Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Mam tak samo. Mnie w ogóle dołuje to jak widzę staraczki które już mają dziecko lub dzieci .
    I może to głupie i nie powinnam tego pisać no ale jestem szczera.
    I zawsze sobie myślę dziewczyno masz już dziecko, gdybym miała jedno to byłabym wdzięczna i przeszczęśliwa pod niebiosy.
    Dla mnie staraczki to jest to co musimy przechodzić żeby w ogóle mieć jedno dziecko. Czas, Straty, stres, choroby.

Oczywiście nie jestem w sytuacji tych dziewczyn i może jak się ma już jedno to się ma ciśnienie na drugie i kolejne, kolejne. Nie wiem. No ale mówię jakie ja mam odczucia na ten moment☺️
    Nie chce też absolutnie nikogo urazić

Dobrze, że o tym mówisz. Nie wiem jak mają inne kobiety, ale mając już dziecko, kiedy decydujesz się na kolejne i się nie udaje mechanizm działa tak samo jak przy pierwszym.
    Ja nie czuję różnicy przy staraniach z pierwszym było podobnie.

I pocieszenie masz już przecież jedno jest marnym pocieszeniem. To tak jak ktoś powie do dziewczyny, która ma ok. 30 lat, że jeszcze ma dużo czasu na zostanie mamą.
    Zdążysz.

Naspontanie, Anka32 lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Dobrze, że o tym mówisz. Nie wiem jak mają inne kobiety, ale mając już dziecko, kiedy decydujesz się na kolejne i się nie udaje mechanizm działa tak samo jak przy pierwszym.
    Ja nie czuję różnicy przy staraniach z pierwszym było podobnie.

I pocieszenie masz już przecież jedno jest marnym pocieszeniem. To tak jak ktoś powie do dziewczyny, która ma ok. 30 lat, że jeszcze ma dużo czasu na zostanie mamą.
    Zdążysz.

Pewnie tak. Ale wiecie na pewno o co mi chodzi.
    Jako 31latka która jest po stratach mam w sobie dużo takiej może nie zazdrości ale takiego wewnętrznego przekonania że wystarczy mi jedno dziecko i więcej do pełni szczęścia nie potrzebuje.
    To jest po prostu moje wylewanie żali.
    I absolutnie na nikogo konkretnego.
    Tylko tak ogólnie na cały świat.

Jestem w stanie sobie też wyobrazić sytuacje że mając jedno dziecko chce się dla tego dziecka chociażby rodzeństwa. I to tez zupełnie rozumiem

Elena20, Deyansu, NinaB, Slava, Mystic_Rose, patzap1 lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Missi 🫂
    Masz prawo do własnych odczuć. Najważniejsze, że przekazujesz je z szacunkiem 🥹❤️

Missi, Elena20, Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi myślę, że żadna z dziewczyn się tutaj nie obrazi i wiele z nas Cię rozumie :) Ja jak się nie udawało wiele miesięcy podczas starań o pierwsze mnóstwo razy miałam łzy w oczach widząc babeczki z wózkami…

Życzę Ci, żeby te emocje szybko stały się tylko przykrymi wspomnieniami i żebyś mogła się cieszyć swoim wymarzonym maleństwem ❤️

Missi, Elena20, Deyansu, NinaB, pp2018, DreamBee, Fasolowa_zupa, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Missi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘

I też mam nadzieję że nikogo nie uraziłam bo zupełnie nie o to mi chodziło.
    Jesteście dla mnie ogromnym wsparciem i kopalnią wiedzy każdego dnia.

Mam jakiś spadek. To pewnie po zastrzyku z Ovitrelle bo zawsze tak dziwnie na niego reaguję że nie poznaje siebie

Elena20, Gusia_, NinaB, pp2018, DreamBee, Fasolowa_zupa, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Cię to pocieszy Missi ja też mam jakiś spadek formy w ostatnich dniach. Albo zbliza sie okres, albo jakas przedjesienna chandra, ale zupełnie nie mam mocy i z humorem tez kiepsko. Na pewno tez nie pomaga fakt, ze dopiero kilka dni temu całkowicie odstawiłam młodszą córkę od piersi i pewnie spadają mi hormony "szczęścia"... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:25

Elena20 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi, ja też zawsze zachodziłam w głowę jak to jest że ktoś przeżywa aż tak bardzo niepowodzenie braku ciąży jak ma już dziecko. Ale później myślę sobie, że zawsze konfrontacja rzeczywistości z marzeniami jest po prostu bolesna 😥

Elena20, NinaB, Darrika, Slava, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi żeby nie było ja absolutnie rozumiem Twój punkt widzenia. Na pewno jest różnica, kiedy ma się już chociaż jedno dziecko. Z samego faktu.
    Ja tylko chciałam wytłumaczyć, że przy kolejnych staraniach, kiedy nie wychodzi emocje są identyczne 💔
    Poczucie zawodu, dołki, szukanie przyczyny niepowodzenia. Jeden do jednego.
    Absolutnie miałam tutaj nic złego na myśli, ani nie chciałam Cię urazić ❤️

Chciałabym już zacząć nowy cykl i żeby pojawił się już ten okres 😅 Czekam i czekam. Niby śluz jest lekko zabarwiony na różowo i lada moment, ale jeszcze nie przyszła 🐒

Missi, Naspontanie, Slava, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla osłody, starczy po kawałku dla każdej z Was 🥰
    Wklejałam na innym wątku to Wam też pokażę 🥹

20240830-103134.jpg

Elena20, Darrika, Frutellka , LokaDesigner, Daga121222, brilka, Missi, Deyansu, Slava, pp2018, Pacynka, Suzie, Mervee, 3erin, Ilka96, DreamBee, Anulek84, Fasolowa_zupa, Klaudek11, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A ja Wam powiem, że mam już jedną córkę i niestety pomimo tego nie znoszę przez ten fakt lepiej kolejnych nieudanych miesięcy starań a to już równy rok.
    W styczniu przeszłam przez cb i dalej to tak jakoś we mnie siedzi. Mam niskie Amh, więc tutaj już jest kiepsko a mąż nie bardzo chce stymulacji, iui o ivf nie wspominając.

Sytuacja każdej z nas jest inna ale zawsze warto być wyrozumiałym dla każdej bo nie wiecie co ta druga osoba przechodzi 😊

U nas też odpadają jakiekolwiek stymulacje, badania głębsze, diagnostyka czy monitoring. Ustaliliśmy z mężem w kwietniu, że po prostu się nie zabezpieczamy celujemy w owulację i tyle. Ja w pewnym momencie się wkręciłam i chciałam go na badanie nasienia wysłać, a on do mnie, no ale przecież się umawialiśmy, że luźne starania i co będzie to będzie i ma rację. Ja zaczęłam wybiegać za bardzo, zamiast dać na luz i się znać na los co nam przyniesie.

Ja akurat mimo, że czuję rozczarowanie z każdą małpa, to jest ono akurat u mnie mniejsze niż przy wcześniejszych staraniach, chcemy drugie dziecko, ale nie za wszelką cenę i kosztem psychiki, a wiem, że jak zacznę po lekarzach jeździć na jakieś monitoringi i się zakręcę na maksa to przepadnę i koniec 😅 mam w głowie dwie wizję, nas z dwójką dzieci i z jednym i obie są piękne i szczęśliwe, a czas pokaże, który z tych planów nam życie finalnie ofiaruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:45

Elena20, Mystic_Rose, Revolutionary lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    U nas też odpadają jakiekolwiek stymulacje, badania głębsze, diagnostyka czy monitoring. Ustaliliśmy z mężem w kwietniu, że po prostu się nie zabezpieczamy celujemy w owulację i tyle. Ja w pewnym momencie się wkręciłam i chciałam go na badanie nasienia wysłać, a on do mnie, no ale przecież się umawialiśmy, że luźne starania i co będzie to będzie i ma rację. Ja zaczęłam wybiegać za bardzo, zamiast dać na luz i się znać na los co nam przyniesie.

Ja akurat mimo, że czuję rozczarowanie z każdą małpa, to jest ono akurat u mnie mniejsze niż przy wcześniejszych staraniach, chcemy drugie dziecko, ale nie za wszelką cenę i kosztem psychiki, a wiem, że jak zacznę po lekarzach jeździć na jakieś monitoringi i się zakręcę na maksa to przepadnę i koniec 😅 mam w głowie dwie wizję, nas z dwójką dzieci i z jednym i obie są piękne i szczęśliwe, a czas pokaże, który z tych planów nam życie finalnie ofiaruje.

Bardzo zazdroszczę takiego podejścia. U mnie jest to niestety zmienne.
    Raz jestem ogromnie wdzięczna za córkę a innym razem wściekła na los gdy mijam kobiety z ilością dzieci +1 😅

W sierpniu 2023 roku ustaliliśmy że działamy naturalnie. Jakoś po amh odbiła mi palma i chciałam zrobić wszystkie możliwe badania. Zrobiłam pakiet na trombofilię, mąż badanie nasienia. Zaliczyliśmy wizytę w klinice leczenia niepłodności. Uznałam, że z takim wynikiem nie mamy czasu i musimy działać.
    Mąż mi nieraz w żartach wypomina jak to mówiłam, że będziemy się starać na luzie 😅
    W poniedziałek jadę powtórzyć amh, w sumie nie wiem po co. Chyba żeby się bardziej zdołować bo podejrzewam, że będzie jeszcze niższe niż w kwietniu.
    Ale pewne rzeczy trzeba wziąć na klatę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:56

Elena20 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊
    Chciałabym tu u was przycupnąć i "zarazić" się tą dobrą passą ⏸️ kreseczek 🤭
    Co o mnie: jestem po AH, odstawiłam 7msc temu, owulacje raczej były przez 2,3 miesiące i od maja, coś mi się popsuło..Są bezowulacyjne cykle, lekarz do którego chodziłam nie widzi problemu, dlatego niedługo idę do nowej pani ginekolog i po tej wizycie zapisze się na testowanie, bo mam nadzieję, że wdrożymy jakąś stymulację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 17:23

pp2018, Darrika, Elena20, Suzie, DreamBee, Fasolowa_zupa, Deyansu, Revolutionary , Mystic_Rose lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • brilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32, trzymam kciuki, żeby wynik amh jednak cię nie zdołował a właśnie podniósł na duchu. 🍀☺️

Mąż po maratonie zapisze się na badanie nasienia i zobaczymy czy dla nas dalsze naturalne starania będą mieć sens. My akurat jesteśmy zgodni, że jak wynik będzie kiepski to idziemy do kliniki i działamy, choć dla mnie poddanie się tej procedurze, wszystkim badaniom i zastrzykom łatwe na pewno by nie było, nie znoszę chodzić do lekarzy i mam niski próg bólu 😅

Anka32, pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • brilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie mam wątpliwości, że dziś owulacja, bólu nie da się przegapić 🥴

pp2018, Darrika, Elena20, Suzie, LokaDesigner, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dla osłody, starczy po kawałku dla każdej z Was 🥰
    Wklejałam na innym wątku to Wam też pokażę 🥹

20240830-103134.jpg
    🤤akurat mam ochotę na coś słodkiego

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19.11.2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23.11.2024 - wiercioch 👶

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen witaj 😊
    Kciuki żeby nowy lekarz okazał się sensowny ✊🏻

@brilka dziękuję 🥹

Majlen lubi tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Cześć 😊
    Chciałabym tu u was przycupnąć i "zarazić" się tą dobrą passą ⏸️ kreseczek 🤭
    Co o mnie: jestem po AH, odstawiłam 7msc temu, owulacje raczej były przez 2,3 miesiące i od maja, coś mi się popsuło..Są bezowulacyjne cykle, lekarz do którego chodziłam nie widzi problemu, dlatego niedługo idę do nowej pani ginekolog i po tej wizycie zapisze się na testowanie, bo mam nadzieję, że wdrożymy jakąś stymulację
    Powodzenia 🤞oby owulacja przyszła szybko.

Majlen lubi tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19.11.2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23.11.2024 - wiercioch 👶

preg.png
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podpowiecie jak interpretować wyniki testów owulacyjnych?

Test dzisiaj pokazał dwie ciemne kreski ale jeszcze negatyw bo testowa jest odrobinę jaśniejsza ale bardzo zbliżona do kontrolnej. drugi test kilka godzin później testowa blada.
    Czy np jesli mocz jest rozcieńczony to pik ‚może nie wyjść ? Starałam się nie pić nic przez godzinę plus odczekałam trochę 😊

Jestem trochę zielona w tej kwestii ;)

🔸starania od 07.2024
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Przede wszystkim wybierz się do immunologa; przy staraniach naturalnych też możesz dostać Accofil więc tutaj spokojnie umów się na konsultację do Kliniki i myślę; że tam Cię bardziej pokierują w którą stronę iść czy starania naturalne mają tutaj sens czy od razu iść w IVF;)

Dzięki, zapisałam się do jednego gin-immuno i do kwalifikacji do doc. Paśnika. Zobaczymy.
    Ja IVF nie biorę pod uwagę.

Bardzo kiepsko to wygląda? Czy to w dużym uproszczeniu oznacza, że mój organizm jakby "odrzucał" dziecko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 17:55

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karla24 wrote:
    A podpowiecie jak interpretować wyniki testów owulacyjnych?

Test dzisiaj pokazał dwie ciemne kreski ale jeszcze negatyw bo testowa jest odrobinę jaśniejsza ale bardzo zbliżona do kontrolnej. drugi test kilka godzin później testowa blada.
    Czy np jesli mocz jest rozcieńczony to pik ‚może nie wyjść ? Starałam się nie pić nic przez godzinę plus odczekałam trochę 😊

Jestem trochę zielona w tej kwestii ;)

Najlepiej nie pić przez dwie :)
    Pokażesz zdjęcie tego testu?

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ