Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wszystkie z Poznania
Odpowiedz

Wszystkie z Poznania

Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    To gratuluję! Dziękuję za odzew :)
    Każdy tak mówi, że trzeba odpuścić i samo przychodzi. Tylko, jak myślisz o czymś w kółko, nie sposób przestać i taka gadanina ludzi obok, którzy nie przeżywają tego co Ty, nic nie daje.
    Ja rozpoczęłam przygodę z Invimed. Miałam badany tam AMH (1.4 - jak mówi doktor Sroka: niski), progesteron, prolaktynę i homocysteinę i Witaminę D3. Wszystkie wyniki ok, oprócz D3.
    Udało mi się zajść w ciążę w grudniu (po rocznym staraniu), ale niestety w 6 tygodniu zarodek przestał rosnąć i musiałam iść do szpitala na łyżeczkowanie. O dziwo, zaszłam w ciążę bez żadnego stymulowania, ale z wówczas lekarz powiedział, że nie ma na nią szans, bo nie mam owulacji, więc wtedy nawet nie robiłam sobie nadziei i zaskoczyło.
    Wróciliśmy do starań, kilka cykli za nami i znów powtórka z rozrywki: nerwy przed okresem, itp.
    Od tego cyklu zaczynam z lekiem Lametta, aby wywołać owulację. Mam już 33 lata, więc czas goni nieubłaganie.
    Pytałam o lekarzy, bo chodzę do Invimed, do doktora Sroki. Wszyscy go zachwalają, że jest dobry w tym co robi, jednak jest dość osobliwym lekarzem, małomównym i niestety nie zawsze można się dostać na wizytę. Dlatego zastanawiałam się, czy takie problemy z płodnością rozwiązują też inni lekarze, w normalnych, prywatnych gabinetach.
    Czytałam też sporo na forum i niektórzy lekarze zlecają mnóstwo badań dodatkowych, których mi mój lekarz nie zalecił.
    Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki za Maluszka! :)

to nie jest takie proste... i właściwie zrozumie to tylko osoba która miała problem z zajściem w ciąże.
    Ja nigdy nie mówie innym że "odpuść wtedy się uda" - wiem że się tak nie da... odpuszczenie nie jest proste i samo z siebie się nie zrobi...
    mnie do odpuszczenia zmusiło życie... nie raz dziewcyzny już zmeczone staraniami odpuszczają zrezygnowane... czasami ze względów medyczych.. i fakt często się udaje wtedy zajść w ciąże (sama jestem przykłądem) ale wiem że odpuścić się nie da jeśli chce się mieć dziecko :)

ja bym zaczęła od badań w takim układzie. Skoro nie były zlecone to Twoje starania i męczenie się z braniem leków itp mogą być niewystarczające jeśli problem leży jeszcze gdzieś indziej.
    Poszłabym do innego, powiedziałabym sytaucję, że stymulacje już byly i rezultatu nie było i chcesz u niego przez badania dojść do przyczyny niepowodzeń. :)

powodzenia!

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ