Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
saxatilia wrote:Gratuluje
A moja beta 2,3 w normach ciaza podana dopiero od 5,8
Moze byc jeszcze po poprzedniej cionzy ?
Po pierwsze - może być po poprzedniej
Po drugie - ja miałam taką wartość miesiąc po łyżeczkowaniu i lekarz powiedział, że taka beta to nie beta, że kobiety bez ciąży taką też miewają
lauda. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
saxatilia wrote:Ok super
Ralpina, toż to gigant! [czekam na uszczypliwe uwagi Koleżanek Wiedźmuszek, że mój pytong musi być niewielkich rozmiarów skoro jara mnie 0,5cm]
Widzisz, wszystko jest inaczej niż ostatnio, idź tą drogą Kobito!Ralpina lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:
Ralpina, toż to gigant! [czekam na uszczypliwe uwagi Koleżanek Wiedźmuszek, że mój pytong musi być niewielkich rozmiarów skoro jara mnie 0,5cm]
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Już raz dałaś Nam Zwei do zrozumienia, że pytong Twojego małża jest idealnie pasujący do Twej jamki
Muszę się pożalićRuszyłam dupę z domu, bo miałam mega wielką ochotę na rafaello. Oczywiście w sklepach nie ma, cóż człowiek na chcicy, więc cisnę do kłosa (ciastkarnia). Widzę je! Jest piękne ciasteczko rafaello! Posypane kokosem, uśmiechające i się i wołające "weź mnie, zjedź mnie". Biorę. Po drodze jeszcze dwa sklepy po inne rzeczy, ale w głowie tylko ciasto, ciastko, ciastko.
Jestem już w domu, siadam na sofie, kosztuję ciacho i...wódka ma mniej procentówNie kicham i nie sikam nad swym stanem, ale mojemu małżowi gębę wykrzywiło, a co dopiero mnie. Nie powiem, że miło poczuć te ostre drapanie w buzi, ale ciastka nie mogę zjeść
-
Ojeju Kasia, bardzo mi przykro. Właśnie ostatnio myślałam sobie, że jeszcze nie miałam takiej zachcianki ciążowej, takiej filmowej, że niby śledzie z powidłami...
A co do rafaello, to zrób sobie całą blachę. Mam świetny przepis - bez pieczenia. 45 minut i już!
Krem kokosowy:
3 żółtka
1 i 1/2 kostki margaryny Kasia
1 opakowanie cukru waniliowego
1 szklanka cukru
3 paczki wiórków kokosowych (razem ok. 2 szklanek)
1 paczka płatków migdałowych (opcjonalnie)
3 łyżki mąki kartoflanej
3 łyżki mąki pszennej
2 szklanki mleka
+ 2 paczki krakersów solonych Lajkonik
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Żółtka i obie mąki rozmieszać z pozostałą częścią mleka. Ugotować gęsty budyń i pozostawić do ostudzenia.
Margarynę zmiksować z zimnym budyniem na puchatą masę, dodając w trakcie wiórki i płatki migdałowe. (Do kremu można dolać malibu, biały rum, wódkę - co kto lubi OFKORS w wersji nie dla ciężarnych)
Na blasze układamy warstwę krakersów, na to wykładamy 1/2 kremu, znów krakersy i krem. Wierzch obsypujemy wiórkami/płatkami migdałowymi.
Ta-dam! Najlepsze jak się schłodzi w lodówce, bo krem musi "sciągnąć"
-
też znam ten przepis. ciasto wychodzi przepyszne
edit: w mojej wersji górną warstwę polewa sie jeszcze biała czekoladai najlepiej dawać dwie lub nawet trzy warstwy krakersików, bo one szybko miękkną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 18:42
-
Lauda mam podobny przepis do Twojego i jest mega zajebiste. Jednak to musiało być na już na teraz, na chwilę obecną, a nie za parę godzin.
Cóż...jak na matkę polkę przystało, wybywam wieczorem pod parasolki (na bezalkoholowe oczywiścielauda., Blondik lubią tę wiadomość
-
Ralpina, GRATULACJE
Zwei, no i co z tego, że pytong mały? Ważne, że idealnie pasuje do pipki.
A... i strasznie jesteś pazerna na te "putiny".Ja to nawet marnej tęczy nie mam i nie narzekam.
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
To ja ukladam krakersy i zalewam gęstym budyniem z kokosem. Tez pyszne a mniej roboty
Blondik lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Zwei, a kiedy mają być te wyniki ? Jeszcze dzisiaj ?
Jesu, laski, jakie frykasy! I Wy to możecie jeść i nie tyjecie 2kg przez weekend? Zazdroszczę Wam tego bardziej niż cionrz!!!
;P
P.S. Putin robi rafaello
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 19:15
Maczek, odrobinacheci, Katarzyna87 lubią tę wiadomość