Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Hej hej, można dołączyć na 21.09? 😊
To jest mój 4 stymulowany cykl, 3 po drożności. I ostatni stymulowany (raczej) w tym roku, bo musimy odpuścić na kilka cykli…Także pokładam w nim trochę nadziei 🤞🏻notsobadd, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:No to dodatkowe jakieś 10 tysi muszę mieć na uwadze z hydroplanem, bo nie stary potem zabije, że go na te łódkę namówiłam 🤣 a sama rzygam jak kot na morzu więc po co sobie na wstępie psuć wyjazd, a za widoki z hydroplanelu i komfort to można zapłacić, jak już i tak się kupę hajsu wyda, to niech będzie idealnie.
Mi się te widoki śnią po nocach, tam jest tak pięknie 😍 No nie powiem, że jak nam się uda z drugim dzieckiem, to Malediwy odejdą na drugi plan na ładnych kilka lat, bo z maluchem takim nie polecimy, ale jeżeli się nam nie uda I zostaniemy w takim pakiecie, to może się pokusimy na przyszła zimę 🤔Elena20, Darrika lubią tę wiadomość
-
Mystic_Rose wrote:Ogromne kciuki, powodzenia
Dziękuję bardzo 🫶🏻
Swoją drogą sierpniowy wątek wyjątkowo obfitował w kreseczki, może uda się pociągnąć tą dobrą passe 😊Mystic_Rose, Azjak, LokaDesigner, Fasolowa_zupa, Paszurka, Elena20, Darrika, Lauraa, pp2018, Mervee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
nick nieaktualnyDziewczyny nic nie napisałam o sobie. Mam już dwoje dzieci. W styczniu kończę 40 lat więc to właściwie ostatni dzwonek. Intensywniej zaczęliśmy się starać w maju 2023 choć wcześniej się nie zabezpieczaliśmy. W międzyczasie przerwa w staraniach ze względu na problemy zdrowotne męża i kryzys w związku. W maju 2024 ciąża biochemiczna, która dała mi trochę nadziei i postanowiłam dać sobie jeszcze pół roku i zawalczyć o 3 szczęście.
Azjak, LokaDesigner, notsobadd, Elena20, Darrika, Lauraa, pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Dziękuję bardzo 🫶🏻
Swoją drogą sierpniowy wątek wyjątkowo obfitował w kreseczki, może uda się pociągnąć tą dobrą passe 😊Pacynka, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Ja się zapiszę na testowanie po monitoringu. Nie chcę zapeszac, a ostatniego testowania nie doczekałam
Anulek84, Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Ja się zapiszę na testowanie po monitoringu. Nie chcę zapeszac, a ostatniego testowania nie doczekałam
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Hej! Łapcie Wiruski i trzymam kciuki za dwie kreseczki u każdej z Was♥️🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
LokaDesigner, Pacynka, Mystic_Rose, Majlen, brilka, notsobadd, Maj.a, 3erin, Elena20, Darrika, Klaudek11, Lauraa, Deyansu, pp2018, Lasia1234, DreamBee, Fasolowa_zupa, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
Missi wrote:Co do NFZ to ja właśnie dziś będę dzwonić umawiać się na laparoskopie diagnostyczną i też jestem ciekawa 😀
Niby Pani doktor od której mam skierowanie powiedziała że na pewno mnie wpiszą już na wrzesień. Zobaczymy ☺️
Swoją drogą czy któraś z was miała taką laparoskopie diagnostyczną?
Trochę się boję. Moja macica przeszła już dwa zabiegi (histeroskopie usunięcia polipa plus łyżeczkowanie po poronieniu)
I mam wrażenie że ona ma już dość z resztą ja osobiście też.
Czy trzeba się bać tego?
Przeraża mnie że znowu będzie narkoza i w dodatku sam fakt że to wszystko będzie się odbywać nie przez pochwę tylko przez nacięcia w brzuchu.
Dodatkowo teraz odkąd wiem że mam trombofilie to boję się tych wszystkich operacyjnych spraw i narkozy że coś pójdzie nie tak. Sama nie wiem czy się na to decydować
Ja miałam w czerwcu, najbardziej się bałam usypiania,ale trwało to z 3 min. z mojej sali na salę zabiegowa i zanim znalazłam się na fotelu to spałam, potem masz 3 blizny, ok 2 tyg. i już jest ok, najgorsze parę dni po zabiegu obolała przez gaz wprowadzany do brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 14:57
👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
Elena20 wrote:Jakiej firmy test owulacyjny?
DOZ product
Jakiś typowo apteczny
Zawsze je robiłam
Są pakowane po kilka sztuk już nie pamiętam po ile ale chyba 5Elena20 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Mystic_Rose wrote:Dziewczyny nic nie napisałam o sobie. Mam już dwoje dzieci. W styczniu kończę 40 lat więc to właściwie ostatni dzwonek. Intensywniej zaczęliśmy się starać w maju 2023 choć wcześniej się nie zabezpieczaliśmy. W międzyczasie przerwa w staraniach ze względu na problemy zdrowotne męża i kryzys w związku. W maju 2024 ciąża biochemiczna, która dała mi trochę nadziei i postanowiłam dać sobie jeszcze pół roku i zawalczyć o 3 szczęście.
Życzę Ci powodzenia w tej walce, choć 40 lat to wcale nie taki ostatni dzwonek, myślę że masz jeszcze sporo czasu na próby 😊Deyansu, pp2018, Anulek84, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Nie miałam czasu rano na czytanie forum a tu tyle stron wpadło 😅
Chochlik, my z mężem nie pijemy alkoholu prawie wcale i jak mamy ochotę na piwko/wino to wybieramy to 0%. Nie czuję aż takiej różnicy w smaku (przynajmniej w przypadku piwa) a przynajmniej nigdy nie boli mnie później głowa i nie mam wyrzutów sumienia 😁
Anka32, przytulam 🫂 Ale przynajmniej przyszła punktualnie, dla mnie najgorzej jest jak się spóźnia, test jest biały a głowa robi sobie nadzieję.
Suzie, notsobadd kciucki 🤞 🥰
Phoebe46, trzymam kciuki żebyś pochwaliła się dwoma kreseczkami! ❤️
3erin strasznie mi przykro ☹️ 🫂 Mam nadzieję, że lekarz będzie miał dla was jakiś plan.
Dziewczyny, czy macie do polecenia jakieś sklepy z meblami, najlepiej drewnianymi? 😄 Będziemy remontować mieszkanie we wrześniu i nie mogę znaleźć idealnej szafki rtv 😂
3erin, Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
Udało się zapisać na zabieg! 1.10, więc 2 cykle stracę - nie jest źle.
Dużo kombinowania, ale grunt, że do celu.
Co do dziewczyn wpadających z 2 kreskami. Dla mnie osobiście jest to ciężkie, ale staram się nad tym pracować.
Mam 30 lat, próbuję mieć pierwsze, nie udaje się już od roku. No psychika naprawdę czasem siada, tym bardziej jak u niektórych „zaskoczy” od razu.
Pojawiają się wtedy pytania: dlaczego akurat ja, czy uda mi się w ogóle być matką, ile jeszcze łez mnie czeka.
Duże poczucie niesprawiedliwości - no ale takie też jest życie i staram sobie z tym jakoś radzić.brilka, Anka32, 3erin, Elena20, Deyansu, notsobadd, Darrika, Slava, Mystic_Rose, pp2018, patzap1 lubią tę wiadomość
-
NinaB wrote:Udało się zapisać na zabieg! 1.10, więc 2 cykle stracę - nie jest źle.
Dużo kombinowania, ale grunt, że do celu.
Co do dziewczyn wpadających z 2 kreskami. Dla mnie osobiście jest to ciężkie, ale staram się nad tym pracować.
Mam 30 lat, próbuję mieć pierwsze, nie udaje się już od roku. No psychika naprawdę czasem siada, tym bardziej jak u niektórych „zaskoczy” od razu.
Pojawiają się wtedy pytania: dlaczego akurat ja, czy uda mi się w ogóle być matką, ile jeszcze łez mnie czeka.
Duże poczucie niesprawiedliwości - no ale takie też jest życie i staram sobie z tym jakoś radzić.
Mam tak samo. Mnie w ogóle dołuje to jak widzę staraczki które już mają dziecko lub dzieci .
I może to głupie i nie powinnam tego pisać no ale jestem szczera.
I zawsze sobie myślę dziewczyno masz już dziecko, gdybym miała jedno to byłabym wdzięczna i przeszczęśliwa pod niebiosy.
Dla mnie staraczki to jest to co musimy przechodzić żeby w ogóle mieć jedno dziecko. Czas, Straty, stres, choroby.
Oczywiście nie jestem w sytuacji tych dziewczyn i może jak się ma już jedno to się ma ciśnienie na drugie i kolejne, kolejne. Nie wiem. No ale mówię jakie ja mam odczucia na ten moment☺️
Nie chce też absolutnie nikogo urazićWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 15:55
3erin, NinaB, Elena20, Deyansu, Mystic_Rose, Lasia1234 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
nick nieaktualnyA ja Wam powiem, że mam już jedną córkę i niestety pomimo tego nie znoszę przez ten fakt lepiej kolejnych nieudanych miesięcy starań a to już równy rok.
W styczniu przeszłam przez cb i dalej to tak jakoś we mnie siedzi. Mam niskie Amh, więc tutaj już jest kiepsko a mąż nie bardzo chce stymulacji, iui o ivf nie wspominając.
Sytuacja każdej z nas jest inna ale zawsze warto być wyrozumiałym dla każdej bo nie wiecie co ta druga osoba przechodzi 😊
NinaB, Elena20, Missi, Darrika, LokaDesigner, Suzie, DreamBee, Lexia lubią tę wiadomość
-
U mnie aktualizacja: wczoraj miałam wizyte u ginekologa i zaczynam od przyszłego tyg. z Luteiną i Proverą.
Jestem po dwóch biochemicznych więc jest decyzja o wspomaganiu, a mąż ma iść na badanie nasienia.
Nowy etap, nowe nadzieję.Missi, Elena20, Deyansu, NinaB, Mystic_Rose, 3erin lubią tę wiadomość
-
Missi to jest tak, że niezależnie od tego czy masz juz dziecko/dzieci czy nie, ale pragniesz kolejnego, to te pragnienie jest tak samo silne jak na poczatku, wierz mi, gdy nie ma się żadnego dziecka. I to wcale nie jest żadne pocieszenie, że wcześniej się udało czy nie. Ból przy niepowodzeniach tez jest dotkliwy. Myślę jak Anka32, że trzeba być wyrozumiałym dla wszystkich. Oczywiście jeśli wprost nie obrażąja naszych uczuć. Piszę to też z perspektywy psychologa rodzin i kobiety mającej już 2 dzieci a pragnącą trzeciego
A tak w ogóle, to wpadłam na wątek, zeby napisać, ze u mnie dziś dziwne plamienie. Jeśli się rozkręci okres, a tak moze byc, to wtedy uda mi się zatestować na koniec miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 15:58
Anka32, Elena20, Lauraa, Deyansu, Darrika, LokaDesigner, Mystic_Rose, DreamBee, Lexia lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:A ja Wam powiem, że mam już jedną córkę i niestety pomimo tego nie znoszę przez ten fakt lepiej kolejnych nieudanych miesięcy starań a to już równy rok.
W styczniu przeszłam przez cb i dalej to tak jakoś we mnie siedzi. Mam niskie Amh, więc tutaj już jest kiepsko a mąż nie bardzo chce stymulacji, iui o ivf nie wspominając.
Sytuacja każdej z nas jest inna ale zawsze warto być wyrozumiałym dla każdej bo nie wiecie co ta druga osoba przechodzi 😊
Masz na pewno w 100% rację. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Każdy ma swoją historię. Łatwiejszą bądź trudniejszą.
Rok starań to już jest długo dla każdej z nas.
Bardziej miałam na myśli sytuację jak 1-2-3 cykle i panika.
Ja pierwsze miesiące do pierwszego poronienia to miałam motyle w brzuchu na myśl o kolejnym cyklu bo nawet przez moment nie myślałam że tak będzie wyglądała moja historia rok późniejWalka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
Gusia_ wrote:Missi to jest tak, że niezależnie od tego czy masz juz dziecko/dzieci czy nie, ale pragniesz kolejnego, to te pragnienie jest tak samo silne jak na poczatku, wierz mi, gdy nie ma się żadnego dziecka. I to wcale nie jest żadne pocieszenie, że wcześniej się udało czy nie. Ból przy niepowodzeniach tez jest dotkliwy. Myślę jak Anka32, że trzeba być wyrozumiałym dla wszystkich. Oczywiście jeśli wprost nie obrażąja naszych uczuć. Piszę to też z perspektywy psychologa rodzin i kobiety mającej już 2 dzieci a pragnącą trzeciego
A tak w ogóle, to wpadłam na wątek, zeby napisać, ze u mnie dziś dziwne plamienie. Jeśli się rozkręci okres, a tak moze byc, to wtedy uda mi się zatestować na koniec miesiąca
Jasne. Dlatego napisałam że mając dziecko pewnie i myślenie się zmienia i wszystko. Możliwe że u mnie będzie tak samo 😀 nawet powiem ci że mam taką nadzieje. Ja w tym momencie jestem w miejscu gdzie mam ogromne poczucie niesprawiedliwości stąd też moje odczucia.Elena20, Deyansu, NinaB, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
🔜 badania na pasożyty u obojga