X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wspieramy się w drodze do celu ⚖️🌱 , zdrowa dieta wkrótce bez przymusu i stresu! 🥦🙌
Odpowiedz

Wspieramy się w drodze do celu ⚖️🌱 , zdrowa dieta wkrótce bez przymusu i stresu! 🥦🙌

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Pobiegałam dziś Dziewczyny i to jest to. Jest mi ogólnie bardzo bardzo źle. Liczę, że bieganie pomoże mi przetrwać.

Robi mi się smutno na myśl o tym, że inni też może wybiegują problemy. Mam nadzieję, że w większości to jednak szczęśliwi fani ruchu.

Gratulację! 👏 Każdy krok się liczy!!

Tulę Cię 🫂, u mnie również podły nastrój- chyba będę spadać z wysokiego konia w tym cyklu.

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.7 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Gratulację! 👏 Każdy krok się liczy!!

Tulę Cię 🫂, u mnie również podły nastrój- chyba będę spadać z wysokiego konia w tym cyklu.

Dzięki Kochana. Trzymaj się ciepło.

• AnMiPe Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki 🧁 jak się macie?

🤶 28l. 🎅34 l.

❤️‍🔥 8 cs
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
    💊Fertisim, omega3, wit.D

21.12 (2 dc)
    💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
    💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
    💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
    💠TSH < 0,005 µlU/mL
    💠Estradiol 34 pg/mL
    💠FSH 4,1 mIU/mL
    💠LH 3,61 mIU/mL
    💠Progesteron 0,146 ng/mL
    💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ