X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi oficjalnie przestały być wrażliwe :(
    Za to czuję podbrzusze.
    Zwykle czuję piersi do 12 dc. Może to przez brak progesteronu...
    A taki mam piękny wykres ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam siłacza , takiego na szybko z drugiego moczu biały oczywiście , poleciałam na betę bo juz nie chce kolejnych 3 dni marzeń ...
    Zapisana juz jestem do 3 rożnych lekarzy w najbliższym czasie :/

• Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Może jakby objawy były to tak. Kurde wiecie co najgorsze ze jyz się tak przyzwyczaiłam do tych negatywów ze już powoli naprawdę się z tym godzę ze będę miała jedno dziecko No nie jest mi dane. Ostatnie co to jak wrócimy z Tajlandii w listopadzie zrobimy jeszcze raz nasienie i może drożność .

Najbardziej irytujące ze z pierwszym dzieckiem poszło w 1 cyklu
    I właśnie to słyszę od wszystkich wokół. Kochana, jeden cykl i ciąża. I tak się zastanawiam co robimy nie tak i gdzie leży błąd.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:46

Sung, belly_love lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Megs czy ja dobrze slysze, ledwie 3 cs i juz szukasz przyczyny? Moze po prostu sie nie wstrzelilas w dzień, moze zawsze weiczorem a trzeba rano, moze plemniki mają mniejsza zywotnosc i nie wystaczy do drugi dzien itp. Z Wami moze byc wszystko super ale starania mogą być nie do konca wycelowane w punkt.
    Tak, ja z tych niecierpliwych. I z tych dla których musi być jakiś powód. To chyba z racji pracy naukowej że zawsze musze mieć dowód :) Ostatnio było co drugi dzień i nie wyszło. W tym cyklu codziennie. Wstrzelone w czas przed owu i owu napewno bo był bół jajnika, był wczesniejszy monitoring, był śluz i pozytywnh test owu i skok temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 12:54

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Megs czy ja dobrze slysze, ledwie 3 cs i juz szukasz przyczyny? Moze po prostu sie nie wstrzelilas w dzień, moze zawsze weiczorem a trzeba rano, moze plemniki mają mniejsza zywotnosc i nie wystaczy do drugi dzien itp. Z Wami moze byc wszystko super ale starania mogą być nie do konca wycelowane w punkt.
    Kurczę a ja właśnie jestem za szybka diagnostyka jesli mozna sobie na to pozwolić . Na mnie patrzyli jak na wariatkę jak po 2cs poleciałam na monitoring. I co sie okazało ? Owulacja piekna , cykle regularne , hormony w porządku , a macica nie przyjmuje zarodków .... Kolejne badanie zrost w macicy i diagnoza bez leczenia czekała bym rok na cud . Wiec z mojego doświadczenia im szybciej poddamy sie diagnostyce tym szybciej możemy byc pewne ze albo potrzebny jest tylko czas albo konkretne działanie

Nona lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia1986 wrote:
    Kurczę a ja właśnie jestem za szybka diagnostyka jesli mozna sobie na to pozwolić . Na mnie patrzyli jak na wariatkę jak po 2cs poleciałam na monitoring. I co sie okazało ? Owulacja piekna , cykle regularne , hormony w porządku , a macica nie przyjmuje zarodków .... Kolejne badanie zrost w macicy i diagnoza bez leczenia czekała bym rok na cud . Wiec z mojego doświadczenia im szybciej poddamy sie diagnostyce tym szybciej możemy byc pewne ze albo potrzebny jest tylko czas albo konkretne działanie
    Też wole działanie , niż czekanie. Dla mnie to zmarnowany czas i tylko narastający stres.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą diagnostyką to jak się da - to zawsze lepiej. Też poszłam do lekarza tylko przed staraniami. Zlecił badania i usg. No i tsh za wysoko, a i polipy w macicy. Więc też mogłabym się starać przez rok bez żadnej diagnostyki i nic by nie wyszło...

A tak tarczyca uregulowana przed staraniami, polipy wyłyżeczkowane przed staraniami... Nawet przed ślubem ;-)
    Oczywiście i tak miałam stresy w kolejnych nieudanych cyklach, ale cóż...
    Raz przyszłam w połowie i chciałam usg. Lekarz kazał mi iść do domu się starać, bo być może właśnie teraz mam owulację, a on nie będzie ww mnie wciskał żelu, który blokuje drogę plemnikom ;-)
    Więc poszłam do domu, nic wprawdzie nie wyszło-ale miesiąc później już tak ;-)

Dlatego Meggs, jak możesz, to zrób dokładne usg, badania (niewiele, jakie-ale są dziewczyny, co podadzą Ci listę hormonów wraz z grafikiem, kiedy które robić).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:24

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:

Dlatego Meggs, jak możesz, to zrób dokładne usg, badania (niewiele, jakie-ale są dziewczyny, co podadzą Ci listę hormonów wraz z grafikiem, kiedy które robić).
    Miałam usg w tym cyklu - macica książkowa, endometrium ok, w jajnikach 5 pęcherzykow z czego dwa dominujące.
    Hormony zrobione - cały panel tarczycowy w normie, tsh na poziomie 1, prolaktyna 8,9 , lh, fsh norma, progesteron wysoko bo ponad 30, morfologia, zelazo, ferrytyna, glukoza norma. Nie ma sie do czego przyczepic ;)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Z tą diagnostyką to jak się da - to zawsze lepiej. Też poszłam do lekarza tylko przed staraniami. Zlecił badania i usg. No i tsh za wysoko, a i polipy w macicy. Więc też mogłabym się starać przez rok bez żadnej diagnostyki i nic by nie wyszło...

A tak tarczyca uregulowana przed staraniami, polipy wyłyżeczkowane przed staraniami... Nawet przed ślubem ;-)
    Oczywiście i tak miałam stresy w kolejnych nieudanych cyklach, ale cóż...
    Raz przyszłam w połowie i chciałam usg. Lekarz kazał mi iść do domu się starać, bo być może właśnie teraz mam owulację, a on nie będzie ww mnie wciskał żelu, który blokuje drogę plemnikom ;-)
    Więc poszłam do domu, nic wprawdzie nie wyszło-ale miesiąc później już tak ;-)

Ja też jestem za sprawdzeniem się wcześniej. My o pierwsze dziecko staraliśmy się parę miesięcy i dopiero poszłam do lekarza. Tylko u mnie się okazało, że problemy z tarczyca blokowały owulację. Leczenie i 2 msc po wyleczeniu się udało :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie szybka diagnostyka to kochane ja bym jeszcze ze 2 lata czekała a w tym czasie na ciąże szanse byłyby zerowe bo jajowody niedrożne :(
    Jesli mamy możliwość, dobrego lekarza i kasę to działać nie czekac :))

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs-to skoro wszystko u Ciebie jest "czysto", to pozostaje się tylko starać. Niestety :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba jutro @ dostać, ale wgl nie mam objawów przed. Zawsze dzień przed zjadam tabliczkę czekolady i jestem zła jak osa kilka dni przed. Zawsze czuję tą nadchodzącą @ , a dziś wręcz przeciwnie. Szyjka wydawała mi się wczoraj otwarta , a dziś już zamknięta i dziwnie miękka.. piersi jakieś piekące wgl nie jak przed @. Ale w końcu to pierwszy cykl po zakończeniu kp to może dlatego inny. Mam nadzieję, że ta @ jutro przyjdzie, tak jak przystało, a nie będą jakieś problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:05

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Wgl to gratuluję!! Jak Twój maluszek? Już znasz płeć? Wszystko ok ? Jak się czujesz ? :) Cudownie byc w ciąży prawda ?

Oj, dziękuję :-)
    Płci nie znam, więc pewnie dopiero na połówkowych coś się zobaczy :-)
    Maluszek zdrowy, testy pappa bardzo dobre :-)
    Serce mi nie wyrabia obciążenia i dostałam dosyć łagodnej arytmii-na szczęście niegroźnej, ale męczącej. Więc siedzę w domu :-)
    Ogólnie uczucie nieziemskie :-) Podobnie, jak 13 lat temu ominęły mnie wymioty, więc mam spokój :-)
    Jedyny "mankament"-brak chęci na seks ;-) Czekam na ten magiczny moment przepływu energii, sił witalnych i ochoty w 2 trymestrze-jeszcze nie nadeszły ;-)
    Dlatego pisałam wcześniej-napawać się radością starań :-D

Ariette1983 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Ja mam chyba jutro @ dostać, ale wgl nie mam objawów przed. Zawsze dzień przed zjadam tabliczkę czekolady i jestem zła jak osa kilka dni przed. Zawsze czuję tą nadchodzącą @ , a dziś wręcz przeciwnie. Szyjka wydawała mi się wczoraj otwarta , a dziś już zamknięta i dziwnie miękka.. piersi jakieś piekące wgl nie jak przed @. Ale w końcu to pierwszy cykl po zakończeniu kp to może dlatego inny. Mam nadzieję, że ta @ jutro przyjdzie, tak jak przystało, a nie będą jakieś problemy.
    Mozna zeswirowac z tymi obserwacjami cos wiem na ten temat. Ja 7 ide na wesele 6 ide do fryzjera jestem wpisana w testowanie pazdziernikowe ale zas czuje po prawej stronie owulacje to juz 6 miesiac jak prawa strona tylko pracuje zeby bylo smiesznie jest niedrozna. Moze jednak @ u Ciebie nie przyjdzie ;)

• Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    A testujesz?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, jeszcze krzywe cukrowe do takich podstawowych badań :)
    Ale wiesz, 25% w cyklu szans na zajście jest.

Mi jest po prostu smutno. Zwłaszcza, ze sobie dałam limit do grudnia.
    Myślę, ze w nastepnym cykl oleję szukanie owu, skoro mam ładny progesteron.
    Pobzykamy się radośnie i już.

Meggs, Ariette1983 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie Was jak w końcu usiądę,teraz tylko szybka relacja:
    No to tak,na dniach zaczne plamic/krwawic. Dostane mocniejszy okres bo endo mam grube. Prawdopodobnie nie doszlo w pelni do zagniezdzenia. Wizyta 5 października po krwawieniu. Wtedy zobaczymy jak pracuja jajniki i jak starania dalej(czy stymulujemy). To była ciaza biochemiczna,powinnam sama sie oczyscic. W razie W mam pisac smsa do dr.
    To czekam nadal..cwiczyc do wizyty nie mogę.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Nadrobie Was jak w końcu usiądę,teraz tylko szybka relacja:
    No to tak,na dniach zaczne plamic/krwawic. Dostane mocniejszy okres bo endo mam grube. Prawdopodobnie nie doszlo w pelni do zagniezdzenia. Wizyta 5 października po krwawieniu. Wtedy zobaczymy jak pracuja jajniki i jak starania dalej(czy stymulujemy). To była ciaza biochemiczna,powinnam sama sie oczyscic. W razie W mam pisac smsa do dr.
    To czekam nadal..cwiczyc do wizyty nie mogę.
    W tej sytuacji to dobre wieści. Oby okres szybko przyszedł i miał dość łagodny przebieg. A potem postaracie się znów :)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Tak, ja z tych niecierpliwych. I z tych dla których musi być jakiś powód. To chyba z racji pracy naukowej że zawsze musze mieć dowód :) Ostatnio było co drugi dzień i nie wyszło. W tym cyklu codziennie. Wstrzelone w czas przed owu i owu napewno bo był bół jajnika, był wczesniejszy monitoring, był śluz i pozytywnh test owu i skok temp.
    U nas też taktyka codziennie ani co drugi dzień się nie sprawdziła. Ostatni cykl i jak się nie uda to muszę znaleźć lekarza. Choć będzie ciężko, żeby nie popatrzył na mnie jak na watiatke.

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ