Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 17 września 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    W zeszlym cyklu tak zrobiłam i wykryłam u siebie ciążę biochemiczną. Nie wiem czy chciałabym znów to przeżywać. :(
    To jeśli masz siłę psychiczną to czekaj z 4 dni i wtedy idź.

    Ja od roku Ci miesiąc myślę, że już. Teraz tez, a dopiero 10dc. Choć też wmawiam sobie na zmianę, że się nie udało.

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 września 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 wrote:
    Tsh 2,79. Dalej wysokie?
    Tak :( Najlepsze ponoć 1,2-1,5

    Dziewczyny kiedy testowalybyście na moim miejscu? Tak jak pokazuje aplikacja na podstawie temperatury czy zakładać, że owu była po tym Pregnylu A coś się schrzanilo z tempką. Jutro jestem 12 dni po zastrzyku i zastanawiam się kiedy mogę spróbować

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 września 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:21

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 września 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Tak :( Najlepsze ponoć 1,2-1,5

    Dziewczyny kiedy testowalybyście na moim miejscu? Tak jak pokazuje aplikacja na podstawie temperatury czy zakładać, że owu była po tym Pregnylu A coś się schrzanilo z tempką. Jutro jestem 12 dni po zastrzyku i zastanawiam się kiedy mogę spróbować

    Ja bym próbowała już jutro, ewentualnie- jeśli wytrzymasz, 14 dni po zastrzyku. A w wersji hard: w dniu okresu (no i jest jeszcze wersja "ultimate hard", czyli po spóźnionym okresie :D ).

    A u mnie 12 dpo, @ ma być w niedzielę. Dzisiaj już plamienie, czyli dupa, zabieg niewiele pomógł. Piję właśnie grzane wino, czekam na @ i zastanawiam się, co z następnym cyklem. Chyba odpuszczę sobie stymulację, tym bardziej, że jestem cała opuchnięta, wzdęta i posiniaczona po zastrzykach :( Skupię się na nowej pracy, będę miała też kartę sportową, to może w końcu waga ładnie spadnie przed Świętami :)

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 17 września 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:23

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1332 1394

    Wysłany: 17 września 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na monicie, mam 13 dc i owulacja lada chwila, bo pęcherzyk 22 mm i Endo 8.
    Wlasnie, pierwszy raz w życiu, czuje pękający pęcherzyk. Rósł mi w prawym jajniku i nagle taki ból poczułam . Było wczoraj działane ale chyba dziś poprawimy 😅
    Robiłam też amh wynik 3.9. chyba spoko?

    Nona, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 17 września 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Ja bym próbowała już jutro, ewentualnie- jeśli wytrzymasz, 14 dni po zastrzyku. A w wersji hard: w dniu okresu (no i jest jeszcze wersja "ultimate hard", czyli po spóźnionym okresie :D ).

    A u mnie 12 dpo, @ ma być w niedzielę. Dzisiaj już plamienie, czyli dupa, zabieg niewiele pomógł. Piję właśnie grzane wino, czekam na @ i zastanawiam się, co z następnym cyklem. Chyba odpuszczę sobie stymulację, tym bardziej, że jestem cała opuchnięta, wzdęta i posiniaczona po zastrzykach :( Skupię się na nowej pracy, będę miała też kartę sportową, to może w końcu waga ładnie spadnie przed Świętami :)
    Ja nie bardzo wiem kiedy spodziewać się okresu ale jeśli według tempki i przy mojej 15 dniowej fl wytrzymać do terminu okresu to już serio ultimate hard xD
    Współczuję sinikow. Mnie póki co po zastrzyku tylko sypie, że wyglądam jak potwór

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 września 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się @ rozkręcila ....

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 17 września 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Tak :( Najlepsze ponoć 1,2-1,5

    Dziewczyny kiedy testowalybyście na moim miejscu? Tak jak pokazuje aplikacja na podstawie temperatury czy zakładać, że owu była po tym Pregnylu A coś się schrzanilo z tempką. Jutro jestem 12 dni po zastrzyku i zastanawiam się kiedy mogę spróbować
    A ile tego pregnylu miałaś? Może być tak że ci po nim nie pękł i dopiero owu była jak wskazuje wykres. Ja jak miałam stymulacje to musiałam mieć 3 dni pod rząd podawany pregnyl

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 17 września 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja nie bardzo wiem kiedy spodziewać się okresu ale jeśli według tempki i przy mojej 15 dniowej fl wytrzymać do terminu okresu to już serio ultimate hard xD
    Współczuję sinikow. Mnie póki co po zastrzyku tylko sypie, że wyglądam jak potwór

    No mi się też posypało właśnie, i też uważam, że to po Pregnylu :/ Natomiast opuchnięta jestem po tych drugich zastrzykach- codziennie dostaję w brzuch heparynę i mam wrażenie, że dodatkowo "wysadziło" mi brzuch. Wczoraj ledwo dopięłam dżinsy, mimo że w biodrach niby luźniej; ale też niestety mam już teraz dwa wielkie siniaki po obu stronach brzucha, bo wszystko się zlało, i nie jestem w stanie ubrać żadnych spodni zapinanych na guzik :/

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie ;*
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 514 404

    Wysłany: 18 września 2019, 07:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 wrote:
    Tsh 2,79. Dalej wysokie?

    Ja też się właśnie zastanawiam jaka jest prawda z tym tsh. Robiłam badania zlecone przez endokrynologa-ginekologa. Tsh wyszło coś około 2,5 ale on patrzył wtedy też na ft3 i ft4 i do tych parametrów porównywał tsh. Z tego co wywnioskowalam to wazny jest właśnie stosunek tych parametrów a nie samo tsh. Bo u mnie lekarz stwierdził że jest ok.

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 18 września 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prosbe
    Byłam wczoraj pierwszy raz w klinice dostałam LAmette i Mensinorm ( to chyba to samo co menopur )
    Czy któras moze spotkala sie z taką stymulacją ?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 18 września 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:23

    ma.rysia lubi tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Pola30 Koleżanka
    Postów: 93 1

    Wysłany: 18 września 2019, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Kobietki pomóżcie! Nie wiem co o tym myśleć.. W tamtym cyklu robiłam fsh - 5.61(norma od 3-8 ) i lh-2.78 (norma 2.39-6.6)to był 4dc. W tym cyklu chciałam je powtórzyć i zrobiłam w 3dc i wyszło tak... Fsh 12.27 i lh 5.59. Jakim cudem po miesiącu taki wynik ogromny fsh???? Boję się gdyż przeczytałam że to ponoć świadczy o obniżonej rezerwie jajników a ja mam dopiero 30 lat. Co o tym sądzicie?

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 18 września 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dziś termin miesiączki i po wypiciu kawy miałam nudności, możliwe to?w sumie dalej coś tam mnie delikatnie mdli. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, kawę mogłam pić normalnie.

    dysiak lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 18 września 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:23

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 18 września 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Girl25 duzo osob mowi ze odrzuca ich od kawy. Każda ciaza jest inna więc kto wie 😅
    Ogólnie to wiem ale ze juz w terminie miesiączki?

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 18 września 2019, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:23

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 18 września 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Dziewczyny ja mam dziś termin miesiączki i po wypiciu kawy miałam nudności, możliwe to?w sumie dalej coś tam mnie delikatnie mdli. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, kawę mogłam pić normalnie.

    Jedne mają wcześniej objawy inne później. Ja np. w 1 ciąży( kawoszem nigdy nie byłam i nie jestem) ale jak się przychodziło do pracy to kawa to standard, więc i ja od czasu do czasu piłam ale, że piłam ją tak rzadko to nawet nie zauważyłam, że w ogóle o niej nie myślałam, potem skojarzyłam, że w ogóle o jakiegoś czasu jej się ie napiłam. Moja koleżanka jeszcze nie wiedząc, że jest w ciąży też miała odrzut od kawy tyle, że ona jest fanatyczką kawy, dzień bez kawę to dzień stracony ;) i wtedy już wiedziała, że coś jest na rzeczy ;)
    ___
    A z tym Tsh też znam różne historie, niby jak już jest 2 coś to naturalna antykoncepcja i zajść się nie da a moja koleżanka zaszła z wynikiem 9 coś :D oczywiście była wpadka ale zastanawiała się jak to możliwe, skoro ponoć przy takim TSH każdy lekarz by powiedział, że nie zajdzie. Ja pamiętam jak miałam 2 coś i endo mi mowiła, że najlepiej jak jest 1 coś.
    Tak ze wszystkim jest, znowu druga koleżanka zaszła w ciąże sama nie wie jak bo zawsze u nich była gumka, i akurat tego dnia, który wyliczył jej lekarz, że doszło do zapłodnienia, było na początku bez gumki z jakieś 5 min :D a potem do końca już z prezerwatywą a mimo to zaszła i też była w ciężkim szoku jak to możliwe gdzie z 1 ciążą to trochę się nastarała i chodziła nawet na monitoring cyklu :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 09:47

  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 18 września 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a z moim objawów to tak 8 dni do okresu. Ciągle czuję jakieś tam lekki pobolewanie podbrzusza jak na okres, i jakoś mam dziwnie wysokie libido :D co naprawdę jest wooow, bo zazwyczaj mi się nie chce, do tego śluzu mi się wydaje więcej niż zazwyczaj.

    Takmala lubi tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego