Wrześniowe starania 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMari92 wrote:Kobietki widzę ,że chcecie kalendarz kto kiedy testuje , to proszę was o daty kiedy testujecie. I niech będzie tak, że jak się komuś się uda to taki symbol ⏸️, a jak okres 🙉.
Co Wy na to ?
Dajcie znać 😉
Nie wiem jeszcze jak to działa, ale brzmi fajnie😄 Ja testuję 1.09.Mari92 lubi tę wiadomość
-
Kobietki na pierwszej stronie w pierwszym poście zrobiłam listę z datami testowania i tam będę wpisywać mam nadzieję pozytywne testy⏸️ 😉 i niechciane okresy 🙉
Wiadomo jak jest, ale pamiętajcie okres to nowy cykl i nowe szanse 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 21:14
Vaiana, Olenkaa lubią tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Dziewczyny ja teoretycznie będę testować 15.09 ale zobaczymy jak wypadnie owu i czy ten termin sie nie przesunie. Będę najwyżej korygować 🙂
Ulula trzymam kciuki za ⏸️ oby wrzesień dobrze się rozpoczął 🙂Mari92, Ulula lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
Pozytywnemyslenie wrote:Dziewczyny ja teoretycznie będę testować 15.09 ale zobaczymy jak wypadnie owu i czy ten termin sie nie przesunie. Będę najwyżej korygować 🙂
Ulula trzymam kciuki za ⏸️ oby wrzesień dobrze się rozpoczął 🙂<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Kurcze moja @ przyjdzie 5.09 ale wiem, że nic z tego nie będzie bo owulacja była z prawego jajnika(tam gdzie brak jajowodu) miałam wizytę w tym tygodniu u ginekologa także potwierdzone info, że ten miesiąc starań to tylko dla przyjemności i treningu 😁a kolejna mam 1.10 więc to już nie będzie wrzesień 🙂ale trzymam za Was kciuki mocno, żeby Wrzesień był Pozytywny !🙂
Mari92 lubi tę wiadomość
Ona: 92
On: 91
22.12.2020 cp usunięcie prawego jajowodu💔
22.11.2021 cp usunięcie lewego jajowodu💔
09.10.23 ET ciaża biochemiczna
14.11.23 FET ❌
12.12.23 FET ❌
04.03.24 FET ciąża biochemiczna
02.04.24 FET ⛄️💙 -
Cake wrote:Kurcze moja @ przyjdzie 5.09 ale wiem, że nic z tego nie będzie bo owulacja była z prawego jajnika(tam gdzie brak jajowodu) miałam wizytę w tym tygodniu u ginekologa także potwierdzone info, że ten miesiąc starań to tylko dla przyjemności i treningu 😁a kolejna mam 1.10 więc to już nie będzie wrzesień 🙂ale trzymam za Was kciuki mocno, żeby Wrzesień był Pozytywny !🙂
Powodzenia 🙂Cake lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
Marta 💓 -
To i ja dołączę 1cs, test planuję zrobić 11.09, ale to wyjdzie w praniu, jak owulacja wypadnie Póki co dziś 9dc. Owulacje mam ok. 15-18dc. Powodzenia wszystkim, oby ⏸️ było jak najwięcej! ❤️
Mari92 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:To i ja dołączę 1cs, test planuję zrobić 11.09, ale to wyjdzie w praniu, jak owulacja wypadnie Póki co dziś 9dc. Owulacje mam ok. 15-18dc. Powodzenia wszystkim, oby ⏸️ było jak najwięcej! ❤️
Już Cię wpisuje na listę 🙂Lexia lubi tę wiadomość
Marek💙
Marta 💓 -
Cake wrote:Kurcze moja @ przyjdzie 5.09 ale wiem, że nic z tego nie będzie bo owulacja była z prawego jajnika(tam gdzie brak jajowodu) miałam wizytę w tym tygodniu u ginekologa także potwierdzone info, że ten miesiąc starań to tylko dla przyjemności i treningu 😁a kolejna mam 1.10 więc to już nie będzie wrzesień 🙂ale trzymam za Was kciuki mocno, żeby Wrzesień był Pozytywny !🙂
Zawsze można zatestować 30.09 🙂Starania o pierwsze 👶 od 01. 2021
👱♀️ 32lata
Owulacja ✅
Hormony ✅
Waga ❌
💊 Inofem, wit D, acard
👨🦱 31 lat
Badanie nasienia ❌
27.10 - >Morfologia 0%
💊 TenFertilMan, orzechy brazylijskie, wit C, wit D
06.12 ⏸️
14.12 💔 (5tc) -
Cake testuj we wrześniu jeszcze 😀
A jak dziewczyny u was z długością cyklu? Ja mam 30 dni, owu około 19 dopiero, bardzo późno, denerwuje mnie to 😒
Teraz mamy pierwszy cykl starań po poronieniu, powiem Wam że bardzo na niego liczę, już się nie mogłam doczekać aż będziemy mogli się znów starać. W straconą ciążę zaszłam w 3 cyklu. A niedługo rok jak podjęliśmy decyzję że chcemy dziecko.
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:Cake testuj we wrześniu jeszcze 😀
A jak dziewczyny u was z długością cyklu? Ja mam 30 dni, owu około 19 dopiero, bardzo późno, denerwuje mnie to 😒
Teraz mamy pierwszy cykl starań po poronieniu, powiem Wam że bardzo na niego liczę, już się nie mogłam doczekać aż będziemy mogli się znów starać. W straconą ciążę zaszłam w 3 cyklu. A niedługo rok jak podjęliśmy decyzję że chcemy dziecko. -
Cześć Dziewczyny.
Jestem nowa na tym forum, ale różne wątki podczytuję już od kilku lat. Mam córeczkę w wieku 14 miesięcy i teraz z mężem staramy się o rodzeństwo dla niej.
O pierwsze dziecko starałam się około 2,5 roku. Miałam niedrożny jajowód, który udało się udrożnić podczas laparoskopii; stymulowane przez Clo cykle, aż w końcu zaszłam w upragnioną ciążę dzięki inseminacji. Udało się na szczęście za pierwszym razem. Od tamtego czasu minęły 2 lata.
Wczoraj wróciliśmy do kliniki leczenia niepłodności i jak wszystko dobrze pójdzie, to we wrześniu będziemy podchodzić do kolejnej inseminacji.
Postanowiłam dołączyć do tego wątku, ponieważ wczoraj miałam monitoring owulacji i okazało się, że mam jeszcze szanse w tym cyklu na zajście w ciążę naturalnie. Nie robię sobie jednak nadziei...
Nie wiem, kiedy będę robić test ciążowy, ale na pewno jakoś na początku września. Dziś jest mój 17dc. Niestety po ciąży i karmieniu piersią trochę rozjechały mi się cykle. Raz cykl trwa 27 dni, innym razem 33 dni... Dodatkowo lekarz przepisał mi Duphaston 2x1 tabletkę, a czytałam, że przez niego jeszcze bardziej mogą rozjechać się cykle.
Tu moje pytanie - czy któraś z Was brała może Duphaston? Mi lekarz zalecił przyjmować od wczoraj, tj. od 16dc aż do pierwszego dnia miesiączki. Trochę to dla mnie dziwne, ponieważ miesiączka pojawia się, jak poziom progesteronu spada, więc jak ma się u mnie pojawić przy braniu duphastonu?
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę owocnych starań i wymarzonych dwóch kreseczek we wrześniu
-
blick3 wrote:Cześć Dziewczyny.
Tu moje pytanie - czy któraś z Was brała może Duphaston? Mi lekarz zalecił przyjmować od wczoraj, tj. od 16dc aż do pierwszego dnia miesiączki. Trochę to dla mnie dziwne, ponieważ miesiączka pojawia się, jak poziom progesteronu spada, więc jak ma się u mnie pojawić przy braniu duphastonu?
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę owocnych starań i wymarzonych dwóch kreseczek we wrześniu
Mi lekarz zalecił Duphaston do 30 dnia cyklu, wtedy zrobić betę i jak będzie ujemna, to przestać go brać i za 2-3dni powinna przyjść miesiączkaMari92 lubi tę wiadomość
-
Hej blick cykle 27-33 są REGULARNE! Zresztą, warto mierzyć po prostu temperaturę i się obserwować. Nie ma większego znaczenia, czy owu występuje w 10, 18, 25 czy 48dc. Ważne, żeby faza po owu była stała i miała minimum 10-11 dni. A tego bez monitoringu owulacji lub obserwacji nie da się wyłapać.
Także na spokojnie, zaciskam kciuki, żeby udało się naturalnie 👍🏻Mari92 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
To i ja dołączę 😊😊 planuję testowanie 01.09, na rozpoczęcie roku szkolnego. Jestem 4 dzień po owulacji 😊
Lexia, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Vaiana wrote:Mi lekarz zalecił Duphaston do 30 dnia cyklu, wtedy zrobić betę i jak będzie ujemna, to przestać go brać i za 2-3dni powinna przyjść miesiączka
Dziękuję za odpowiedź. No właśnie to, co zalecił Ci Twój lekarz, jest dla mnie logiczne... Beta negatywna, to odstawiamy i czekamy na okres. A to co zalecił mój lekarz, jest dziwne trochę. No nic, spróbuję się z nim skontaktować za jakiś czas, albo po prostu zrobię tak jak Ty.
-
Lexia wrote:Hej blick cykle 27-33 są REGULARNE! Zresztą, warto mierzyć po prostu temperaturę i się obserwować. Nie ma większego znaczenia, czy owu występuje w 10, 18, 25 czy 48dc. Ważne, żeby faza po owu była stała i miała minimum 10-11 dni. A tego bez monitoringu owulacji lub obserwacji nie da się wyłapać.
Także na spokojnie, zaciskam kciuki, żeby udało się naturalnie 👍🏻
Dziękuję za odpowiedź. Widocznie żyłam trochę w błędzie, pewnie dlatego, że przed ciążą miałam cykle prawie zawsze 28 dni. Jeśli w tym miesiącu się nie uda, to w przyszłym będę miała monitoring przed inseminacją i zobaczymy co i jak. Dzięki za kciuki, przydadzą sięMari92 lubi tę wiadomość
-
Bardzo proszę o wpisanie mnie na testowanie 16.09.2021. Może ten cykl będzie lepszy niż poprzednie.
Mari92 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289