X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Zuu chyba wyczerpała temat :) Ziemniak jest zajebisty :)

Blondik pojechałam do Chorzowa.
    A gdzie do Chorzowa?

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie SIMIN

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu robiłaś test dzisiaj !?

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    pewnie SIMIN
    Moja kuzynka tam rodziła w marcu :-) Bardzo chwaliła sobie ten szpital z tym że wiele kobiet go chwali i przez to jest tam bardzo duże obłożenie :-(

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mądrze pisałyście dziewczyny o miłości. :) W 100% popieram. :)

Znalazłam coś dosyć ciekawego na ten temat, poniżej fragment dotyczący zauroczenia:

"O chłopcu, który spotkał dziewczynkę…

Mężczyzna spotyka kobietę, porywa ich wzajemna fascynacja. Początek pięknej historii. Czy koniec też przypomina bajkę, a oni żyją długo i szczęśliwie? Niestety ostatnimi czasy z bajek realizują się zwykle tylko pierwsze akapity. Mija zauroczenie, marzenia pryskają jak bańki mydlane, a księżniczka z księciem pozostają rozczarowani, z pretensjami lub poczuciem winy. „To znów nie ten, nie ta” – myślimy rozchodząc się. Czekamy na kolejny obiekt chwilowej adoracji. Taki scenariusz jest coraz częstszy, szczególnie dla pokolenia współczesnych 20, 30-to latków. Co się wydarzyło w opisanej historii? Otóż nie mężczyzna spotkał kobietę, tylko chłopiec spotkał dziewczynkę. Spotkało się dwoje, którzy jeszcze nie dojrzeli to wspólnego tworzenia związku. Mogą się sobą jedynie zachwycić, a potem rozczarować. Nie przechodzą pomyślnie próby czasu."
    http://www.hellinger.com.pl/artyku-y/mi-o-swe-zasady-ma-czyli-o-hellingerowskich-porz-dkach-mi-o-ci.html

Spotykałam się kiedyś (na szczęście niedługo) z gościem który potrafił mi powiedzieć coś w stylu, że na chwilę obecną jestem jego ideałem, ale martwi się co będzie jak kiedyś spotka idealniejszego ideała.
    Dopóki nie wyszłam za mąż, dzwonił do mnie co jakiś czas grzecznościowo, żeby zapytać co słychać, albo złożyć życzenia. Dziwne to było, ale starałam się być miła. Podczas naszej ostatniej rozmowy powiedziałam mu o planowanym niedługo ślubie. (Wcześniej wiedział, że kogoś mam, ale dzwonił nadal choć bardzo rzadko). Dopiero wtedy (jak dowiedział się o ślubie) powiedział mi też, że już od około 2 (chyba) lat z kimś się spotyka, mimo że podczas poprzedniej rozmowy jak z grzeczności pytałam co u niego i jak tam sprawy sercowe, to jak później się zorientowałam skłamał, że jest sam.
    Wygląda na to, że byłam dla niego kołem zapasowym, i te telefony to było sprawdzanie i przedłużanie terminu ważności.
    Chyba nadal szuka swojego idealnego ideała.
    To nie taka sama sytuacja jak u Saxy, ale przykład na to jacy "dziwni" faceci mogą być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:10

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Zuu i co wysikałaś?

Piękną, wyraźną, jedną kreskę ;)

A temperatura robi mnie w konia i poszła do góry, zamiast w dół. Teraz nie wiem, czy dalej łykać ten progResteron, czy nie. Test 100% negatywny. A temperatura swoje. Bądź tu, człowieku, mądry...

EDIT: Emma, kawałek tekstu bardzo sensowny, ale jak patrzę na źródło, to czuję się w obowiązku ostrzec, żeby na Hellingera uważać. To jest bardzo szemrana działka psychologii, o ile w ogóle można ją taką nazwać. Gdyby ktoś Wam proponował udział w grupie ustawień hellingerowskich, to oczywiście zrobicie, jak chcecie, ale ja radzę uciekać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:12

Vesper lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biezesz dupka czy luteine ?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:

A temperatura robi mnie w konia i poszła do góry, zamiast w dół. Teraz nie wiem, czy dalej łykać ten progResteron, czy nie. Test 100% negatywny. A temperatura swoje. Bądź tu, człowieku, mądry...

Nie łykać, bo niepotrzebnie przedłużysz sobie cykl jeśli ma wpaść Ridż, a jeśli jednak Fasol, to małemu te kilka dni nie zaszkodzą (okienko kilkudniowe).

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:

a to siknij jeszcze raz, będzie druga. ;)

Vesper lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:

EDIT: Emma, kawałek tekstu bardzo sensowny, ale jak patrzę na źródło, to czuję się w obowiązku ostrzec, żeby na Hellingera uważać. To jest bardzo szemrana działka psychologii, o ile w ogóle można ją taką nazwać. Gdyby ktoś Wam proponował udział w grupie ustawień hellingerowskich, to oczywiście zrobicie, jak chcecie, ale ja radzę uciekać :P

Nie wgłębiałam się tak bardzo, i absolutnie nie polecam samej strony, to był tylko odnośnik do źródła cytatu.
    Fragment o tej technice terapeutycznej też wydał mi się trochę dziwny. I jak przeczytałam, że to "postać niewątpliwie charyzmatyczna i patriarchalna".

Maczek, Vesper lubią tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A biezesz dupka czy luteine ?

Ani to, ani to :P
    Biorę Utrogestan. Przywożę sobie z Czech. Zawiera naturalny progesteron, więc jest bardziej jak luteina, niż dupek, tylko ma zupełnie inne substancje pomocnicze, dzięki czemu mnie nie drażni :)
    Emma80 wrote:
    Nie łykać, bo niepotrzebnie przedłużysz sobie cykl jeśli ma wpaść Ridż, a jeśli jednak Fasol, to małemu te kilka dni nie zaszkodzą (okienko kilkudniowe).

Akurat mojemu Ridżowi nigdy nie przeszkadzało łykanie progesteronu... Ale tez się skłaniam za odstawieniem. Negatyw to negatyw, a ja już bym wzięła Ridża - lepiej, żeby przywalił na weekend, niż w tygodniu. ;) Mój lekarz w ogóle mi mówił, żebym od 4dpo brała proga przez 10 dni, potem odstawiała, a testowała dopiero w 17dpo, jeśli nie będzie Ridża. Twierdzi, że to nie powinno w żaden sposób zaszkodzić. Ale ja różnie miewam z poziomem tego hormonu, nawet przy suplementacji, więc trochę dmucham na zimne i uspokaja mnie jedna kreska wysikana przed odstawieniem.

EDIT: Myshka, taaaa... wyjmę tamtego testa z kosza, rozmontuję, obsikam drugiego, a potem podziałam z nożyczkami i klejem, i voila! Będą dwie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:20

myshka84, Vesper lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Akurat mojemu Ridżowi nigdy nie przeszkadzało łykanie progesteronu... Ale tez się skłaniam za odstawieniem. Negatyw to negatyw, a ja już bym wzięła Ridża - lepiej, żeby przywalił na weekend, niż w tygodniu. ;) Mój lekarz w ogóle mi mówił, żebym od 4dpo brała proga przez 10 dni, potem odstawiała, a testowała dopiero w 17dpo, jeśli nie będzie Ridża. Twierdzi, że to nie powinno w żaden sposób zaszkodzić. Ale ja różnie miewam z poziomem tego hormonu, nawet przy suplementacji, więc trochę dmucham na zimne i uspokaja mnie jedna kreska wysikana przed odstawieniem.

To mój mówi właśnie podobnie. Po potwierdzonej Alexis 10 dni, a potem jakby miał nie przyjść Ridż, to jest to tzw. "okienko", w którym lek jeszcze działa.
    Do mnie też Ridż przychodził normalnie, jak kiedyś brałam progResteron do samej jego wizyty (inny, wcześniejszy lekarz tak zalecał).

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:

EDIT: Myshka, taaaa... wyjmę tamtego testa z kosza, rozmontuję, obsikam drugiego, a potem podziałam z nożyczkami i klejem, i voila! Będą dwie :P

Łatwiej będzie z owulacyjnym. Wysikujesz dwie krechy (druga może być słabsza) i tylko podmieniasz kolorowy pasek z testu ciążowego (ten za który się trzyma). :P

Vesper lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Łatwiej będzie z owulacyjnym. Wysikujesz dwie krechy (druga może być słabsza) i tylko podmieniasz kolorowy pasek z testu ciążowego (ten za który się trzyma). :P

Trzyma? Za jaki pasek się trzyma? Ja nic nie wiem - może źle obsikuję, o zgrozo? :P

Vesper lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Trzyma? Za jaki pasek się trzyma? Ja nic nie wiem - może źle obsikuję, o zgrozo? :P

E, Ty to pewnie masz te ekskluzywne plastiki. :P

Vesper lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    E, Ty to pewnie masz te ekskluzywne plastiki. :P

Jak już kupuję tylko raz w miesiącu, to owszem! Luksusowy plastik płytkowy za 6 zł sztuka :P Oszukany, nie pokazuje cionszy, którą mi tu tyle wiedźm wróżyło :P

Vesper lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Jak już kupuję tylko raz w miesiącu, to owszem! Luksusowy plastik płytkowy za 6 zł sztuka :P Oszukany, nie pokazuje cionszy, którą mi tu tyle wiedźm wróżyło :P

Ja sobie taki kupię jak wysikam dwie krechy na paskowym. ;)

Vesper lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuu normalnie ja tu z popcornem siedziałam i czekałam na dwie krechy na patyku a ty co nawet nie raczyłaś dla mojej uciech domalować drugiej kreski :-( Czuję się zawiedziona a dziś jeszcze mnie choróbsko bierze więc czuję się MEGA niepocieszona :-( Życzę ci żeby Amerykancka menda tym razem do Ciebie nie przyszła bo ja chcę mieć jakąś uciechę z oglądanie obsikanych dwukreskowych patyków :-P
    Odrobina ciebie też się to tyczy. Boziuniu jak jestem chora to i upierdliwa :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:47

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Ja sobie taki kupię jak wysikam dwie krechy na paskowym. ;)
    Mogę ci przysłać Luksusowy strumieniowy z Rossmana co mi się ostał :-) Tylko warunek masz na nim wysikać dwie kreski bo w końcu chcę się nacieszyć czyimś pozytywnym teściorem :-)

Vesper lubi tę wiadomość

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik122 wrote:
    Zuu normalnie ja tu z popcornem siedziałam i czekałam na dwie krechy na patyku a ty co nawet nie raczyłaś dla mojej uciech domalować drugiej kreski :-( Czuję się zawiedziona a dziś jeszcze mnie choróbsko bierze więc czuję się MEGA niepocieszona :-( Życzę ci żeby Amerykancka menda tym razem do Ciebie nie przyszła bo ja chcę mieć jakąś uciechę z oglądanie obsikanych dwukreskowych patyków :-P
    Odrobina ciebie też się to tyczy. Boziuniu jak jestem chora to i upierdliwa :-(

No co ja Ci na to poradzę?

K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ