 16 USG i z 8 pobytów w szpitalu, wszystko mnie schizowało
Myślałam, że skończy się w dniu porodu... Jasne
Bóle brzuszka, nieodpowiedni kolor kupki, ulewanie, nieznany bliżej rodzaj płaczu, ząbkowanie. Martwić będziemy się już zawsze, jesteśmy matkami, niezależnie od tego jak długo już nimi jesteśmy
Shinbuya, spokoju Ci życzę, choć wiem jak niełatwo o niego. Daj znać 9.04, na pewno wejdę i poczytam dobre wieściCzuję dziewczynkę, skoro takie niespodzianki od samego początku robi
Blondik lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm