WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki wracam do Was dziś mój 28 dc więc jutro lub pojutrze nadejdzie w końcu @ jak nigdy nie mogę się juz jej doczekać a w zasadzie jej końca i nowych staranek Mam pytanie do Was, slyszalyscie może o czymś takim, że kobieta może nie donosic określonej płci? Tzn, że może mieć tylko chłopców lub tylko dziewczynki. Ja mam 2 synkow i 2 poronienia za sobą i zastanawiam się czy wtedy nie były to dziewczynki. Bardzo marzy mi się córka ale mam obawy, że nigdy nie będzie mi ona dana.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Ja po kolejnej wizycie. Pani doktor dla odmiany była beznadziejna.
Na USG czysto - powiedziała, że płyn można zobaczyć tuż po owulacji i pewnie jest już za późno.
Czułam się jakby mnie poganiała, zresztą przyszłam wcześniej, czekałam w kolejce z 15 minut i w tym czasie załatwiła chyba z 5 osób...
Na temat mojej mutacji nie powiedziała mi zupełnie nic konkretnego. Pytałam, ile powinnam poczekać, bo immunolog powiedział, że miesiąc spokojnie wystarczy, ale dla pewności dwa. A ona mówi, że z ginekologicznego punktu widzenia nie ma przeciwskazań i mogę od razu. No to znowu pytam o ten kwas foliowy. Ona, że ciężko powiedzieć i że on się dość szybko uzupełnia. Ale że nie powie mi, ile.
Przemyślałam to potem na spokojnie. Jeśli ominiemy starania w następnym cyklu, to na kolejną owulację będą akurat 2 miesiące suplementacji - a więc wystarczy, że odpuścimy w październiku.
Trochę się stresuję tym, co jeśli w tym miesiącu zajdę w ciążę. Niedobór kwasu foliowego może wpłynąć na zdrowie dziecka, więc się boję, że coś będzie nie tak... chyba wolałabym nie zachodzić i mieć spokój. Z drugiej strony czytałam, ze nawet 50% kobiet może mieć tą mutację, więc chyba nie jest aż tak źle... szczególnie, że od dzisiaj zaczynam brać No i tak sobie myślę i gdybam. Żałuję, że się tak pomyliłam z tym Inofolikiem; byłam przekonana, że ma zmetylowaną formę...
Pilik, immunolog mnie pochwalił za 4000iu witaminy D3 dziennie - to Tobie należy się podziękowanie za polecenie dawki
W ogóle był uroczy, bo na samym początku przywitał się i podał mi rękę, potem zrobił ładny wywiad rodzinny, zadawał mi dużo pytań i w ogóle dużo tłumaczył. Spytał jak samopoczucie, 'bo wygląda pani kwitnąco' Spytał o badania immunologiczne, tarczycę, skomentował poziom wit. D. A na koniec spytał, kto mi podpowiedział te wszystkie badania i śmiał się, że nie musi mi nic zlecać, bo wszystko zrobiłam i mogłabym robić wykłady studentom I że gdybym do niego przyszła, nie zleciłby mi badań genetycznych, bo nie ma do tego podstaw, i że świetnie z tym trafiłam.
Trochę martwi mnie ten brak chociażby Acardu, ale dopytywałam go o to i powiedział, że przy tych mutacjach nie ma takiej potrzeby, że mam się do niego zgłosić do 10 tygodnia ciąży, jak już w niej będę. I jeśli będą jakieś plamienia itp, to też od razu mam przyjść.
Że on nie widzi ryzyka zakrzepicy, mogę też latać samolotem w dłuższe trasy bez leków, i że on widzi większe ryzyko w ewentualnych zaburzeniach genetycznych u dziecka, niż w problemach z krzepliwością. Tu mnie akurat zmartwił.
Kompletne przeciwieństwo lekarki, u której byłam na USG.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Tini wrote:Hej dziewczynki wracam do Was dziś mój 28 dc więc jutro lub pojutrze nadejdzie w końcu @ jak nigdy nie mogę się juz jej doczekać a w zasadzie jej końca i nowych staranek Mam pytanie do Was, slyszalyscie może o czymś takim, że kobieta może nie donosic określonej płci? Tzn, że może mieć tylko chłopców lub tylko dziewczynki. Ja mam 2 synkow i 2 poronienia za sobą i zastanawiam się czy wtedy nie były to dziewczynki. Bardzo marzy mi się córka ale mam obawy, że nigdy nie będzie mi ona dana.
Podobno trudniej jest donosić chłopca w przypadku tego typu problemów.
Mi - dziewczyny w pracy się ze mnie śmieją że jestem ich lekarzem :p wysyłam na badania, mowię jakie witaminy/dieta. Najpierw się śmiały, ale jak kilka poszło do lekarza i usłyszało potwierdzenie tego co mówię to nie raz do mnie przychodzą z wynikami po rady :p niespełniony lekarz ze mnie
Ja wróciłam od gin, zrobiła mi się infekcja i się wbiłam szybko. Myślałam że to przez antybiotyk, a gin powiedziała że to zupełnie niezależne i zdarza się. Najważniejsze że jakiś grzyb z antybiotyku mi się nie przyplątał. Dała mi maści, powiedziała że nie jest źle, ale dobrze że przyszłam bo samo by nie minęło. Co do ciąży powiedziała że nie może na ten moment nic powiedzieć (spytałam czy jest w stanie wykluczyć po badaniu). Potwierdziła że beta w sobotę była bez sensu i nie sugerować się nią jeszcze. Jutro zrobię test (pre-test kupiłam, teraz czytam że ma słabe opinie, ale trudno już). Jak nic nie wyjdzie do czekam na @ i jakby nie przyszła do piątku to będę znowu testować. Piersi nadal obrzmiałe, temperatura wysoka... zobaczymy co przyniesie jutro, ale mam przeczucie że śnieżną biel jednak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 18:05
mi88 lubi tę wiadomość
-
Pilik, a temperatura teraz dalej rośnie czy na stałym wysokim poziomie?
-
Pilik, no to faktycznie podejrzane.. Czekam na wieści jutro:*
-
Mam beznadziejny humor przez ten kwas foliowy. Zaczęłam się bać, że w tym miesiącu zajdę w ciążę i że w związku z tym, że na pewno mam niedobory, to coś będzie nie tak z dzieckiem.
Będę się teraz stresowała, że jestem w ciąży, zamiast mieć nadzieję, że jestem - tak się poprzestawiało
Mi, będzie dobrze:* Będziesz robić betę albo coś żeby się upewnić że nie jesteś?
-
Ellka wrote:Mi, będzie dobrze:* Będziesz robić betę albo coś żeby się upewnić że nie jesteś?
Mi nie martw sie kwasem, zobacz ile kobiet zachodzi w ciaze przypadkowo, nie biorac nic, imprezujac, z beznadziejna dieta itp i rodzą zdrowe dzieci. Po prostu teraz zacznij brac prawidlowy kwas i do dziela. Wszystko bedzie ok.
mi88, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Mi nie martw sie kwasem, zobacz ile kobiet zachodzi w ciaze przypadkowo, nie biorac nic, imprezujac, z beznadziejna dieta itp i rodzą zdrowe dzieci. Po prostu teraz zacznij brac prawidlowy kwas i do dziela. Wszystko bedzie ok.
dokładnie, też bym miała taki podejście jak edwarda20
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Mam chyba pytanie z serii głupich jak piszecie 10dpo itp to chodzi o to że 10 dni po owulacji, czy po czym ? I kurde serio wszystkie wiecie kiedy dokładnie to było, czy 10dpo to 10 dni po staraniu się ?
Będę super wdzięczna za info !
Miłego wieczoru dziewczyny
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs