Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
lauda. wrote:Hello wiedźmy.
U nas pogodowy piekarnik ciąg dalszy. Nawet już przeciągi z otwartych okien się nie robią. Dobrze, że weekend się zbliża i se pojadę w siną dal (jak to mówi mój mąż, pojedziemy se w pissssdu)
Póki co piję kawki na zimnym mleku i raczę się starymi hitami z Zet Gold.
Miłego dnia!
u mnie dziala, jak wracam z roboty to jest chlodek:D -
Jesteście kochane poprawilyscie mi humor przed badaniem , badanie nie trwało długo i na szczęście przeżyłam hahahahaha już mam opis i na nic nie musze czekać bo wrzodów nie mam ani większych niepokojących zmian .
opis mam taki : rodzaj wykonanego badania : gastroskopia + HP
"W przełyku, nadwpustowo , dyskretnie , linijne ubytki śluzówki. Wypust szeroki. Śluzówka żołądka o prawidłowych fałdach, w całości miernie przekrwiona. Jeziorko żołądka klarowne. Opuszka dwunastnicy miernie zaczerwieniona. Cześć pozapuszkowa BZ."
Rozpoznanie: refluxoesophagitis A. Gastritis chronica. Bulbitis. Test ureazowy na H. Pylori dodatni.
Czyli się sprawdziło to co internista podejrzewał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:35
-
Kolejny dzień roztapiania się
Upuścili mi dzisiaj trochę krwi, licząc wczorajsze pobieranie mam tylko 4 dziury w obu łapach:-) Glukoza do wypicia nie była straszna ale i tak troszkę mnie zmuliło po wypiciu
Dzisiaj mam też widzenie z synusiemDoczekać się już nie mogę a wizyta dopiero o 18.
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
lauda. wrote:No. Teraz dostaniesz dobre tableteczki. Będziesz wcinać je jak cukieraski i wszystko wróci do normy.
Ale też powiem Ci, że na tym Twoim SORze, to jakieś czuby jednak.
Wszystko przecież można było załatwić za jednym przyjęciem na oddziale.cieszę się tylko z jednego powodu ,że nie chciałam tam pracować i założyłam z mężem swoją firmę nie w zawodzie
-
nick nieaktualnyAle pylori ma kazdy tylko teraz pytanie ile
Polprazol fajnie dziala tylko trzeba byc regularnym.
Cycki mnie tak bola ze dotknac nie moge. Jaki hormon za to odpowiada? Progesteron? Zawsze na 2 tyg przed ridzem mnie tak bolaly. A ja tu wczoraj postanowilam zajsc. Ale nie mialam sily na pytonga wiec tak niedokladnie pieknie to zrobilismy.
Lakier do paznokci mi poodpryskiwal i wygladam jak dziad -
marzusiax wrote:Morwa jak ci wyszło Pyroli to dobrze by było żeby twój facet też sobie zrobił czy nie ma. Bo jak co to się będziecie na wzajem zarażać
tylko nie u każdego ona szaleje i daje objawy. Także leczy się objawy, tak mi lekarz powiedział. Mąż też miał refluks jak miał 17 lat bo dzień wcześniej popił za dużo nalewek na wagarach haha. Także muszę wyleczyć stan zapalny , zmniejszyć kwasy żołądkowe i ilość bakterii w moim organizmie i będzie gites majonez
-
saxatilia wrote:Ale pylori ma kazdy tylko teraz pytanie ile
Cycki mnie tak bola ze dotknac nie moge. Jaki hormon za to odpowiada? Progesteron? Zawsze na 2 tyg przed ridzem mnie tak bolaly. A ja tu wczoraj postanowilam zajsc. Ale nie mialam sily na pytonga wiec tak niedokladnie pieknie to zrobilismy.
Lakier do paznokci mi poodpryskiwal i wygladam jak dziad -
Morwa wrote:Tą bakterie ma każdy
tylko nie u każdego ona szaleje i daje objawy. Także leczy się objawy, tak mi lekarz powiedział. Mąż też miał refluks jak miał 17 lat bo dzień wcześniej popił za dużo nalewek na wagarach haha. Także muszę wyleczyć stan zapalny , zmniejszyć kwasy żołądkowe i ilość bakterii w moim organizmie i będzie gites majonez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:57
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
zwei_kresken wrote:Ja dzisiaj przesiedzę w robocie chyba cały dzień! Tu jest tak cudownie chłodno!
Po robocie można wypoczywać w klimatyzowanych galeriach.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Basik122 wrote:Kolejny dzień roztapiania się
Upuścili mi dzisiaj trochę krwi, licząc wczorajsze pobieranie mam tylko 4 dziury w obu łapach:-) Glukoza do wypicia nie była straszna ale i tak troszkę mnie zmuliło po wypiciu
Dzisiaj mam też widzenie z synusiemDoczekać się już nie mogę a wizyta dopiero o 18.
Basik, czekamy na wieści po wizycie. Dominik pewnie już duży chłopiec -
nick nieaktualnyEradykacje leczeniem skojarzonym czyli 3 lekami wprowadza sie jak jest go za duzo tego pylori albo jak daje objawy.
Ej to co mi w koncu rosnie. Prohesteron rosnie a jak spada to sie ridza dostaje. Prl normalnie byla wysoka niezwiazana z ridzem i druga polowa cyklu. A estrogenu nie czaje czemu
Na wykresie teraz jak temp spadnie to ridz przyjdzie?
Mamusiu jakie wy madre jestescie -
saxatilia wrote:Ale pylori ma kazdy tylko teraz pytanie ile
Lakier do paznokci mi poodpryskiwal i wygladam jak dziad
A mówiłam, że temperatura Ci dzisiaj podskoczy?
Na pazury możesz sobie dać lakier hybrydowy, to dłużej będziesz wyglądała na "niedziada", ale gdzieś tu nawet chyba był kiedyś wątek co do szkodliwości i dziewczyny się zastanawiały jaki to może mieć wpływ - oczywiście na starania i potem na dziecko. Ciekawe jak to z tym jest.
saxatilia wrote:Eradykacje leczeniem skojarzonym czyli 3 lekami wprowadza sie jak jest go za duzo tego pylori albo jak daje objawy.
Ej to co mi w koncu rosnie. Prohesteron rosnie a jak spada to sie ridza dostaje. Prl normalnie byla wysoka niezwiazana z ridzem i druga polowa cyklu. A estrogenu nie czaje czemu
Na wykresie teraz jak temp spadnie to ridz przyjdzie?
Mamusiu jakie wy madre jestescie
A ważne co rośnie?
Ważne, żeby fasol wykiełkował i rósł.
Ból cycków w II fazie to normalna sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:32
Morwa lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Niedobrze mi, bo poczułam zapach makreli, którą babcia przerabia na pastę.
Jak grozi mi rzyg od makreli, to na pewno nie jest to cionsza, nie?
Poza tym nie było jajecznicy z ogórkiem, tylko kiełbasa z dżemem porzeczkowymI nie jadłam fasoli. Wszystko nie tak...
Ale przynajmniej pierwszy chyba raz muszę mieć ładny progResteron, bo temperaturki ładnie wyglądają.
EDIT: A co do paznokci... Ja ostatnio przyjęłam dość czasochłonną, ale jakże skuteczną taktykę! Na wyszorowany paznokieć kładę odżywkę z eveline w lakierze, na nią warstwę przezroczystej bazy, na to kolor - warstwa lub dwie, a na górę jeszcze bezbarwny. Tak jak zwykle już po jednym dniu lakier mi się zdzierał i wkurzały odpryski, tak teraz poświęcam temu godzinę i mam spokój na 1,5-2 tygodni.Nawet jak mam gorszy czy trochę stary kolorowy lakier, to przy takim działaniu przecierają mi się tylko same czubki paznokci, ale leciutko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:46