Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wszystkie z Poznania
Odpowiedz

Wszystkie z Poznania

Oceń ten wątek:
  • bejbik Znajoma

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się męczę z drugą małpą :/ mam już totalny mętlik. Najpierw ta 3 dni po widocznym pęcherzyku, skończyła się i w 12dc przyszła znowu, trwa do dziś. Biorę duphaston na regulację i nie wiem czy to nie od niego czasem. Ta pierwsza @ była tak intensywna jak nigdy, teraz jest moja normalna tylko, że nic mnie nie boli. Mąż się śmieje, że musi to zapisać bo nie marudzę nic :) właśnie jego lekarz też powiedział, że jak morfologia się nie zmieni to IUI.

No tak DUDA :/ nic nie mówcie ;/

A co u Was ? Plany na "działanie" w długi weekend ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejbik nie pomogę :( Ja brałam duphaston w trakcie ciąży na potrzymanie.
    IUI to dobry pomysł! :) Trzymam kciuki! Trzeba chwytać się wszystkiego skoro medycyna daje takie możliwości! :)

U mnie tylko 3 zbliżenia w tym cyklu jak na razie. Dziś kalendarz ovufriend zaznaczył mi owulację na podstawie badanego śluzu i temperatury na 31 maja. Dzień przed, w dniu owulacji oraz dzień po były seksy więc jest nadzieja. Wczoraj libido mi spadło i zbliżenia sobie podarowaliśmy, bo nic na siłę.

Tak bardzo chciałabym aby się udało...

• bejbik Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort nie ma nic na siłę, seks ma być dla przyjemności :) Może dziś będzie ochota. 3mam kciuki za ten cykl :)

Ja przestałam mierzyć temp i obserwować śluz. Za nim zaczęliśmy się starać to śluzu było b.dużo, a teraz jak kot napłakał :/

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bejbik, a może warto spróbować z lubrykantem? JA używam conceive plus i tż się śmieje, że ma taki poślizg, że trafić nie może. ;D

Śluzu nie obserwuję, bo u mnie jakiś taki nie książkowy i go przypasować nie mogę do niczego. Owu mi zniknęła z wykresu mimo, że na pewno była w czwartek 28. A sexik był ni w kij, za wcześnie.. bo TŻ w delegację wyjeżdżał ;/ Paradoksalnie czuję się w tym miesiącu kosmicznie źle, ale to chyba w mojej głowie siedzi.

Tak na koniec - witam się i dołączam do grona prawiePOZNANIANEK :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee witam Cię :)
    Dziewczyny warto też pić olej z wiesiołka podobno. Ja piję siemię lniane, ale efekt ma być po jakiś 2-3 miesiącach picia więc czekam niecierpliwe :P

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siemnie przyniosło wręcz odwrotny skutek, gdy je stosowałam ze względu na kwestie urodowe. No i się zraziłam strasznie.

Za to Conceive kupiłam po poradzie gin. Mój mężu często wyjeżdża w delegacje i czasem ciężko nam trafić w TE dni. Dlatego uznaliśmy, że skoro nie zaszkodzi, a może pomóc plemniczkom przeżyć nieco dłużej.. no i zobaczymy czy coś dało poza mega poślizgiem.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile to kosztuje i gdzie to kupić?
    Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam :P

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, tu jest temat o tym :)
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/conceive-plus-zel-lubrykant,1597,38.html#

Ja zamawiałam w aptece. Na następny dzień był, a zapłaciłam nieco ponad 60zł za 8 aplikatorów.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    O, tu jest temat o tym :)
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/conceive-plus-zel-lubrykant,1597,38.html#

Ja zamawiałam w aptece. Na następny dzień był, a zapłaciłam nieco ponad 60zł za 8 aplikatorów.
    Oooo... Drogie to jak jasny gwint! :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może polecicie dobrego ginekologa z Poznania?

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do p. Ewy Kucz prywatnie. Po kilku latach stosowania anty, których nie mogli mi dopasować.. p. dr zdiagnozowała u mnie nietolerancję na leki hormonalne. Polecam!

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z calego serca moge polecic dr-a Wosickiego i dr Glyde:)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie one przyjmują? I czy w jakimś szpitalu pracują? Ile biorą za wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Grunwald się kłania:)

Dopiero zaczynamy starania, 2 cykl, a czasu mało bo mam już 34 lata ;)

Zrobiłam podstawowe badania, anty odstawiłam ponad 6 miesięcy temu, niby wszystko ok. we will see

Nie mam konkretnego gina, chodziłam do wielu. Ostatnio poszłam do Maciejewskiej z Polnej, jest też endokrynologiem. Prowadziła ciążę mojej znajomej. Konkretna, oschła.

Szukam kogoś ze Świętej rodziny. Przychodzi Wam ktoś do głowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :-) Co do ginekologa to nie pomogę bo sama szukam kogoś

• kookana1987 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tez jestem z POZ :)
    macie jakies zdanie na temat kliniki invimed w POZ?

(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
    (21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
    (28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
    (18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
    (23/03/2016)(25/05/2016) - transfery :(
    (13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
    (16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kookana1987 wrote:
    Hej dziewczyny, tez jestem z POZ :)
    macie jakies zdanie na temat kliniki invimed w POZ?
    wiem tylko że to dojenie kasy na kobietach które chcą bardzo być w ciąży, a i tak będa namawiać na płatne in vitro.

jak widzicie to mój 50 cykl starań.... szmat czasu leczę się obecnie u dr.Jachowskiego przyjmuje prywatnie na Marcelińskiej i dodatkowo w szpitalu na polnej pracuje. Jestem bardzo zadowolona w porównaniu z innymi lekarzami a przerobiłam ich spoorooo

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • Dariaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Witamy :-) Co do ginekologa to nie pomogę bo sama szukam kogoś
    dr Jachowski albo jak napisała wcześniej Natka dr Głyda...

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! ja pochodze z okolic Poznania ale obecnie mieszkam dosc daleko lecz lecze sie w Poznaniu. Przeszłam leczenie u wielu lekarzy i z Poznania i z okolic mojego obecnego zamieszkania. Leczylam sie rowniez u lekarza w InviMed i byłam zadowolona ale z przyczyn na tamten czas niezaleznych ode mnie musiałam zrezygnowac z leczenia tam. Obecnie lecze sie u dr. J.Wozniaka który równiez pracuje na Polnej i jestem mega zadowolona.Jest to pierwszy lekarz który zajał sie mna bardzo,bardzo porzadnie po tylu poronieniach i z takimi problemami zdrowotnymi jakie mam.
    Wiem,ze kazdy lekarz ma rózne opinie od pacjentek ale wydaje mi sie,ze kazda z nas powinna sprawdzic sama lekarza którego wybrała albo który był jej polecony :) wtedy dopiero mozna cos wiecej powiedziec i polecic innym :)dobrze,ze tutaj polecacie lekarzy bo,ze tak powiem jest to polecanie z pierwszej reki :D
    życze Wam owocnych poszukiwan i oczywiscie staran :D

• roksana81 Nowa

Wysłany: 20 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczyłam w invimedzie w Poznaniu i byłam bardzo zadowolona. Spotkałam się z miłym przyjęciem i opieką ze strony personelu. Wszystkich lekarzy wspomagają koordynatorzy medyczni, którzy pomagają Ci podczas całego procesu leczenia i tłumaczą wszystko co niezrozumiałe. Masz jednego lekarza który prowadzi Twoje leczenie a nie co wizyta to inny. Ja nigdy nie poczułam się jak źródło zarobku dla kliniki, w kwestii płatności i sposobów leczenia zawsze byli bardzo delikatni i wyrozumiali. Dobrali sposób leczenia odpowiedni do mojego problemu.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ