Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś umieram. Od rana boli mnie strasznie brzuch w okolicach pępka, a teraz właśnie zwymiotował obiad. Kolacji nie jadłam bo mnie odrzuca. Chyba się czymś zatrułam 😭

• olcik Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, mam nadzieje nocka minęła i juz Ci przeszło😘
    Czy stosowalyscie kiedyś luteinę dopochwowo?
    Przez 4dni od pierwszego zastosowania nie bylo nawet po niej śladu, a od wtorku po południu jakby mi wszystko wyciekalo albo mam jakieś nawały śluzu. Ciagle mam mokro 🤨 Przepraszam, za takie dobitne słowa ale wy na pewno mnie zrozumiecie 🤫

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie jest już dobrze. Mam nadzieję że już nic nie wystąpi bo miesiączka się skończyła i można działać 😈 ja niestety nie podpowiem bo nie stosowałam luteiny.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie miałam Luteiny 😔
    Asia teraz macie zbliżeniowy czas 🙈

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Może już płeć poznamy Dzieciątka ♥️
    Zobaczymy 😉

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też luteiny nie stosowałam 😊

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej kobietki u nas wszystko dobrze 🙂, dzidzia rośnie. Jeszcze nie wiem jaka płeć. Przesyłam Wam trochę wirusków ciążowych. Spokojnej nocki 🥰

6e9368314bfe.jpg

f2bb9f88b488.jpg

8a30a6baad70.jpg

Dominika96, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to świetne wiadomości, na pewno z wizyty na wizytę jesteś spokojniejsza🥰 Oglądam te zdj z usg i nic nigdy z nich nie kumam😂 Człowiek dopiero zrozumie chyba jak swoje zobaczy

Mari92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik na ostatnim zdjęciu widać całe dziecko z rączkami przy buzi i nóżkami w górze 😊.
    Ogólnie na USG widać dziecko z różnej strony 😊

olcik lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • Dominika96 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Bobasek ☺️ miałaś już prenatalne?

Mari92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tak miałam , w tamtym tygodniu. Wszystko wyszło dobrze 🙂. Następne prenatalne mam 20 stycznia ☺️

Dominika96 lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
  • olcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry weekend :) Ja co prawda w pracy jak co sobotę, ale jeszcze chwila jeszcze moment.. Dziewczyny we wtorek lub środę powinnam zatestować, żeby ewentualnie włączyć heparynę. W środę planowo miesiączka. Próbować w poniedziałek czy za wcześnie?

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki ja zatestowalam i nic nie widzę 😔
    Ale w nocy dostałam skurczy i boli jak na okres i bardzo mi nie dobrze było.
    Dziś mi przeszło jedynie odczuwam pachwiny bolą i jajnik.
    Zatestuje wieczorkiem i jutro w 12dpo.
    Wtorek mam dostać @
    Czekamy🙂
    A jak u was?
    Olcik testuj i daj znać. Pozdrawiam was

Wysłany: 4 grudnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcik, a w poniedziałek, który to będzie dzień po owulacji?
    Stefania, może poczekaj jak rozwiąże się sytuacja z bólem i może w poniedziałek zrób test ? 😊

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania2021❤️ wrote:
    Olcik, a w poniedziałek, który to będzie dzień po owulacji?
    Stefania, może poczekaj jak rozwiąże się sytuacja z bólem i może w poniedziałek zrób test ? 😊
    Myślę ze poczekam jednak, najlepszy pomysł będzie. Znów się nakręcam niepotrzebnie

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu 12dpo będzie w poniedziałek.

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Asiu 12dpo będzie w poniedziałek.
    A ja jutro 12dpo,
    Olcik jakieś objawy masz?

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę bardziej tkliwe piersi niż zwykle, ale to chyba nie objaw tylko norma przy dodatkowym progesteronie i dosłownie mam mokro, może nie non stop ale często biegam do łazienki bo boje sie zaczęło sie plamienie i okres sie zbliża🤭

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Troszkę bardziej tkliwe piersi niż zwykle, ale to chyba nie objaw tylko norma przy dodatkowym progesteronie i dosłownie mam mokro, może nie non stop ale często biegam do łazienki bo boje sie zaczęło sie plamienie i okres sie zbliża🤭

Też mam tkliwe piersi, np kiedy schodzę po schodach czuję jakby od środka ciągnięcie i szczerze nigdy tak mnie przed okresem nie bolą jedynie mam bóle podbrzusza przed okresem.
    U mnie też się zbliża okres😔
    Podbrzusze Pobolewa troszku.
    Ahh czekamy kusi mnie na testowanie jutro z rana.
    A, tak w ogóle od zagniezdzenia trzeba czekać 48g?

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie implantacja powinna odbyć się między 6 a 12 dniem od owu. Jeśli źle napisałam to mnie poprawcie :) Jak jak zatestowałam 2-3 razy przed miesiączką to od razu ją wywołalam także chyba się muszę wstrzymać przez weekend... Nawet testu nie mam żadnego w domu. Tak mnie dziś mąż wkur***, że od 14 cisza jak makiem zasiał

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ