Wspieramy się w drodze do celu ⚖️🌱 , zdrowa dieta wkrótce bez przymusu i stresu! 🥦🙌
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ruchu to mój sposób na lenia to włączenie sobie jakiegoś prostego filmiku z ćwiczeniami na YouTube. Jest sporo filmików typu „15 min training for lazy women” 🤣 jak już zrobię takie jeden to zazwyczaj stwierdzam, że skoro zaczęłam cokolwiek to włącze sobie jeszcze jakiś jeden krótki np. na ramiona, a potem może jeszcze kolejne 10 min na brzuch… i tak często z lenistwa wychodzi mi jakieś 40 min ćwiczeń
A nawet jeśli tylko skończę na tym pierwszym to i tak spoko, bo jednak ten kwadrans ćwiczeń zrobiłam i mam w głowie odhaczone takie minimum ruchuJulia24, Ona_39 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁4cs
💊 pregna, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
🧪7dpo
progesteron 19,2
estriadol 107 -
Dziewczyny chwile mnie nie było ale dalej walczę. Tata mój się pochorował, Wróciłam do pracy i nie mogę poświęcić tyle uwagi na to wszystko co wcześniej. Zwracam uwagę na to czym się zajadam, codziennie ok 40min jeżdżę na rowerku. Waga teraz wolniej spada w dół, jednak jak wszystkiego się pilnuje są lepsze efekty. Udało mi się zrzucić dotej pory 3kg także dobre i co. Małymi kroczkami może coś uda się zdziałać. Trzymam kciuki za Was dziewczyny.
karczoch321, Ona_39 lubią tę wiadomość
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭 -
Ona_39 wrote:Jak tam z ruchem dziewczyny? Ja odnalazłam coś dla siebie: 10-minutowy trening HIIT, po którym nabieram sił witalnych 😅 do tego skończyły się moje zapasy orzechów 😄 więc liczę, że waga drgnie w odpowiednim kierunku 👍
Dawno nie pisałam tu,ale co do ruchu to mój przyszły mąż zamówił mi rowerek stacjonarny na poczatku na pewno sie podjaram i bede jezdzic, ale jak długo? No a poza tym to standardowo codziennie spacery z psem. Dietowo ostatnio leżę, miałam(moze mam nadal) gorszy okres psychicznie i poprawianko humoru żarciem było grane kilka dni, ale przez to czuje sie niedożywiona, bo brakuje mi witamin, więc wracam od dziś do zdrowego jedzenia. Na prawdę żywię się chipsami i tostami szynka ser z piekarnika.Start starania: Marzec 2024
10 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ech, u mnie żarcie już nie działa, tylko budzi poczucie winy. Potrzebuję większego kopa, dlatego doraźnie nawet krótki, bardzo intensywny wysiłek pomaga mi. Mam nadzieję się tego trzymać.
Z tymi rowerkami to trzeba uważać, bo złośliwce szybko starają się zostać wieszakami na ubrania 😉 Jednak odrobina wytrwałości i będzie ok 👍 -
Ona_39 wrote:Ech, u mnie żarcie już nie działa, tylko budzi poczucie winy. Potrzebuję większego kopa, dlatego doraźnie nawet krótki, bardzo intensywny wysiłek pomaga mi. Mam nadzieję się tego trzymać.
Z tymi rowerkami to trzeba uważać, bo złośliwce szybko starają się zostać wieszakami na ubrania 😉 Jednak odrobina wytrwałości i będzie ok 👍
U mnie to był taki epizod, nie mialam na nic sily, tylko spanie, lezenie, ogladanie seriali... Nawet obiadu nie mialam sily ani ochoty zrobić. Moze tez dlatego, ze mialam antybiotyk na zeba potem przeziebienie i tak to wszystko sie zeszlo. Swieta mnie dobijają jeszcze i tak o.
Doszło już do tego, że normalnie ryczałam na zakupach w Achuanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 14:16
Start starania: Marzec 2024
10 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hej dziewczyny , dołączam do was do wątku .
Także postanowiłam rzucić słodycze i wprowadzić zdrowszą dietę , oraz aktywność fizyczna - jak na razie to staram się robić min 10tys kroków dziennie plus joga raz w tygodniu .
Jakie macie dania w swoim jadłospisie ?
Może znacie jakieś dobre koktajle na płodność ?👩 28 | 🧔32
👼 💔 Aniołek, 05.2024, ciąża zatrzymana 11+1dc -
Hej, ja też postanowiłam dołączyć do wątku Mam nadzieję, że razem będzie raźniej i może uda mi się bardziej zmotywować zwłaszcza do aktywności fizycznej
Dieta jest w moim przypadku konieczna, bo mam od jakiegoś czasu spore problemy z układem pokarmowym i uczę się jeść tak, żeby sobie nie szkodzić. Niestety nie jest to łatwe, bo często wymiotuję i nawet nie wiem od czego Od kilku dni biorę antybiotyk na SIBO i IMO, a gdy go skończę muszę być na ścisłej diecie. Przez święta pozwolę sobie jeszcze na jakieś małe grzeszki (o ile żołądek mi pozwoli) Słodycze i cukier udało mi się już mocno ograniczyć, chociaż jeszcze pare miesięcy temu nie wyobrażałam sobie życia bez czekolady 😊
Z aktywnością fizyczną jest u mnie trochę gorzej, bo ciężko u mnie z regularnością, ale będę nad tym pracować. A jak już ćwiczę to wybieram jogę👩🏻 28 👦🏻 32
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan -
A jeśli chodzi o wagę, to ja bardzo chciałabym przytyć 😅 Niestety przez te problemy z żołądkiem schudłam 9 kg w 6 miesięcy i teraz mam niedowagę - ważę 47 kg I najgorsze jest to, że waga ciągle idzie w dół. Ale to przez wymioty i częste biegunki👩🏻 28 👦🏻 32
🔬04-05.2024r. - Chlamydia trachomatis i Ureaplasma sp. - wyleczone ✅️
🔬05.24:ANA1 (dodatni) ❌️, ANA3 - Centromer B (+)❌️
🔬06.24: Cytologia LBC ✅️
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9☑️,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO ❌️(w trakcie antybiotykoterapii) - czekam na zielone światło na starania 😢
💊Asertin, Trittico CR, Euthyrox, Ovarin, Żelazo z laktoferyną, Omega-3, Witamina D3, Xifaxan -