X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was i wspólnie zaśpiewam UDROŻNIONA UDROŻNIONAAAAAA

Maczek, Basik122 lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar a jaki test robiłaś? ;)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Mar a jaki test robiłaś? ;)

Stawiałam na obecność cycków ;p ale Mar się nie odniosła jeszcze do mojej wiadomości ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle żeby nie robiła testy na menopauze ;-D

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar? :D

Yousee no super :D. Zdaj relację jak było. Bolało coś?

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee właśnie, opowiedz coś więcej jak wyglądało badanie z Twojej perspektywy. Też było takie bolesne jak u Mar?

• mar Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie daliście się nabrać baby jedne :D no tak większość z Was zna moją zasadę "żadnych testów przed @"

Yousee dałaś rade:) dostałaś jakis antybiotyk? Ja brałam po zabiegu lactovaginal u piłam dużo kefirow żeby się ustrzec Ibisha

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rzeszowie zapowiadają się białe święta :P Właśnie sypie śnieg :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    No nie daliście się nabrać baby jedne :D no tak większość z Was zna moją zasadę "żadnych testów przed @"

Yousee dałaś rade:) dostałaś jakis antybiotyk? Ja brałam po zabiegu lactovaginal u piłam dużo kefirow żeby się ustrzec Ibisha

My nie som takie głuptole, jak żeś myślała! :) 3 dni do Ridża, a ta nam pociska takie fleki ;p

Maczek, Blondik lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    W Rzeszowie zapowiadają się białe święta :P Właśnie sypie śnieg :)
    U mnie też prze moment waliła śniegiem ale białych świąt bym nie chciała :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolało mnie w sumie z 10 sekund, bałam sie ze bedzie gorzej, ale do przeżycia. Całość trwała moze z 7 minut, ale potem leżałam 2 godz. po zastrzyku znieczulajacym.
    Nie dostałam antybiotyku :( mam nadzieje ze nic sie nie stanie bez niego.

Na szczęście to juz za mną i najważniejsze że nie odebrali mi nadziei :)

Basik122, Eva82, momo1009, WiedźmaMaKota, Maczek, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda. wrote:
    Cześć, dzięki za kciukasy.
    Mój człowieczek urósł o 3 mm i CRL dzisiaj wynosi 8,1 mm, co jest zgodne z wiekiem na swuwaczku (6+5 tc). Serduszko pięknie bije, FHR 120 ud/min.
    Trochę się tym zmartwiłam, że to za mało, ale gineks mówi, że to jeszcze norma. Co ma być, to będzie, nie? :)

Yousee, teraz skupiam się w trzymaniu kciuków na Tobie.

P.S. Przyznać się cioci Laudzie, kto testuje wkrótce?? Pamiętam, że w święta kilka czarowniczek miało sikać na magiczne różdżki testowe ;)

Gratuluję Lauda :)
    Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikować :(

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, znalazłam w necie że do 13 tyg nie ma znaczenia ile jest uderzeń.
    Dziewczyny wiecie cos wiecej?

Shibuya lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Gratuluję Lauda :)
    Trochę mnie wystraszyłaś jednak, byłam dzisiaj na usg, co prawda nie u swojego lekarze i ciąża wg usg to 6 tydzień 6 dzień, mój mały człowieczek ma 9 mm a FHR to 100 ud/min. Pytałam trzy razy czy wszystko ok, mówiła że tak. Skoro Twój lekarz mówi, że bicie serca Twojej fasolki jest jeszcze w normie, to mojej pewnie już nie.. niepotrzebnie też zaczęłam czytać na ten temat jak wyszłam i trochę się podłamałam i zaczęłam panikować :(
    Mnie gin powiedział że martwić trzeba się kiedy na tym etapie ciąży 6w6d serduszko bije poniżej 90 :-)

Shibuya, lauda. lubią tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę się wtrącić, jako że czasem Was podczytuję, ale nigdy się nie udzielam ;) Moja malutka w 7t5d miała FHR 139 (teraz ma 8 miesięcy), ale na pewno wszystko jest w porządku, po prostu dzidzia była zrelaksowana :P Nie martwcie się na zapas, naprawdę, w niczym to nie pomoże :)

Shibuya, lauda. lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski!

A ja też byłam dzisiaj na podglądaniu mojego malutkiego człowieczka :)
    Ma już przeszło 13 mm. Było wiać ładnie główkę, a lekarz nawet widział zawiązki rączek i nóżek :D
    Mówił, że on nawet widzi już takie szczegóły jak nosek i żuchwę. Dla mnie to oczywiście wszystko nie było widoczne. Serducho waliło jak szalone (moje przy okazji też) :D

Pytaliśmy o sprawdzania tętna dzidziusia, to powiedział, że jeśli nie ma wątpliwości czy wszystko jest w porządku to przed dwunastym tygodniem nie powinno się niepotrzebnie "robić Dopplera"

Ale fajne uczucie zobaczyć takie małe serducho walące jak szalone :D :D :D

Za chwilę wkleję fotę w pamiętniku :D

odrobinacheci, Yousee, lauda., Basik122, WiedźmaMaKota, Emma80, Maczek lubią tę wiadomość

• Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam, że na tym etapie to od 110 do 150, a poniżej to albo wady rozwojowe płodu albo ryzyko obumarcia. W książce którą mam "w oczekiwaniu na dziecko" z kolei piszą, że w 6 tygodniu serduszko dziecka bije 80 razy na minutę.
    Już sama nie wiem w co wierzyć, ale mimo wszystko zaczęłam się martwić.
    Wizytę u swojego lekarza mam 9 kwietnia, więc na szczęście niedługo, zobaczę wtedy czy wszystko jest ok. Ale jak wyszłam od lekarza zafascynowana i wniebowzięta, tak teraz boję się cieszyć

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj nic na ten temat! Będzie wszystko dobrze, a jak będziesz się zamartwiać to nie pomożesz fasolowi.
    Luz w dupie i pozytywne nastawienie :)

Shibuya, lauda., Maczek lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za wsparcie, faktycznie za dużo czytam, już dostałam opiernicz i zakaz od męża i mamy :) chociaż ciężko mieć LWD przy takim małym człowieczku :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie unikniesz internetu, mądrych internetowych wskazówek i rad w ciąży ;) Ja wręcz przesadzałam, miałam w ciąży 16 USG i z 8 pobytów w szpitalu, wszystko mnie schizowało :D Myślałam, że skończy się w dniu porodu... Jasne :P Bóle brzuszka, nieodpowiedni kolor kupki, ulewanie, nieznany bliżej rodzaj płaczu, ząbkowanie. Martwić będziemy się już zawsze, jesteśmy matkami, niezależnie od tego jak długo już nimi jesteśmy :)

Shinbuya, spokoju Ci życzę, choć wiem jak niełatwo o niego. Daj znać 9.04, na pewno wejdę i poczytam dobre wieści :) Czuję dziewczynkę, skoro takie niespodzianki od samego początku robi ;)

Blondik lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ