X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was i wspólnie zaśpiewam UDROŻNIONA UDROŻNIONAAAAAA

Maczek, Basik122 lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar a jaki test robiłaś? ;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Mar a jaki test robiłaś? ;)

Stawiałam na obecność cycków ;p ale Mar się nie odniosła jeszcze do mojej wiadomości ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle żeby nie robiła testy na menopauze ;-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar? :D

Yousee no super :D. Zdaj relację jak było. Bolało coś?

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee właśnie, opowiedz coś więcej jak wyglądało badanie z Twojej perspektywy. Też było takie bolesne jak u Mar?

• mar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie daliście się nabrać baby jedne :D no tak większość z Was zna moją zasadę "żadnych testów przed @"

Yousee dałaś rade:) dostałaś jakis antybiotyk? Ja brałam po zabiegu lactovaginal u piłam dużo kefirow żeby się ustrzec Ibisha

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rzeszowie zapowiadają się białe święta :P Właśnie sypie śnieg :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    No nie daliście się nabrać baby jedne :D no tak większość z Was zna moją zasadę "żadnych testów przed @"

Yousee dałaś rade:) dostałaś jakis antybiotyk? Ja brałam po zabiegu lactovaginal u piłam dużo kefirow żeby się ustrzec Ibisha

My nie som takie głuptole, jak żeś myślała! :) 3 dni do Ridża, a ta nam pociska takie fleki ;p

Maczek, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    W Rzeszowie zapowiadają się białe święta :P Właśnie sypie śnieg :)
    U mnie też prze moment waliła śniegiem ale białych świąt bym nie chciała :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolało mnie w sumie z 10 sekund, bałam sie ze bedzie gorzej, ale do przeżycia. Całość trwała moze z 7 minut, ale potem leżałam 2 godz. po zastrzyku znieczulajacym.
    Nie dostałam antybiotyku :( mam nadzieje ze nic sie nie stanie bez niego.

Na szczęście to juz za mną i najważniejsze że nie odebrali mi nadziei :)

Basik122, Eva82, momo1009, WiedźmaMaKota, Maczek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda. wrote:
    Cześć, dzięki za kciukasy.
    Mój człowieczek urósł o 3 mm i CRL dzisiaj wynosi 8,1 mm, co jest zgodne z wiekiem na swuwaczku (6+5 tc). Serduszko pięknie bije, FHR 120 ud/min.
    Trochę się tym zmartwiłam, że to za mało, ale gineks mówi, że to jeszcze norma. Co ma być, to będzie, nie? :)

Yousee, teraz skupiam się w trzymaniu kciuków na Tobie.

P.S. Przyznać się cioci Laudzie, kto testuje wkrótce?? Pamiętam, że w święta kilka czarowniczek miało sikać na magiczne różdżki testowe ;)

Gratuluję Lauda :)
    Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikować :(

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, znalazłam w necie że do 13 tyg nie ma znaczenia ile jest uderzeń.
    Dziewczyny wiecie cos wiecej?

Shibuya lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Gratuluję Lauda :)
    Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikować :(
    Mnie gin powiedział że martwić trzeba się kiedy na tym etapie ciąży 6w6d serduszko bije poniżej 90 :-)

Shibuya, lauda. lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę się wtrącić, jako że czasem Was podczytuję, ale nigdy się nie udzielam ;) Moja malutka w 7t5d miała FHR 139 (teraz ma 8 miesięcy), ale na pewno wszystko jest w porządku, po prostu dzidzia była zrelaksowana :P Nie martwcie się na zapas, naprawdę, w niczym to nie pomoże :)

Shibuya, lauda. lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!

A ja też byłam dzisiaj na podglądaniu mojego malutkiego człowieczka :)
    Ma już przeszło 13 mm. Było wiać ładnie główkę, a lekarz nawet widział zawiązki rączek i nóżek :D
    Mówił, że on nawet widzi już takie szczegóły jak nosek i żuchwę. Dla mnie to oczywiście wszystko nie było widoczne. Serducho waliło jak szalone (moje przy okazji też) :D

Pytaliśmy o sprawdzania tętna dzidziusia, to powiedział, że jeśli nie ma wątpliwości czy wszystko jest w porządku to przed dwunastym tygodniem nie powinno się niepotrzebnie "robić Dopplera"

Ale fajne uczucie zobaczyć takie małe serducho walące jak szalone :D :D :D

Za chwilę wkleję fotę w pamiętniku :D

odrobinacheci, Yousee, lauda., Basik122, WiedźmaMaKota, Emma80, Maczek lubią tę wiadomość

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam, że na tym etapie to od 110 do 150, a poniżej to albo wady rozwojowe płodu albo ryzyko obumarcia. W książce którą mam "w oczekiwaniu na dziecko" z kolei piszą, że w 6 tygodniu serduszko dziecka bije 80 razy na minutę.
    Już sama nie wiem w co wierzyć, ale mimo wszystko zaczęłam się martwić.
    Wizytę u swojego lekarza mam 9 kwietnia, więc na szczęście niedługo, zobaczę wtedy czy wszystko jest ok. Ale jak wyszłam od lekarza zafascynowana i wniebowzięta, tak teraz boję się cieszyć

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj nic na ten temat! Będzie wszystko dobrze, a jak będziesz się zamartwiać to nie pomożesz fasolowi.
    Luz w dupie i pozytywne nastawienie :)

Shibuya, lauda., Maczek lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wsparcie, faktycznie za dużo czytam, już dostałam opiernicz i zakaz od męża i mamy :) chociaż ciężko mieć LWD przy takim małym człowieczku :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie unikniesz internetu, mądrych internetowych wskazówek i rad w ciąży ;) Ja wręcz przesadzałam, miałam w ciąży 16 USG i z 8 pobytów w szpitalu, wszystko mnie schizowało :D Myślałam, że skończy się w dniu porodu... Jasne :P Bóle brzuszka, nieodpowiedni kolor kupki, ulewanie, nieznany bliżej rodzaj płaczu, ząbkowanie. Martwić będziemy się już zawsze, jesteśmy matkami, niezależnie od tego jak długo już nimi jesteśmy :)

Shinbuya, spokoju Ci życzę, choć wiem jak niełatwo o niego. Daj znać 9.04, na pewno wejdę i poczytam dobre wieści :) Czuję dziewczynkę, skoro takie niespodzianki od samego początku robi ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ